Olyan játékossal erősítene az Arsenal a soron következő átigazolási szezonban, aki képes új szintre emelni a csapat minőségét, árulta el Mikel Arteta a napokban.

Megbízhatóbb sajtóértesülések szerint három posztot szeretne új játékossal megtámogatni Arteta: a szélsőt, a mélységi középpályát és a középső védelmet, utóbbit egy ballábas játékossal - a prioritást azonban az előbbi kettő jelenti.

Az Arsenal remekül kezdte az idényt, jelen pillanatban vezetik a bajnokságot, noha a szezon előtt aligha ez volt az elvárás. A csapat viszont megpróbálna olyan játékosokkal erősíteni januárban, akikkel akár a bajnoki cím is reálisabban megcélozható lehet.

"Hihetetlenül nehéz tervezni ezzel az időszakkal. Tudjuk, mennyire nem egyszerű a téli átigazolási időszak, rövid, és kérdés, kik lesznek az elérhető játékosok." - mondta Arteta.

"Ráadásul ahogy megjön a játékos, neki azonnal versengeni kell a többiekkel, most nem lehet beilleszkedési időszakot hagyni. Abban a helyzetben, ahol most vagyunk, egy teljesen más szintű játékost kell megcéloznunk, de nagy kérdés, hogy az az illető elérhető lesz-e a piacion. Minden követ megmozgatunk majd, aztán meglátjuk mi lesz." 

Kik a célpontok?

A nyári átigazolási időszak utolsó heteiben egy szélső leigazolása volt a prioritás az Arsenalnál, a legfőbb kiszemeltek Pedro Neto és Mykhaylo Mudryk voltak. Egyik játékosért sem tett ajánlatot végül a csapat, ráadásul Elneny sérülését követően inkább egy középpályás megszerzésére koncentráltak. Az Aston Villás Douglas Luizért például háromszor próbálkozott hivatalosan is a csapat, de mind a három ajánlatot elutasította a birminghami klub. 

Luiz azóta hosszabbított az Aston Villával, de a Palmerias középpályása, Danilo egy másik opció lehet. A 21 éves brazil játékost már télen, sőt nyáron is le akarta volna igazolni a csapat, de akkor a Palmeiras hajthatatlan volt, jövő télen viszont már változhat a helyzet.

Ami a szélsőt illeti: a legfrissebb pletykák szerint az Arsenal az MLS-ben szereplő Orlando City uruguayi szélsőjéért, Facundo Torresért érdeklődik - a játékos ügynökével a napokban találkozik Edu, viszont nagyon valószínű, hogy ez az átigazolás csak jövő nyáron lenne esedékes. Neto átigazolhatóságáról nem hallani, Mudryk kivásárlási ára pedig biztosan csak nőtt nyár óta az ukrán játékos remek teljesítményeit követően a Bajnokok Ligájában - érte a Liverpool, a Manchester City és a Real Madrid is érdeklődik.

Egy opció lehet még a Frankfurt norvég játékosa, Jesper Lindström, aki sokoldalú és tud a szélen játszani, a német klub viszont ott lesz a BL-kieséses szakaszában a tavasszal.

A cikkben említettük a ballábas középső védőt, ilyen profilú játékos például a szintén frankfurtos Evan N'Dicka, akinek a szerződése jövőre lejár a klubjával - igaz, érte fél Európa érdeklődik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (303)

1 éve
Ma sorolnak az EL-ben, remélem a MU a Barcát vagy a Juvét kapja.
1 éve
Be is jött 😂😂
1 éve
Na úgy olvasom nem kell szurkolni a braziloknak, mert elvileg csak Jesus lesz kerettag tőlünk. 🙃 Szegény Martinellit de sajnálom! Oké számítottam rá, de mégis mit tudna még csinálni szerencsétlen gyerek? Bezzeg az a faszfej Richarlison biztos megy, sőt kezdő lesz.
1 éve
összességeben a mi szemszögünkből nem rossz hogy tudnak pihenni. de szerintem mindkét játékos megérdemelte volna a teljesítménye alapján.
1 éve
Igen, nekünk jó, de Martinelli biztos nem jár a fellegekben örömében. Gabrielt még egy picit meg is értem, voltak hibái, de akár ő is odaférhetett volna, igen.
1 éve
Martinelli simán megérdemelte volna. Gondolom a csöves Neymárt mindenképp vinni kell, mert jó eséllyel az utolsó VB-je.
1 éve
Mondjuk ha Antony meg Richarlison félék fognak kezdeni, akkor meg is érdemlik hogy kiessenek a csoportkörben.
1 éve
Antony nem lesz kezdő. Jesus lesz a kezdőcsatár, jobb szél Richarlison, bal szél Vini, csatár mögött Neymar, szerintem ez lesz az alap. Vagy esetleg Jesust padra vágja, Richarlison elöl, Raphinha meg a jobb oldalon. Antonyt és Rodrygot várom még a keretbe egyébként a elölre, de ők kispadosok lesznek.
1 éve
Az első változatothoz hasonlót várok én is. Mondjuk Rapinha meg Richarlison nem értem hogy kerülhet a válogattba, selejtek. Vini meg Rodrygo jól nyomják, én szélre őket és Martinellit vinném, meg egye fene a féreg Antony-t, de csak arra az esetre ha az első három közül valaki kidőlne 😀
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Az a helyzet, hogy a braziloknak, annyira vastag a ketetük még elől is, hogy egyszerűen pozitív csalódás ez a kapitányuknak. Nem hinném, hogy Martinelli nélkül bajban lesznek ebben biztos vagyok
1 éve
a szelso vedoken kivul mindenhol sok a valasztasi lehetoseg es siman kimaradhat akar egy Gumiares is
1 éve
A Newcastle 3. helye azert egy kicsit csaloka, 1 meccsel tobbje van, mint a tobbieknek, es a City mogott eleg suru a mezony meg. Ott barmi lehet.

Pont olvastam/hallottam vhol, hogy a City, Arsenal kb tuti top2, de hogy a maradek sorrend teljesen kiszamithatatlan
1 éve
13 forduló után elég erős kijelentés, hogy tuti a top 2
1 éve
Ahogy nézem Zelalem még az MLS-ben sem kezdőjátékos...11 meccsen 191 perc. Durva hova süllyedt 25 éves korára...
1 éve
es hany ilyen csoda jatekosunk volt meg
1 éve
Így a mini bajnokság zártához közelette, ha lenne egy PL álomcsapat (11) a szezon harmadánál, akkor nálatok ki férne be tőlünk? Szerintem Saliba abszolút, és Xhaka is, talán még az egyik támadó, de azt jobban át kellene gondolnom. :D
1 éve
Szerintem White, Saliba es Partey. Xhaka posztjara be lehet rakni jobbakat szerintem. De teny nagyon jol jatszik a svajci az idei evben. Ha megnyernenk a bajnoksagot, akkor is kb max Saliba kerulne be szerintem az a vicc.
1 éve
Nem is tudom, hogy szokták összerakni, ilyen random 4-4-2, kicsit kötetlenül véve a posztokat, nem? Nálam a középpályán De Bruyne Guimaraes és Xhaka alap. Haaland és Kane szintén elöl, jobb bekk szerintem Trippier, belső védők Martinez és Saliba. Az egy maradék középpályás/támadó posztra mehetne akár Martinelli, Saka, Jesus, Trossard, Maddison vagy mondjuk Foden.
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Alisson-Cancelo-Gabriel-Thiago Silva-Chilwell-Partey-De Brüyne-Thiago Alcantara-Trossard-Haaland-Salah. Nálam Alisson sokkal jobb kapus, mint ahány gólt kapott. A védelem miatt is kapott annyi gólt a pool, Salah nálam befér a 11-be, mert sok rangadót eldönt (Tottenham, Man city) és hát nyilván nem felejtett el focizni csak a többiekkel ő is egy kicsit visszaesett.
1 éve
Te szandekosan vagy ilyen hulye?😂😂 Az ev csapatat az eppen legjobban teljesito jatekosokbol kell osszerakni. Pont le van szarva, hogy Salah tavaly mit muvelt....meg le is irod, hogy visszaesett de aze berakod. Thiago, Chilwell...😂😂
1 éve
Ederson-White-Saliba-Martinez-Cancelo-Gumi-Partey-KDB-Kane-Haaland-Mitrovic
1 éve
kapus poszton meg Pope is erdekes lehet Rams, Ederson, Pope 6-6 CS-el allnak
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Arsenal1220. Akkor nyisd ki a szemed és láss okoskám. Salah az év elején nem találta igazán magát, de a city mecs óta, de talán egy-két meccsel előtte is már kezdte hozni a régi önmagát. Persze hogy befér a kezdőbe. Ki beszélt a tavalyról? Én ilyen nem fogalmaztam meg, ne nevettesd ki magad!
1 éve
Arteta-the-best
Kitiltott felhasználó
Chilwellel is mi a bajod? Ő ha nem sérült, akkor az egyik legjobb szélsővédő. Vele nyert a Chelsea Blt, amikor rendszeresen játszani tudott.
1 éve
De sérült, így nem sok keresnivalója van az álomcsapatban.

Szólj hozzá