Az Arsenal Football Club ma tartotta az ún. 'Adománygyűjtő Napot', amelyben négy játékos: Cesc Fabregas, Andrey Arshavin, Theo Walcott, és Bacary Sagna is résztvett. Ők állatoknak öltözve járták London utcáit, hogy pénzt gyűjtsenek a csapat alapítványának. Ez az alapítvány a Great Ormond Streeten található gyermekkórházat támogatja ebben az idényben.

Ez a nap különleges, mivel rávilágít arra, hogy a futballisták is törődnek a beteg gyerekekkel, valamint azok családjával. Egy új kezdeményezés is lesz, az Arsenal-Chelsea meccsből befolyt összeg is a Great Ormond Street Hospital számlájára kerül. Mindenkit arra sarkallnak, hogy adja oda az egy napra jutó jövedelmének megfelelő összeget jótékony célra.

A klub arra ösztönzi az embereket, hogy adományozzanak egy kis pénzt a 'Be a Gooner. Be a Giver.' nevezetű kezdeményezés apropóján. A cél az, hogy 500,000 Ł összegyűljön a 2009/10-es idényben, és a soron következő hazai bajnoki mérföldkő lehet ennek megvalósításában.

A video, amelyet a hírben meg is tekinthettek, a Brothers and Sisters nevű cég produkciója, és Barbara Windsor nevét is érdemes megemlíteni, aki elkötelezett Arsenal-drukker, és korábban sokszor segítette a Great Ormond Street Hospitalt. A szóban forgó video november 18-án került közszemlére, és a 'Be a Gooner. Be a Giver.' oldalán is megtalálható.

Cesc Fabregas nyilatkozata:

Augusztusban meglátogattam a kórházat, tudom, hogy a segítség sokat jelent nekik. Minden drukkert arra buzdítok, hogy jótékonykodjon. Ez a video, amit készítettünk, mókás és szórakoztató, de a lényege az, hogy felhívjuk a figyelmet az adakozás fontosságára.

Arsene Wenger nyilatkozata:

A csapat és én is meglátogattuk a betegeket, és minket is lenyűgözött, hogy milyen elszántsággal küzdenek a betegségük legyőzése érdekében. Nagyon fontos dolog, hogy hozzájáruljunk a kórház berendezéseinek fejlesztéséhez, és arra kérjük az Arsenal szurkolóit, hogy segítsenek ők is. Akármilyen kicsi is egy adomány, előrelépést hoz, mivel így könnyebben érjük el a célunkat.

Dr. Jane Collins, a GOSH vezérigazgatójának szavai:

Nagyon várjuk a meccset (Arsenal-Chelsea), a befolyt összeg remélhetőleg abban is segít majd, hogy megépíthetjük végre az új, kifejezetten tüdőbetegekkel foglalkozó részlegünket.

Steve Shannon, a Brothers and Sisters kreatív igazgatójának nyilatkozata:

Boldogan vállaltuk a feladatot, hogy létehozzuk ezt a klipet. A video fontos üzenetet hordoz, mégpedig azt, hogy fontos az adományozás, és ezeknek a Premier League játékosoknak tényleg szívügye a dolog. Viccessé akartuk a film arculatát formálni, a futballisták jelmezekbe öltöztek, és ábrázoltuk a játékos, valamint a gyermekek boldogságát, amint találkoznak egymással.

A lényeg tehát, hogy a 'Be a Gooner. Be a Giver' mozgalom összegyűjtsön 500,000 Ł-ot, a kórháznak pedig fontos az új részleg kialakítása, amely a légzési nehézségek, vagy alvászavarok miatt szenvedő betegekkel foglalkozik. Ezzel válik könnyebbé az életük remélhetőleg, ha az alapokat sikerül megteremteni.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (21)

14 éve
Törölt felhasználó
Szerintem az lenne a lényeg, h a gyerekeknek, akik rászorulnak arra a pénzre, h meglegyen nekik. az, hogy most h szedik össze rá a pénzt, szerintem az teljesen mindegy! Jah és remélem, h jó sokan vesznek majd jegyet a londoni szuperrangadóra, h még több jegypénzt szedhessenek majd be!!!
14 éve
Törölt felhasználó
Igen de ez volt a lényeg hogy ne azért adjanak pénzt, mert ők a világ legjobb csapatában fociznak, hanem azért mert adományozni szeretnének.
14 éve
Törölt felhasználó
hát jah sztem is igen vicces meg minden, de tényleg sztem ha tudják az emberek hogy kik vannak a jellmezek mögött egy autogrammért több pénzt is adtak volna :)
14 éve
Törölt felhasználó
iszonyat jó volt a vidi egy kis vidámságot csepegtetett a szomorú napomba...R.I.P Danubius bocs az off ért de le kellet írnom... am több pénzt szedtek volna ha leveszik néha a maszkot a járokelőknek:D
14 éve
Törölt felhasználó
Nagyon nagy emberek! ;)

Szólj hozzá