Lássuk Wenger véleményét...

...Thomas Vermaelenről:

Meg lehet kérdőjelezni a magasságát, de az ugrásait nem... Annyira nem alacsony ő, magasabb, mint amit várna az ember. Viszont a felsőteste nagyon erős, mintahogy kiváló ugrótechnikája van. Mindemellett nagyon gyors játékosról van szó, és ezek a képességek és tulajdonságok nagyon fontosak egy-egy fejelésnél. Ha összehasonlítunk egy-egy játékos teljesítményét akár egy szögletnél, akkor elmondható, hogy az fogja megnyerni a párharcot, aki előbb ugrik fel, és aki ezáltal előbb találja el a labdát.
Először akkor figyeltem fel rá, amikor ellenünk játszott az egyik meccsen, és végig hatástalanította Thierry Henryt és Robin van Persiet.
Nagyon csendes srácról van szó, aki mindig jól akar teljesíteni, keményen dolgozik, és aki mentálisan nagyon erős. Ilyen típusú középső védőnk még sohasem volt. Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy ballábas játékosról van szó. Ez két előnyt ad. Egyrészt így Gallas játszhat a jobb oldalon, vagy ahol ő akar. Másrészt pedig hogy egy természetes egyensúlyt képez a bal- és jobblábas játékosok között.

...a van Persie és Vermaelen közötti dulakodásról a két évvel ezelőtti Amszterdam Kupán:

Bevallom, nem volt ezzel bajom. Ha középső védő vagy, akkor teljes mértékben elkötelezettnek kell lenned. Akkor Vermaelen 22 éves volt, talán azt is meg akarta mutatni, hogy mennyire versenyképes. 
Azt nem tudom, hogy mit vártak tőle az emberek, mert tavaly nagyon sokszor bal hátvédet játszott az Ajaxnál. Többet láttuk azon a poszton, mint középső védőként.

...a második gólról:

Nagyon szép találat volt. Látszott, hogy tudatos volt a befejezés, és nem csak olyan, amikor becsukja a szemét az ember, s csak egy óriásit rúg a labdába. Szépen kivitelezett befejezésről van szó. 

...a helyzetkihasználásról:

Úgy vélem, hogy a Manchester City ellen siettetni akartuk a játékot. Amikor visszajöttünk 1-1-re, akkor annyira a topon voltunk, hogy gyorsan akartunk vezetést szerezni ebből. Úgy vélem, hogy tanultunk a múlt heti hibáinkból, és csak a győzelem járt a fejünkben. 

...Vermaelen gól/meccs arányáról:

Meglepett vagyok, de talán mi jobban dominálunk egy-egy meccs során, mint ahogyan azt az Ajaxnál megszokta tavaly. Talán nem fog 25 gólt szerezni ebben az évben, de ilyen téren már túl is lépte az elvárásaimat. Ne felejdük el, hogy mivel védőről beszélünk, az a legfontosabb, hogy kapott gól nélkül játsszunk. Ha ez megvan, már jó a helyzetünk. A pontrúgásoknál azonban nagyon veszélyes, jól tud helyezkedni, és a technikája is kiváló. Akár hat, vagy hét gólt is elérhet az idén. 

...azokról a játékosokról, akik külön bánásmódot kapnak a játékvezetőtől:

Muszáj megnéznem a szabálykönyvben, senkit nem szeretnék megvádolni. Azonban úgy tűnik, hogy egy játékos nem a sorozatos szabálytalanságok miatt kapnak sárga lapot, hanem a szabálytalanság komolysága okán.
Nem akarok nagy felhajtást csinálni ebből, pusztán szeretném erre felhívni a figyelmet.
Nem az egyénekkel van bajom, hanem magával a problémával összességében véve. Szerintem a kisebb szabálytalanságokat egy darabig lehet csak ismételgetni. Vegyünk egy példát: tegyük fel, hogy egy kontratámadás esetén négy a négy, vagy három a három elleni akció zajlik az egyik félpályán. Ezt az emberek is kedvelik. Ott történik egy szabálytalanság, amiért semmit sem kap az illető, de azon nyomban már visszazárnak a védők, így az egész támadást lehet kezdeni a legelejéről.
Ez hívjuk szakmai szabálytalanságnak. Elég egy apró, aztán az ellenfél a semmiből építkezhet újra, és csak egy kis idő kell, mire a játékosaid visszazárnak. Ez egyszer-kétszer még belefér, de nem többször. A Wigan nem szabálytalankodott többet, mint a többi csapat, de átlagosan egy-egy játékos öt,vagy hat szabálytalanságot úszik meg mindenféle büntetés nélkül, egy félidőben. Megpróbálok majd beszélni erről az FA-vel, már eddig is voltak kezdetleges tárgyalások ezügyben. A mai modern futballban, már tíz védő ellen játszol.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

15 éve
Törölt felhasználó
nagyon kellet a csapatnak h kapot gól nélkül húzzuk le a meccset....verma gallas páros fantörpikus:D deh ezt már mondtam párszor...így igaz amit a technikai szabájtalanságról mondott
15 éve
Törölt felhasználó
Hát Verma óriási játékos az Ajaxban nem is ismertem,de most már tudom hogy ő az egyik legjobb középhátvéd és szerintem csak mi mondhatjuk el magunkról, hogy a legjobb középhátvédeink vannak, akik már 8 v. 9 gólt szereztek és Gallas is fejlődött, hogy nem Toure van mellete, hanem egy olyan játékos ,akivel jobban és összhangban van.Meglesz a Pl Go Gunners!!!!
15 éve
Törölt felhasználó
Ja szuper volt a Győzelem nagy gratula VermaelennekÍ!!!
Ugyesek voltak a srácok,csak ez a helyzetkihasználás...
Sajnálom RVP-t nagyon akart küzdött hajtott és nemjött össze a gól..
És még 1 aggodalom:Fabre!!Tudtok valamit a sérüléséről?
15 éve
Törölt felhasználó
Igaza van, Vermaelennek nincsen gyenge pontja, hihetetlenül sok oldalú játékos, aki szívét lelkét kiteszi a pályára, és látszik rajta, hogy tiszteli, hogy egy ekkora klubba játszhat!
15 éve
Törölt felhasználó
Jól beszél Wenger.Mindenben egyetértek vele. :exclaim:

Szólj hozzá