Nemcsak a bajnokság, de Európa legnagyobb kupasorozata, a Bajnokok Ligája is elkezdődik az Arsenalnak.

Miután Arséne Wenger csapata csak a negyedik helyet érte el a tavalyi Premership idényben, ezért az Arsenalnak még egy selejtezőkört ki kell állnia ahhoz, hogy a főtáblára, magyarul a csoportkörbe juthasson.

Az UEFA azonban változtatott az előző évek tendenciáin, és mivel Michel Platini elnök lehetőséget akar adni a gyengébb erőforrásokkal rendelkező kluboknak, ezért a BL lebonyolítása is változott. Az Arsenal idén az új, negyedik körben (play-off round) fog bekapcsolódni a küzdelmekben.

Az UEFA-koefficens alapján az Arsenal a kiemeltek közt lesz a Lyonnal, a Sportinggal, a Panathianaikosszal és a Stuttgarttal, így őket biztosan nem fogjuk kapni.

A lehetséges ellenfelek között azonban idén sokkal erősebb csapatokat találunk, mint mondjuk tavaly, lássuk ezek listáját:

" Fiorentina: A violák tavaly a negyedik helyen végeztek az olasz Serie A-ban, tavaly pedig az első egyenes kieséses szakaszig jutottak el. Az Arsenal legutóbb az 1999-es szezonban találkozott a Fiorentinával, akkor Olaszországban egy gólnélküli döntetlent értek el, majd a visszavágón a Fiorentina nyert Gabirel Batistuta révén, a Wembleyben.

Atletico Madrid: Az Arsenal mindent tudhat a spanyol csapatról, hiszem 2-1-re győzték le őket a 2009-es Emirates Kupán, köszönhetően Andrey Arshavin két kései góljával. Az Atletico 20 ponttal végzett a bajnok Barcelona mögött a spanyol ligában, ezzel pedig a negyedik helyen zárt.

Celtic: A skótok küzdelmes harcon vannak túl, hiszen két idegenbeli góllal ütötték ki a harmadik selejtezőkörben a Dinamo Moszkvát, így 2-1-re ők jutottak tovább. A tavalyi skót második helyzett Celtic még sohasem találkozott az Arsenallal az európai kupaporondon. Menedzserük az a Tony Mowbray, aki az előző szezonban a WBA-t irányította az angol bajnokságban.

Anderlecht: Juhász Rolandék 6-3-as összesítésben jutotottak tovább a Sivasspor ellen a harmadik selejtező körben. Az Anderlecht tavaly ugyanannyi ponttal zárta a belga bajnokságot, mint a Standard Liege, csak a rájátszásban kaptak ki 2-1-es összesítésben a riválisuktól. Az 1970-es Fair Cup Döntőjében az Arsenal 4-3-ra verte meg az Anderlechtet.

FC Timisoara: A román bajnokság második helyzettje a tavalyi UEFA-Kupa győztes, Shakhtar Donetsket verte meg két idegenbeli góllal. Érdekesség, hogy a lila-fehérben játszó együttes a legfiatalabb csapat a BL idei rajthozállók között, ugyanis 2002-ben alapították. Temesvárott. "

A rájátszásokat természetesen két részben bonyolítják, az első forduló augusztus 18-án, vagy 19-én, míg a visszavágó 25-én, avagy 26-án rendezik.

A sorsolás magyar idő szerint holnap délben kezdődik.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

15 éve
Törölt felhasználó
Mindenkitől bocs, a port.hu-n nézem, tényleg élőben lesz a sorsolást!
És akkor megint az újság szar!!! -.-
15 éve
Törölt felhasználó
Majd neten nézem, már úgy is belerázódtam! :D
15 éve
Törölt felhasználó
Én tegnap megnéztem a Eu műsorát és délben nem láttam a sorsolást, h lenne... :S
15 éve
Törölt felhasználó
Én az Atletico.t kerülném el és a timisoaraval játszanák..:D ez lenne sztem a legjobb:P
15 éve
Törölt felhasználó
bárkit is kapunk tényleg komolyan kell venni, mer ezek a csapatok azért képesek a meglepetésre és ellenük már mindenképpen a lehető legjobb 11-gyel kell kiállnunk! mer ne adj Isten egy kiesésnek beláthatatlan következményei lennének.....

Szólj hozzá