Bár még folyamatban van az angol futballszövetség által elbírálásra váró átigazolások, nem valószínű, hogy az Arsenal igazolt volna bárkit is a transzfer zóna utolsó napjában.

Ennek értelmében egy kis összegzés az Arsenal idén nyáron mutatott aktivitásáról a piacon:

Az első számú csapatba egyedül a belga Thomas Vermaelen érkezett. Az Arsenal 10 millió euróért szerezte meg a középső védőt az Ajaxtól, ami az opciókkal együtt 12 millióra emelkedhet.

Távozó oldalról: Emmanuel Adebayor és Kolo Touré hagyták el a csapatot, ma már mindketten a Manchester City játékosai. A csatár 25 millió fontba, a védő nagyságrendileg 15 millió fontba került Mark Hughes csapatának.

A fiataloknál is nagy volt a jövés-menés.

Egyrészt két fiatal játékos került fel az első számú csapatba Fran Merdia és Wojciech Szczesny személyében.

Érkezett, vagy csak professzionális szerződést írt alá a klubbal Luke Ayling, Craig Eastmond, James Shea, Cedric Evina, Sean McDermott, Nicholas Yennaris, Sead Hajrovic, míg távozott a csapattól Amaury Bischoff, James Dunne, Rui Fonte, Abu Ogogo, Paul Rodgers, Rene Steer, Vincent van der Berg, Anton Blackwood és Jonas Rasmussen.

Természetesen, ahogyan az lenni szokott, számos fiatal játékos távozott hosszabb-rövidebb ideig kölcsönben. Ennek értelmében Jay Simpson a QPR-nél, Henri Lansbury a Watfordnál, Pedro Botelho a Celta Vigonál, Jay-Emmanuel Thomas a Blackpoolnál, Havard Nordtveit pedig a Nürnbergnél folytatja ideiglenesen a pályafutását.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

15 éve
Törölt felhasználó
Én is beszállnék egy picit NBA-zni! :DÉn Warrors fan vagyok!
15 éve
Törölt felhasználó
kellet volna két játékos( tapsztalt)
15 éve
Törölt felhasználó
Allen én egyet értek veled egy két dologban :)
15 éve
Törölt felhasználó
Én is csalódott vagyok, hogy nem igazoltunk senkit. Egy Henry szintű befejező csatár kellet volna, mert miotta Henry elment nincsenek annyira jó befejező csatáraink(pl:Bendö, ő rossz)
15 éve
Törölt felhasználó
Ok kössz hogy válaszoltál.Csak mert én Lakers vok.

Szólj hozzá