A média bűne?!:

Mint azt mindenki tudja, az Arsenalnál az elmúlt 6 évben sok-sok szörnyű sérülés volt. Ki tehet erről?

Több kisebb csapat agresszíven lép fel az Arsenal ellen, mert tudják, hogy ezt a folyamatos és gyors játékot kizárólag szabálytalanságokkal tudják érvényteleníteni / hatástalanítani.

Több alkalommal mondták az ellenfél játékosai az alábbi mondatot: '-Nyerni akarunk az Arsenal ellen? -Szét kell őket rúgni.'

A média ezeket a dolgokat kifordította, más formában közölte, sőt volt mikor tett is a dolgokhoz. A média hatással van az ellenfél játékosaira és az 'mondja' nekik, hogy: 'Esélyed semmi, rugdosódj!?'

Attwood korábbi információk után keresgetett és a közel 100 évvel ezelőtti helyzetről írt:

100 évvel ezelőtt a játékosok testesebbek voltak, így a gyorsaság nem volt jellemző, helyette a nyers fizikai erő csillogtatását láthattuk a pályán.

Régen a csapatok nem helyeztek nagy hangsúlyt a gyorsaságra és a taktikára, sokan a klasszikus 5-3-2-es formációban játszottak.

Sérültek meg játékosok, törtek csontok, de a helyzet nem volt ilyen szörnyű, mint manapság.

100 évvel ezelőtt mindenki a skótokról beszélt. A skótok voltak a megtestesült gonosz.

Az északon lakó emberek sokkal erősebbek voltak a délieknél, mert a délen lakók nem dolgoztak többé bányákban vagy gyárban. -így a fizikai erejük csökkent.

Az északi emberek hatalmasak voltak, senki se mert velük kekeckedni. Erősek voltak, de csöndesek.

Az Arsenal ebben az időben:

Amikor eljöttek a Chelsea vagy a Spurs elleni észak-dél csaták, akkor egyben ezek a kemények-puhányok csatája is voltak. Akkor a szlogen ez volt a szlogen az ellenfél csapatoknál: 'Rúgj és nyersz.'

Az Arsenal ellen teljesen másak volt az északiak elképzelései, ugyanis a Woolwich Arsenal tele volt skótokkal. Féltek az Arsenaltól és senki se várta a 'déli skótok' elleni meccsek. Többen úgy hívták az Ágyúsok elleni meccseket, hogy 'Látogatás a pokolba'.

Sose volt olyan, hogy egy technikás játékost direkt lerúgtak volna. Őket inkább mindenki csodálta.

A mai modern fociban a sajtó révén alábbi elképzelés vált híressé: 'ha győzni akarsz az Arsenal ellen, keményen lépj oda.' A Wenger-éra előtt ilyenről hallani se lehetett.

Ha keresed az okokat, amiért a futball kezd egyre szélsőségesebbé válni, a médiánál tovább nem kell nézni. Ott a válasz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
Hm érdekes gondolkodásmód!
14 éve
Törölt felhasználó
én nem láttam a srácok arcát mert rögtön felálltam a géptől és elmentem, miután megláttam a fityegő lábat. Gondolom mennyire idegesek voltak Campbell-ék de nem láttam. Szívesen néznék egy videót róluk, de sajnos Ramsey is ott van és azt nem akarom látni.
14 éve
Törölt felhasználó
Az volt a szerencséjük, hogy Gallas nem játszott! Ő biztos neki ment volna az összes Stoke játékosnak! Almunián én is csodálkoztam, hogy nem ment oda de sztem ő nem akarta látni Ramsey sérülését! Walcott is olyan kíváncsian tanulmányozta Ramseyt, hogy nem lepne meg ha pont őt rázta volna meg a legjobban!

Campbell tényleg nagyot tombolt, és ezt a 3. gólnál le is vezette!
14 éve
Törölt felhasználó
Komoly!
Mondjuk tegnap kajak azt hittem h annak a Shawcross gyereknek vége lesz mert Campbellnek télleg vérbe forgott a szeme. De szerencsére neki ennél több esze van. Bár ilyen helyzetbe lehet h nem tudtam volna megtartóztatni magam pedig én aztán jámbor gyerek vok:D
14 éve
Törölt felhasználó
LOL!!! :D

Szólj hozzá