Az Arsenal francia védője, Mikael Silvestre tegnap sikeresen visszatért a tartalékcsapatba sérülése után. A játékos végig a pályán volt a Chelsea elleni 0-0-ás döntetlenre végződött tartalékbajnokin. Ez volt az első tétmeccse, miután még január 3-án, a Plymouth elleni felnőtt FA-Kupa meccsen lecserélték 30 perc után.

Akkor azt mondta Arsene Wenger, hogy három hetet kell kihagynia, ám ennél több kellett az üdvösséghez, azaz a visszatéréséhez. Visszaesései miatt a három hétből két hónap lett. Silvestre ezt is megmagyarázta a meccs után:

"Kétszer sérültem meg. A második az az előzőleg már károsodott lábam volt, de nem az izmaimmal volt a probléma, hanem az ínszalaggal. Ez nehezebben gyógyul, így több időt kellett kihagynom."

"Nagyon jó érzés volt újra játszani. A nagycsapatnak sok nagy meccse volt, ilyenkor rossz érzés, hogy nem vagy bevethető, és szeretnéd velük együtt átélni a sikereket. Mostmár én is csatlakozhatok hozzájuk."

Silvestre egy igazi öreg róka volt a sok fiatal között tegnap este a Griffin Parkban, a legtöbb csapattársa az Ifjúsági FA-Kupában menetelő csapat tagja. A franciát nagyon lenyűgözte a fiatalok játéka, és kíváncsian várja a Manchester City elleni visszavágót a kupában [az U18-as csapat az első felvonást idegenben 0-1 arányban megnyerte - a ford.].

"Nagyon jók. Mikor a menedzser megkért, hogy játsszak a tartalékoknál, azt mondtam: 'Nem probléma'. Tudtam, hogy velük is élmény lesz játszani, a támadójátékuk is fantasztikus. Jó a légkör is náluk."

"Megnyerhettük volna a tegnapi találkozót, de védőként annak is örülsz, ha a saját csapatod nem kap gólt. Az első félidőben akár kettőt-hármat is rúghattunk volna, de azt kell mondjam, két súlyos vereség után a fiatalok elégedettek voltak ezzel a döntetlennel is."

"Figyelni fogom őket az Ifjúsági FA-Kupában is természetesen. Az is egy nagyon érdekes torna. Volt hasonló nálunk is francia földön, és amikor az Arsenal fiataljait nézem, eszembe jutnak a régmúlt szép emlékei."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

15 éve
Törölt felhasználó
Ez is jó.

Szólj hozzá