Az Oranje és a Vörös Fúria is történelmi tettet akart végrehajtani a mai napon, hisz a finálé előtt egyik válogatott sem nyert még Világbajnokságot, azonban a hollandok most is csalódottan térhetnek haza a tornáról, hisz a mérkőzés hosszabbításának utolsó perceiben elbukták a hőn áhított trófeát.

A mérkőzésen az Arsenal képviseletében kezdőként lépett pályára Robin van Persie, míg a másik oldalon a cserepadon kapott helyett Cesc Fabregas. Az első félidőben csupán egy Sergio Ramos fejes kavart nagy port, illetve az, hogy Howard Webb öt sárgalapot kiosztott a játékrész alatt.

A második félidő már eseménydúsabb volt: a hollandok részéről Arjen Robben hibázott óriási ziccerben, míg a másik oldalon David Villa puskázott el egy ordító helyzetet. A rendes játékidő hajrájában aztán pályára küldte Fabregast Vicente del Bosque, akinek a hosszabbítás első felében volt is egy nagy lehetősége, hasonlóan a szintén csereként beálló Jesús Navashoz, ám mindkettő helyzet kimaradt.

A ráadás második félidejében aztán John Heitinga megkapta a második sárgalapját, így az Oranje emberhátrányba került az összecsapás utolsó perceire, amit ki is használtak a spanyolok Andrés Iniesta révén, akinek Fabregas adta a gólpasszt. A Barca középpályás találatára nem érkezett válasz a 10 emberrel küzdő hollandok részéről, így a Vörös Fúria Európa után a világ trónját is elfoglalta.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (55)

14 éve
Törölt felhasználó
De lehet Tomco, hogy pont emiatt fog maradni Fabregas és akkor ezt nagyon megköszönhetjük Del Boszkeznek, vagy ki a tökömnek! ;)
14 éve
Törölt felhasználó
Na, hát örülök, hogy egyetértenek velem egy páran. És igazad is van Cesc, hogy még így is meg tudták nyerni, de nekem valahogy annyira ellenszenves ez, hogy nem lehet megbontani. Ez nem a Barcelona, ez a spanyol válogatott. Xavi mivel volt jobb a mi Cesc-ünknél? Úgy, hogy ők össze voltak szokva Iniestaval. Mégis Cesc adta a gólpasszt. Milyen érdekes. Ennyit a nagy összeszokottságos hülyeségről. Busquets-nek, helye nem lett volna ott. Xabi Alonsonak kellett volna lennie az egyetlen védekező játékosnak, de ehelyett ott volt az a colinger is. A kis telfejes szájú pedrot-t tolták, pedig láttuk mit alkotott Navas amikor bejött. Hol volt David Silva?
És emlékezhetünk, a 2008-as EB-n, még nem egy full Barcelona játszott. De ugyebár 2009-ben összejött a katalánoknak minden, majd 2010-ben is, és láthatjuk, a 2008-as sikercsapatot felváltotta a Barcelona. (ami szintén sikercsapat lett, de már nem volt meg varázsa) Ez túlzás. Csak azt a csapatot erőltetik. És miattuk elhanyagolják az ilyen fantasztikus játékosokat.
14 éve
Törölt felhasználó
EriCesc, azt vedd hozzá, hogy a brazilok és az argentinok 2 meccsel kevesebbet játszottak.
Amúgy megérdemelt a spanyol siker, de a brazilok ellen jobban megnéztem volna őket.
14 éve
Törölt felhasználó
Tomco én is veled értek egyet! Nekem a bronz mérkőzés tetszett a legjobban! Az álmomnak az a része bejött hogy a spanyolok nyerik a VB-ét. Nem értem Cesc miért azzal a pampula szájúval sörözik?! Az egy undormány!
14 éve
Törölt felhasználó
Véleményem szerint egy látványos meccshez két csapat kell! Nem elég,ha csak az egyik akar focizni! A spanyolok ellen pedig csak két csapat próbált meg focizni,Chile,és Paraguay!

A támadó foci hívőinek pedig ajánlani tudom a Fifa által közé tett statisztikát:

http://www.fifa.com/worldcup/statistics/teams/attacking.html

Ezen a táblázaton tisztán látszik,hogy a spanyol támadtak a legtöbbet,és ők voltak a legaktívabbak a támadások építésében(jobb szélen,bal szélen,középen,egyéni megindulásokban)!

Abban egyetértek Tomco-val,hogy túlzás ez a "katalánozás,Barcelonázás",tény hogy irritáló,de ebben a csapatban 23 játékos volt,és mind a 23 játékosnak érdeme van a VB cím megszerzésében!
Szvsz nekem is van hiányérzetem,mivel olyan játékosok kaptak kevesebb lehetőséget akik látványosabbá tudták volna tenni a spanyolok játékát (Silva,Cesc,Navas),de ha vmi bevállik,akkor azon nem szabad változtatni,és del Bosque rutinos edző,megnyert már egy pár tornát,tudja,hogy mi a recept!
Ez a spanyol válogatott úgy tudott VB-t nyerni,hogy Torres végig pocsék formában játszott,nem találta magát, Jesús Navas,David Silva,Juan Mata, és Cesc Fábregas pedig epizodista volt ezen a tornán! Ez mutatja meg igazán,hogy milyen erős is ez a válogatott, 75-80% is elég volt ehhez a sikerhez ami inkább a többi válogatottra nézve gyászos!

Viva Espana!

Szólj hozzá