Arséne Wenger a Watford elleni mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatóján elárulta, az eddigi legkönnyebb átigazolási időszakára számított ezen a nyáron, végül pedig az eddigi legnehezebb kerekedett ki belőle.

Az Arsenal menedzserének számos kritikát intéztek, amiért Granit Xhakán kívül nem erősítette meg a keretét a nyár folyamán - főleg egy csatárral, hiszen Wenger ajánlatot tett Jamie Vardy-ért és Alexander Lacazettért, ám végül egyik játékosból sem lett arsenalos.

A helyes döntést kell meghoznom tudván azt, hogy ez nem egyszerű. Már számos alkalommal elmondtam, hogy nem a mi kezünkben van az átigazolás időzítése. Az a feladatom, hogy ellenálljak a stressznek és a nyomásnak, és csak arra figyeljek, ami megfelelő a klub számára. - mondta Wenger.

Mint már mondtam, soha nem arról volt szó, hogy mennyit költünk. Az első kérdés mindig az, hogy megvan-e az átigazolásokra szükséges pénzösszeg. Aztán pedig a kiszemelt játékosnak megfelelő tehetséggel kell rendelkeznie, látnunk kell, mik lesznek az erősségei, és megfelelő összeget kell kapnunk egy esetleges eladás során. Ha egy 24 éves játékost vesz az ember, abból mindig lát pénzt egy esetleges eladáskor. 

Mindenképpen frusztrált az, hogy nem sikerült már előbb igazolnunk, főleg a bajnokság kezdése miatt. Arra gondoltam, hogy az idei lesz a valaha volt legegyszerűbb átigazolási időszakom, de a legnehezebbé vált. A kiszemelt játékosainkat nem sikerült leigazolnunk, így folyton újra kellett kezdenünk az egész procedúrát. Itt volt például az Európa-bajnokság is, utána minden játékos elment nyaralni, hosszú ideig nem is történt semmi. Próbáltam VIP-páholyokban tárgyalgatni, de ez sem ideális ilyen jellegű megbeszélésekhez. 

Az Arsenal viszont az elkövetkezendő napokban javíthat az átigazolási fronton, hiszen Shkrodan Mustafi és Lucas Perez leigazolásait illetően gyakorlatilag már csak a hivatalos bejelentés van hátra.

Nem tudom, mennyit fognak költeni az angol csapatok összesen a végén, de elérheti az egy milliárd angol fontot is. Rengeteg olyan angol csapat van, ahol rengeteg pénz van, de még nem költöttek. Még senki sem fejezte be a tevékenységét a piacon. Mindenki arra vár, hogy megköttessenek az üzletek. Az eladó klubok nagyon kivárnak, a végsőkig, de szerintem az utolsó napokban mindenki meg fog egyezni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

8 éve
Törölt felhasználó
Gondolom, milyen könnyű átigazolási piacra számított a sok olajos csapat mellett.
8 éve
Lehetett volna ez könnyű is ha a szabadon igazolható játékosokért megyünk :lol:

Ez a lényeg :
"A kiszemelt játékosainkat nem sikerült leigazolnunk, így folyton újra kellett kezdenünk az egész procedúrát. "

Szólj hozzá