Thomas Vermaelen magabiztos, és legújabb nyilatkozatában elmondta, hogy az Arsenal képes legyőzni a Chelseat a Stamford Bridge-en holnap. Egy győzelem életben tartaná az Ágyúsok bajnoki álmait.

A belga középhátvéd tagja volt annak a csapatnak, akik 3-1-re kikaptak otthon a Manchester Unitedtől, de szerinte a gárda talpra tud állni.

Nyerhetünk. Ha jó napot fogunk ki, mindenképpen. Fontos számunkra a győzelem. Megint le vagyunk maradva, nem olyan nagy a differencia, mint korábban. Mindezek ellenére versenyben kell maradnunk.

Vermaelennek újra szembe kell néznie Didier Drogbával, aki rendre az Arsenal ellen fogja ki nagy napjait. Az Ágyúsok ellen 11 meccsen 10-szer talált be az elefántcsontparti, azokon a találkozókon nem is kaptak ki a kékek. A két csapat legutóbbi bajnokiján 3-0-s Chelsea-siker született, Drogba duplázott.

Minden csatár a fizikumára épít Angliában. Drogba van ilyen szempontból a legjobb állapotban, de ő több a nyers erőnél. A világ egyik legjobb támadója.

Nagyon erős, figyelni kell rá. Ha túl keményen fogod, az sem jó, mert hirtelen el tud szakadni tőled. A játékához kell igazodni. Ha meg vagy győződve arról, hogy a fejpárbajt meg fogod nyerni, menni kell a labdáért. Néha használja fizikai erejét ugrás közben is, és utána megléphet.

Néha engedni kell, hogy levegye a labdát, és csak utána rátapadni kőkeményen.

Wenger Arsenalját sokan kritizálják amiatt, hogy fizikailag nem veszik fel a versenyt a bajnokesélyesek ellen, beleértve a Chelseat is. Vermaelen úgy véli, hogy nem a magasság számít a védőknél, hanem a technika.

Én sem vagyok egy felhőkarcoló, és ha megnézek néhány középhátvédet, akkor látom, hogy a többségük nem az. Ha gyors játékosokkal kell megküzdened, nem számít a magasság.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (20)

14 éve
Törölt felhasználó
tényleg vicc.... :blank: mi meg a rangadókon szoktuk őket rugdalni (Diaby, Vermaelen, Almunia) :-S
14 éve
Törölt felhasználó
3 ongol egy meccsen hat ilyen makja is csak a Mu nak lehet fogadjunk,hogy golkulombseggel lesznek bajnokok.. :D
14 éve
Törölt felhasználó
Nincs mese, nyerni kell, ha kikapunk, szinte vége, eldőlt! Tudom h azért még sok van hátra, de ez a Chelsea és a MU most erősnek tűnnek...
14 éve
Törölt felhasználó
néztem mindkét meccsüket de cserék közt ott volt de a Mancitys fiatalgyereket állították be helyette mind a kétszer :-S :-S :-S
14 éve
Törölt felhasználó
A Pl összefoglalóban azt mondta a kommentár, hogy kezdő volt a Pool ellen!

Szólj hozzá