A Times Online szerint az Arsenal és a Wolverhampton a FIFA-nál nyújthat be hivatalos fellebbezést a Chelsea ellen, miután Michael Essien nem játszhatott volna sem a farkasok, amin egyébként két gólt is szerzett, sem pedig az Arsenal elleni meccseken.

A fellebbező két csapat azzal indokolja a jogi lépését, hogy a FIFA szabályzata értelmében Essien nem lett volna nevezhető a Wolverhampton elleni meccsre, ugyanis a ghánai játékos megtagadta a részvételt az angolai válogatott elleni barátságos mérkőzésen.

A ghánai válogatottban nemcsak Essian, hanem Sulley Muntari, és Asamoah Gyan sem lépett pályára a szóban forgó barátságos mérkőzésen, s bár mind a három játékos bocsánatot kért, a futballszövetség 3000 fontos pénzbírságot rótt ki a focistákra.

Arséne Wenger csak ennyit mondott:

"Essien nem játszott a ghánai válogatottban, de játszott ellenünk, noha nem volt erre engedélye. Megfogjuk vizsgálni a szabályzatot, és amennyiben találunk az egyértelmá szabálytalanságra utaló pontokat, jogi lépéseket tervezünk."

A Chelsea egyébként azzal az indokkal cáfolta az értesülést, hogy levelet írtak a ghánai szövetségnek, hogy Essien ne játszhasson, ugyanakkor a nemzeti egyesület alelnöke, Fred Pappoe tagadta, hogy bármilyen kérvény is érkezett volna hozzájuk.

Amennyiben a Chelseat bűnösnek találják, akár pontlevonással is sújthatják a csapatot.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (22)

14 éve
Törölt felhasználó
A mérkőzéseket 3-0-val adják oda a Wolves-nak ill. az Arsenal-nak! 🧀
14 éve
Törölt felhasználó
Furcsa dolgok történnek most.Amúgy tuti nem vonnak le pontot a Chesleatől.Ott van Abramovics pénze.Azzal sok mindent el tud intézni.
14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem nem lesz pontlevonás, de ha mégis annak nagyon örülnék.
14 éve
Törölt felhasználó
hahahahah ha levnnának a chelseatol 10 pontot akkor is elottunk lennének...
14 éve
Törölt felhasználó
Touré én szurkoloK az Arsenalnak... :)

Szólj hozzá