Hamarosan jön az újév és ezzel egy új évtizedet kezdünk meg. Ezt a blogot azért írtam, hogy összegezzem röviden mi történt a kétezres években. Ezalatt az idő alatt végig Arsene Wenger ült a kispadon. Úgy gondolom, a gall mester összességében nagyszerű munkát végzett.
(A félreértések elkerülése érdekében tudom, hogy az évtized matematikai szempontból 2001-2010-ig tart, de én a hétköznapi felfogásban írtam meg ezt a blogot tehát 2000-2009-ig) Kezdjük is hát az évekkel:

2000: Az Arsenal a második helyet szerezte meg a Premier Ligában. Ebben az évben az UEFA Kupában szerepeltek, ahol eljutottak a döntőig, azonban a török Galatasaray ellen tizenegyes rúgásokban alulmaradtak.

2001: Ebben az idényben ismét a második helyen végeztek. Az Arsenal a Bajnokok Ligájában a negyeddöntőig jutott, ahol végül a Valencia búcsúztatta őket.

2002: Ez az év nagyon sikeres volt az Ágyúsok számára, hiszen triplázni tudtak. Megnyerték a bajnokságot, valamint az FA kupa döntőjében 2-0-ra legyőzték a Chelsea együttesét, majd a szuperkupát is elhódították. Az Arsenal veretlen maradt hazai pályán ebben az idényben. (2001/2002)

2003: Ebben az évben kedvenceink nem tudták megvédeni a címüket, de az Ágyúsok lettek 20 év után az első olyan angol klub, akik zsinórban két egymást követő idényben hódították el az FA Kupát. A sikert Cardiff-ban érték el, ahol a Southampton-t győzték le 1-0-ra.

2004: Ez volt talán a legsikeresebb éve az Ágyúsoknak. Számtalan rekordot döntöttek meg. Megnyerték a Premier Ligát veretlenül (!). Augusztusban megdöntötték a Nottingham Forest veretlenségi rekordját. A Bajnokok Ligájában és az FA kupában sajnos csak a negyeddöntőig meneteltek.

2005: A Bajnokságban ’csak’ a második helyen zártak Wenger fiai, de az FA kupát ismét sikerült elhódítaniuk a Manchester United ellen bűntetőkkel. Nyáron Vieira távozott a klubtól.

2006: Tavasszal az Ágyúsoknak sikerült bejutni a BL döntőjébe, de végül a trófeát nem tudták elhódítani ugyanis a Barcelona 2-1 arányban legyőzte a mieinket Párizsban. A pontvadászatban nem muzsikált jól a csapat, épphogy sikerült a negyedik helyet megszerezni a Tottenham elől. Július 6-án az Arsenal átköltözött az Emirates Stadionba. Az első mérkőzést az Ajax ellen rendezték, ami egyben Dennis Bergkamp búcsúmeccse is volt. Nyáron olyan meghatározó játékosok hagyták el a klubot, mint Pires vagy Campbell. Ezek után Wenger belekezdett egy új csapat kialakításában, amelynek értelmében a klub fiatal tehetségeket nevel ki a saját keretein belül. Ősszel sikerült legyőzni a Manchester United-et az Old Traffordon.

2007: Az Arsenal ismét a negyedik helyet szerezte meg a bajnokságban. A Ligakupa döntőjébe ugyan beverekedték magukat, de a Chelsea legyőzte őket 2-1 arányban. Ez volt Henry utolsó éve az Agyúsoknál. Voltak azonban pozitívumok is az évnek, gondolok itt főként az Anfielden aratott 6-3-as sikerre a Liverpool ellen. Ősszel szeretett csapatunk sokáig vezette a Premier Liga tabelláját.


2008: A sok sérülés miatt az Ágyúsok teljesítménye visszaesett, ezért csak a harmadik helyen végeztek, négy ponttal lemaradva az első Manchester United mögött. A Bajnokok Ligájában és az Fa Kupában, a negyeddöntőben kiestek. Nyáron több játékos is távozott, főleg a középpályáról (Flamini,Gilberto Silva, Hleb) ezért ezt a posztot újra kellett építeni.

2009: Úgy gondolom ezt az évet egész jól zártuk. Igaz csak a negyedik helyet szereztük meg tavasszal, de a keret nagy részét sikerült megtartani. Igaz, idén sem nyertünk semmit, de voltak nagyon jó meccseink, gondolok itt az Everton elleni 6-1-es sikerre vagy az Anfielden aratott 2-1-es győzelmünkre a Liverpool ellen.

Számomra a legemlékezetesebb meccs talán a Bolton Wanderers elleni meccs volt, 2008. Márc. 29-én. Ezen a meccsen, a Bolton 2-0-ra vezetett. Ráadásul még Diaby-t ki is álították a mi oldalunkról. Azonban a csapat a második félidőben összeszedte magát és Gallas van Persie valamint Fabregas góljaival, megfordították az állást 2-3-ra.

Így szeretnék búcsúzni ettől az évtizedtől. Köszönöm a segítséget Clichy-nek és Athlon-nak.

Boldog újévet és sok Arsenal gólt kívánok mindenkinek!

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

14 éve
Törölt felhasználó
B.Ú.É.K mindenkinek! nah követem Herokaaa barátunkat! :D
14 éve
Törölt felhasználó
Mindenkinek sikerekben és Arsenal Kupákba gazdag új évet kívánok!!
14 éve
Törölt felhasználó
Arsenal gólokban gazdag boldog új évet.
Na én most leiszom magam.:)
14 éve
Törölt felhasználó
Hát sajnos ebből is látszik, h nagyon le vagyunk maradva az MU-tól...Ebbe a 10 évbe mindössze 2 bajnoki cím.Az MU pedig csak az előző 3 évben 3 bajnoki címet szerzett.Nagyon erősek a riválisok!Jó lenne megint megnyerni.Grat. amúgy!Te most akkor csak ezt az 1-et írtad meg, hírt már nem? ;-P
14 éve
Törölt felhasználó
én is szeretem olvasni az ilyen "felelvenítő" írásokat, csak ugye pont e vége felé jönnek a rosszabb emlékek:S Lehmannra még mindig ideges vagyok a Bl-döntő csinált baromságáért:S tom hogy odáig nagyon kellettek a védései, de akk is sose felejtem el Henry arc kifejezésér amikor lefújták a meccset :-S :-S :-S NAH DE MAJD 2010be mindent bepótolnak a srácok, és az a veretlenül megszerzett bajnoki cím egy gyönyörű örök emlék :) nem hiszem hogy mostanság majd vkinek sikerülni fog....

Szólj hozzá