Mesut Özil a német Expressnek adott exkluzív nyilatkozatában elárulta: hosszú távra tervezi az arsenalos pályafutását és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az angol csapat első aranylabdás játékosa legyen.

A német középpályás egy hosszú, mintegy háromhónapos kihagyást követően tért vissza az Arsenalba februárban, és azóta látványosan jobban megy a játék Özilnek: az előkészítésekben fontos szerepet vállal és a gólszerzés is több alkalommal összejött a középpályásnak.

Mindezek ellenére egyre több angol és német pletyka látott napvilágot Özil jövőjével kapcsolatban, egyes lapok szerint a Bayern München vinné a 26 éves irányítót a nyáron. Özil ezzel szemben leszögezte: boldog az Arsenalnál, s jelenleg nem jöhet szóba egy esetleges visszatérés a Bundesligába.

Jelenleg szóba sem jöhet egy németországi visszatérés. Tényleg nagyon boldog vagyok az Arsenalnál, és ez így is maradhat a jövőben is. Már játszottam a Bundesligában, a spanyol bajnokságban is megfordultam a Real Madridban, de azt kell mondanom, hogy az angol bajnokság a legerősebb. Itt az ellenfelek 3-0-ás eredménynél sem állnak meg, hanem küzdenek. - mondta Özil.

A középpályás arról is nyilatkozott, hogy mit tart elérendő céljának a jövőben.

Továbbra sem tettem le arról az álmomról, hogy megnyerjem az Aranylabdát. A sérülésem alatt volt elég időm, hogy mindent átgondoljak. Felismertem, hogy a tehetség önmagában nem elengedő, hogy a nagyobb célokat elérjem.

 

A kritikusoknak nincs mit bizonyítanom, de az igaz, hogy keményebben kell dolgoznom a céljaim megvalósításához. Ugyanakkor az is igaz, hogy még sosem dolgoztam és edzettem ilyen keményen és eltökélten, mint most. 

 

Az elmúlt időszakban egy kilogramm tiszta izmot sikerült magamra szednem. Emiatt a testem stabilabb, én pedig frissebbnek érzem magam. Erre persze szükségem is volt, hogy boldoguljak az angol ligában. - zárta szavait a német játékos.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

9 éve
Törölt felhasználó
....Hát akkor "özilezzünk"! :lol:
Leszögezem: én nagyon örülök ennek a nyilatkozatnak.

Amikor megérkezett, alapvetően két komoly aggályom volt vele kapcsolatban:
1.: A leggyengébb középpályásnak érkezett (Flamót nem számítva). ....50 millióért. Ebből fakadóan attól tartottam, hogy mindenképp játszani fog abban a 3 évben is, amíg kihozzuk belőle azt, ami nyilvánvalóan benne van. Ergó: bukunk rajta egy csomó fontos meccset. Ez részben sajnos be is jött (...mégha a kupadöntőn Wenger okosan le is kapta).
2.: Ha a fontos meccseken nem játszatjuk, hogyan marad motivált és egyáltalán: hogyan marad a csapatnál.... :-S

Azaz: ha nem elég motivált, nem lesz soha hasznára a csapatnak. (Nem megy neki, kritikák, szarul érzi magát, tipli.) - "Negatív forgatókönyv".
Sajnos, bőven benne volt, hogy a Real után úgy gondolja, hogy itt elég csak 'elsztárkodnia', pedig az nem lett volna elég!
Amikor az első évében elfáradt - szemmel láthatóan - ez a veszély fenn is állt. Kapta a kritikát csőstül... ha erre bedurcázik, akkor kidobtunk egy vagyont az ablakon.
Ez a nyilatkozat egyrészt mindenben alátámasztja a korábbi meglátásaimat vele kapcsolatban, másrészt előrevetíti a "Pozitív forgatókönyvemet".
(Gyanítom, az hogy a Barcától megszerzett társ(sztár) - nyilvánvalóan - teljesen más ambíciókkal érkezett, nem jött rosszul nekünk.)
Tehát: "....nagyon boldog vagyok az Arsenalnál, és ez így is maradhat a jövőben is." ..."Továbbra sem tettem le arról az álmomról, hogy megnyerjem az Aranylabdát." Ezek szerint a 'kűzdést' választotta - nálunk. Nem dobtunk ki 50 milliót és lesz egy fasza Özilünk :coolsmirk:
"A sérülésem alatt volt elég időm, hogy mindent átgondoljak. Felismertem, hogy a tehetség önmagában nem elengedő, hogy a nagyobb célokat elérjem." Hmmm... Ha ez igaz, akkor az pompás.
Márpedig igaz: láthatjuk, hogy a sérüléséből sokkal jobb fizikai állapotban tért vissza és azóta sokkal hasznosabb is a pályán.
"....keményebben kell dolgoznom a céljaim megvalósításához. Ugyanakkor az is igaz, hogy még sosem dolgoztam és edzettem ilyen keményen és eltökélten, mint most." Itt a lényeg! (Mondjuk nehéz lehet sunnyogni azon az edzésen, ahol Alexis, Coq, AOC, Aaron, Bellerin, Gibbs és Jack is ott van.) ;-P
Nem lehet nem észrevenni a különbséget a visszatérése óta. Ezek szerint tényleg átgondolta a dolgokat a sérülése alatt. ...A fenti eredménnyel.
Egyszer azt találtam írni róla, hogy el kellene hagynia a megváltó szerepkört és "meló, meló, meló".
Na, akkor lássuk! Go Gunners!
9 éve
Ha erről kérdezték, akkor válaszolt... ennyi. Szerintem nincs baj így ezzel a nyilatkozattal. Benne van a hűség és a csapat is az egyéni céljai mellett, csak olvasni kell a sorok között. Én eddig pont egy ilyen nyilatkozatot hiányoltam Öziltől. Most tisztába tette, hogy itt akar célokat elérni... persze, ha a csapat is adja alá a lovat.
9 éve
A prioritás legyen már a klub, legalább a média előtt...
9 éve
szerintem nincs baj az egyéni célokkal...ha az egyeneses arányban hozza magával a csapat jobb teljesítményét is. Fontos hogy legyen becsvágy a játékosokban hogy én vagyok a legjobb. Ez a másik két buzi is így lett celeb...!

Én leszarom hogy mindenki Özilbe köt bele...akkor is fasza gamernek tartom. Aki szerinte el kell adni az hülye! Egyszerűen le kéne már kurvára szállni a magas lóról úgy hogy egy csapatsportban egyéneket szarozunk....! Én is leszoktam róla...ha kikapunk az egész csapat egy rakat fos...ha nyerünk akkor a wc.s néni is jó volt!
9 éve
Az aranylabdához több kell, sokkal több! Egyébként nem fest igazán pozitív képet róla ez a nyilatkozat meglátásom szerint. A csapat érdekeit kéne előtérbe helyezni, és nem az aranylabdára kéne fókuszálni... Vagy, ha az fontosabb neki, legalább tartsa magába. :roll:

Szólj hozzá