Az orosz játékos klubrekord összegért igazolt a csapathoz idén januárban, és már is szemmel látható jele van, hogy ő is arsenalos, hiszen a hat gólpassza mellé már egy gól is dukál.

"Az embernek hosszú távún kell magas szinten futballoznia ahhoz, hogy megnyerje az Aranyalabda díjat. És én biztos vagyok abban, hogy Andrey Arshavin képes erre." - mondta az orosz válogatott szövetségi kaptiánya, Guus Hiddink, aki nem mellesleg a Chelsea (átmeneti) menedzsere.

"Amikor majd teljes mértékben meg fogja szokni az angol életet, akkor a sikerek is jönni fognak, mert nem egy látványos, hanem sokkal inkább effektív játékosról van szó."

"Az orosz válogatottal eltöltött három évem alatt meg kellett változtatnom a hozzáállásomat Arshavint illetően. Először úgy hittem, hogy nem elkötelezett 90 percen át egyetlen meccsen sem."

"És most mindenütt ott van. Lehetetlen nem észre venni őt, mind a pályán, mind amellett. Nagyon segítőkész a társaival szemben."

"Mindig is sokra tartottam őt, de Andrey most vált igazán sokoldalú játékossá, és ez nem csak a pályán mutatkozik meg."

"Okos játékosról és okos emberről van szó. Ezenfelül pedig nyertes a karakterében. Ez segített neki, hogy relatíve kevés idő alatt szokjon hozzá az angol ligához."

"Andrey már az előtt is tudott beszélni egy kicsit angolul, mielőtt az Arsenalhoz igazolt volna. És ami fontos, hogy nem félt ettől. Ezenfelül mindent ideálisan lát. Most meg már azt veszem észre, hogy majdnem perfektül beszél angolul..."

Hiddink azt is elárulta, hogy beszélt Wengerrel Arshavin szerződtetése előtt:

"Igen, volt egy kis beszélgetésünk. Amikor egy klub érdeklődik egy játékos megszerzését illetően, az edző minél több információt akar megtudni azoktól az emberektől, akit ismer."

"Egy picit ismertem csak Wengert, amikor az Arsenal találkozótt a PSV-mel a BL-ben. Majd csak idén hívott fel, hogy még többet tudjon meg Andreyról, mint személyről. Megkérdezte, hogy vajon képes lesz-e rá."

"A végén az emberek úgyis maguktól döntetnek. De azt elismerem, segítettem Wengernek ebben. Amikor a két klub közel járt a megegyezéshez, elmondtam a szerény véleményemet Wengernek. Talán az én "igen"-em közelebb került a végső megoldáshoz, de ilyet soha többé nem csinálok."

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

15 éve
Törölt felhasználó
kinek nem
15 éve
Törölt felhasználó
Nagy fogás volt Arsha, Wenger papa mindig tudja ki kell ide. :) Én már nem is emlékszem rossz áttigazolásunkra.
15 éve
Törölt felhasználó
Nagyon jó játékos az biztos...Majd meglátjuk lesz e Arsenalos Aranylabdás a közel jövöben!!Mindenesetre Hajrá!
15 éve
Törölt felhasználó
nagyon jó játékos és jó hogy megvettük.
15 éve
Törölt felhasználó
egyiket öngólnak számolták be. a bombagólja az az övé, a másiknál a védő csúszását követően került a labda a hálóba, igy utólag elvették

Szólj hozzá