A Stoke City elleni egygólos győzelem után a londoni Kékeket is legyőzte Neil Banfield legénysége, méghozzá másodszorra a szezonban, hisz októberben már összejött a diadal hazai pályán.

Az Arsenal a 4-3-3-as formáció helyett most 4-4-2-ben lépett pályára, s összesen négy változtatás történt a csapaton belül az előző meccshez képest: a kapuban James Shea állt, míg Cedric Evina, Conor Henderson és Luke Freeman is helyet kapott a kezdőben.

Az Arsenal kezdőcsapata...: Shea, Coquelin, Ayling (csk.), Evina, Miquel, Barazite (77'), Henderson, Frimpong, Sunu (gól, 90'), Freeman (gól, 79'), Emmanuel-Thomas.

...és cseréi: Dunn, Byles, Yennaris (79'), Özyakup (90'), Deacon (77').

A Chelsea kezdőcsapata...: Taylor, Ofori-Twimasi, Magnay, Strickland, Gordon, Bridcutt, Philliskirk (84'), Matich, Borini, Mellis, Kakuta.

...és cseréi: Sebek, Ahamed (84'), Rodgers, Saville, Devyne.

A mérkőzést az Ágyúsok kezdték jobban: uralták a játékot és számos lehetőséget kidolgozták, ám amikor a Chelsea megtörte az észak-londoniak dominanciáját, akkor igen komoly helyzetek adódtak előttük, s közel jártak a gólszerzéshez, azonban a 39. percben mégis az Arsenal talált be: Jay Emmanuel-Thomas a bal oldalon tört előre, s került jó szituációba, majd táltalta önzetlenül Freeman elé a labdát, aki nem hibázta el az ordító helyzetet, ezzel megszerezve első gólját a tartalékban.

A második játékrészben is voltak momentuma a hazai Kékeknek, ám a 75. minutumban az Ágyúsok megduplázták az előnyöket Gilles Sunu találatával: Emmanuel-Thomas passzolt Freemannek, aki a francia támadónak továbbította a játékszert, ő pedig egy csavart lövéssel vette be Rhys Taylor kapuját.

Egy perrcel később a Chelsea szépíteni tudott Nemanja Matic révén, aki Fabio Borini hosszú labdáját értékesítette, ezzel visszahozva a reményeiket, ám ezt követően már nem született újabb találat.

A legközelebb a Wolverhamptont fogadó Arsenal jelenleg a Tartalék Liga első helyén áll egy ponttal megelőzve a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Aston Villát.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

14 éve
Törölt felhasználó
Lehetne ez nálunk is így... :)
14 éve
Törölt felhasználó
Grat az Ifiknek, kár h mi vereséget szenvedtünk a Chelsea ellen 2x is!
14 éve
Törölt felhasználó
sztem ha 2 gólt sikerül összehoznunk nagy baj nem lehet
14 éve
Törölt felhasználó
ericsson fantasztikus híreket hoztál :(.
Ha ez a helyzet az én kezdőm:Mannone(úgy gondolom, hogy jól teljesített, és jobban megérdemli a lehetőséget,mint a lengyel portársa)
Sagna-Campbell-Vermaelen-Clichy
Diaby-Denilson(ketten együtt megtudják oldani a Song után hagyott űrt és így Fabregasnak nem kell annyira foglalkoznia a védekezéssel)
Fabregas
Rosicky(Walcott)-Bendtner-Walcott(Rosicky)

Ezzel a kerettel is kötelező a győzelem.Amúgy hihetetlen, hogy pont most kezdett el jól védeni Manu erre megsérül.Gallas meg a következő meccsen legyen bevethető, mert Campbell lehet sok a 4 nap alatt 180 perc játék+hosszabbítások.
14 éve
Törölt felhasználó
a 79. és 90. percben lettek lecserélve :)

Szólj hozzá