Tegnap, magyar idő szerint 8 órakor kezdte meg a 2010/2011-es bajnoki idényt az Arsenal tartalékcsapata, méghozzá a Bolton Wanderers otthonában.

Banfield mester meglehetősen erős kezdőtizenegyet állított ki a szezonnyitóra. Az Ágyúsok kapuját Vito Mannone védte, Gavin Hoyte a csapatkapitány Ignasi Miquel társaként alkotta a védelem közepét, míg a két szélen Havard Nordtveit és Thomas Cruise szerepelt.

A középpályát Chuks Aneke, Craig Eastmond, Mark Randall és a Rangers együttesénél próbajátékot teljesítő Nacer Barazite alkotta, míg Benik Afobe és Jay Emmanuel-Thomas volt az alakulat két csatára.

Az összecsapás elején nem lehetett gólzáporos meccsre számítani, hisz bár mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, az első találatra egészen a 42. percig kellett várni, amikoris Emmanuel-Thomas szerzett labdát a jobb oldalon, majd egy ballábas löketettel vette be Rob Lainton kapuját.

A második játékrész elég lassan indult be, csupán Hoyte és Nico Yennaris váltása jelentett eseményt, azonban az Arsenal a 63. minutumban meg tudta duplázi az előnyét Barazite révén, aki a tizenhatoson belülről lőtte ki a hosszú sarkot, ezzel nagy lépést téve az Ágyúsok győzelme felé.

Banfield tanítványai ezt követően magabiztosan uralták a játékot, s innentől kezdve már nem kellett sokat várni az újabb góljaikra. A 70. percben Emmanuel-Thomas lőtt kapura, s bár a hazaiak hálóőre védeni tudott, Aneke elé került a kipattanó, ő pedig nem hibázott.

Ezt követően Banfield kihasználta további két cserelehetőségét is: Cedric Evina és Roarie Deacon lépett pályára, a sérülést szenvedő Randall, illetve Afobe helyére.

A 81. minutumban aztán negyedszerre is betaláltak az észak-londoniak, Aneke duplázott. A newhami középpályás egy bal oldali támadás után a tizenhatos sarkáról vette be az alsó sarkot.

A hosszabbítás alatt Emmanuel Thomas is megszerezte a második gólját, beállítva az 5-0-ás végeredményt. A 19 éves játékos a büntetőponton állva kapta meg a labdát, s nem adott időt arra Lainton kapusnak, hogy bármit is tegyen a végső találat ellen.

Banfield együttese legközelebb a Blackburn Rovers gárdáját fogadja szeptember 7-én. A kék-fehérek tartalékjai 100%-osan teljesítették a barátságos meccseiket, de a bajnokságban nagyobb feladatok elé kell majd nézniük.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

14 éve
Törölt felhasználó
Na szuper! Ezek szerint semmi gubanc nincs Squillacival, már kezdtem megilyedni ...

Am grat a tarcsiknak! :)
14 éve
Törölt felhasználó
IGEEEN!
14 éve
Wenger megerősitette Squillaci érkezését!

Arsene Wenger says: “He is a good player,at a right price and is a good signing for us"
14 éve
Törölt felhasználó
Menjen igy a nagycsapatnak is :exclaim: :D
14 éve
Törölt felhasználó
nagyon örülök JET duplájának és Aneke duplájának..annak viszont nem h már itt is van sérült...

Szólj hozzá