Thomas Vermaelen kiemelkedő teljesítménnyel mutatkozott be az Arsenalban, ráadásul élete első ágyús tétmeccsén gólt is szerzett.

A belga védő azonban tudja, hogy a 6-1-es győzelem után egy kemény meccs következik kedden a Celtic ellen, amelynek a tétje talán még nagyobb is, mint a múlt heti mérkőzésnek.

"Biztosan remek lesz a hangulat Glasgow-ba, és nekünk is úgy kell játszanunk majd, mint ahogyan az Everton ellen." - mondta Vermaelen.

"Főleg fizikális értelemben mondom ezt, de emellett a saját játékstílusunkat is tartanunk kell."

"A Celticnek számos jó játékosa van, főleg a támadószekcióban, szóval rájuk figyelni kell."

"Az Everton elleni meccs sem volt könnyű, és a keddi mérkőzés sem lesz az. Szombaton fizikálisan nagyon kemény volt, és nekem ez még egy kicsit új."

"Hollandiában a csapatok inkább úgymond több focit játszanak, és ez a helyzet az Arsenalnál is. Azonban Angliában sokkal több az egymás elleni fizikális párharc, például a lökdösődés."

"Ilyen téren volt tehát nehéz a szombaton az Everton elleni meccs, de minden játékos jól megbirkózott a helyzettel."

Vermaelen azt is elárulta, hogy hogyan készülnek a játékosok a keddi Celtic elleni meccsre.

"Nem mehetünk úgy oda, hogy biztosan mi jutunk tovább."

"Semmi jelét nem látom annak, hogy könnyű meccs lenne. A Celtic egy remek csapat, és a legjobb formánkban kell lennünk ahhoz, hogy megnyerjük a meccset."

"De amikor az Arsenalhoz igazoltam, az is fontos volt, hogy a Bajnokok Ligájában is játszhassak. Minden játékos ebben a sorozatban akar bizonyítani, ebben a sorozatban akarja megmutatni, mit tud, mire képes. Ráadásul ez a kiírás a kluboknak is nagyon fontos."

A 23 éves játékos még egy picit visszatért a szombati meccshez is:

"6-1-re megnyerni az első meccsünket nagyon jó érzés, a csapatszellemnek is jót tett."

"De tudatában kell lenünnk annak, hogy ez csak az első mérkőzésünk volt, és még sokkal többet fogunk játszani a szezonban."

"Fejben már a keddi, Celtic Park-beli meccsre készülünk, mert koncentrálnunk kell, ha nyerni akarunk.2

"Az volt a legjobb dolog a szombati meccsben, hogy megmutattuk, hogy egységes csapat vagyunk."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

15 éve
Törölt felhasználó
Én is nagyon nehéz meccsre számítok! A csapatból elsősorban Song-ra számítok, mint fizikai ellenfél! Ő nagyon erős fizikailag, és megtörheti a Celtic támadóit! Amit az Everton ellen mutatott, az egyszerűen fantasztikus volt! Csak így tovább Song! Továbbá a belső védőkre is nagy feladat vár, és sokat várok tőlük! Vermaelen sztem leszedi őket fejjel, Gallas meg a tapasztalatát fogja kihasználni, és egy sima 0-2 lesz! Szerintem...
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon kíváncsi leszek majd a mérkőzésre.
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon bírom Vermat !Eddig mindenképpen jobb mint Kolo volt tavaly!Igazság szerint kezdem elhinni Wenger nyilatkozatait.Jöhetne még Van der Vaart meg Hangeland és kész a csapat!Nem kell 200 milkát költeni minden nyáron jó lesz ez így.A meccsről annyit :győzni fogunk de nehezen .
GO GUNNERS!!!
15 éve
Törölt felhasználó
am a plben nem a futásba lehet elfáradni, hanem abban ,hogy tst a test ellen mennek. ütköznek meg ilyenek. én is fizikálisan emény focit várok a Celtic-től. a Rangers ellen elmadaradt a skótok részéről.. a celtictől mejd megkapjuk.
15 éve
Törölt felhasználó
énis nagyon bírom:Psztem jobb mint kolo(eddig!)majd meglássuk h ez tartós lesz-e

Szólj hozzá