Tegnap este Neil Banfield legénysége megmérkőzött a Blackpool együttesével az Underhill Stadionban. A tartalékcsapat a találkozó előtt legutóbb szeptember 14-én lépett pályára, méghozzá a Manchester City ellen. Az 1-1-re végződő meccsen Jay Emmanuel-Thomas szerezte az Ágyúsok gólját, aki a Mandarinok ellen is fontos szerepet vállalt magára.

Az Arsenal kezdőcsapata...: James Shea, Havard Nordveit, Jernade Meade, Gavin Hoyte, Ignasi Miquel, Roarie Deacon (64'), Craig Eastmond, Conor Henderson (64'), Benik Afobe, Chuks Aneke, Jay-Emmanuel-Thomas.

...és cseréi: Sean McDermott, Cedric Evina (64'), Daniel Boateng, Oguzhan Özyakup, Gilles Sunu (64').

Az összecsapás első félidejében mindkét oldalon akadtak lehetőségek, az észak-londoniak részéről Emmanuel-Thomas volt a legaktívabb, de az alakulatok végül 0-0-ás állással vonulhattak a szünetre.

A második játékrészt Banfield tanítványai kezdték jobban: előbb Roarie Deacon megpattanó lövése, aztán egy röviden hazagurította hazaadás, majd Benik Afobe kísérlete is veszélyt okozott a Blackpool kapuja előtt.

A lehetőségek után a ghánai válogatott kapusa, Richard Kingson elhagyta a játékteret, ezzel bekapott gól nélkül zárva a találkozót, majd a vendégek előtt is adódott egy-két helyzet, amikkel azonban nem tudtak élni.

A 64. minutumban pályára lépett Cedric Evina, s a porcsérüléséből visszatérő Gilles Sunu, míg Conor Henderson, illetve Deacon ment le a pályáról. A cserékkel felpezsdült az Arsenal játéka, s a 71. minutumban sikerült is megtörtniük a jeget: Craig Eastmond tálalta a labdát Chuks Aneke elé, aki a tizenhatoson belülről magabiztosan rúgta be a labdát a Blackpool kapujába.

A bekapott találat kellően megviselte a Mandarinokat, akik a 73. percre már kétgólos hátrányba kerültek: Jernade Meade szerzett labdát a vendégek térfelén, majd passzolt Sunuhoz, akit az ötös környékén buktatott a csereként beálló portás, Mark Halstead, így tizenegyeshez jutottak az Ágyúsok, a büntetőt pedig Emmanuel-Thomas értékesítette biztos lábbal. A londoni születésű támadónak ez volt az ötödik gólja az észak-londoniak szezonbeli négy tartalékbajnokiján.

A második találat után Benik Afobe növelhette volna az Arsenal előnyét, miután Sunu egy zseniális sarkazással ziccerbe hozta, s bár ez a lehetőség kimaradt, a hosszabbításban érkezett a visszatérő francia csatár, s egy Emmanuel-Thomastól kapott labdával, amit aztán elhúzott a Blackpool hálóőre mellett, beállította a 3-0-ás végeredményt.

Banfield brigádja legközelebb október 12-én lép majd pályára az Everton ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá