Az Arsenal kedden délután hivatalosan is bejelentette, hogy a csapat hazai nevelésű játékosa, Emile Smith-Rowe új hosszú távú szerződést kötött a klubbal.

Az angol középpályás, aki a múlt hétvégén ünnepelte 17. születésnapját, a felnőtt kerettel kezdte meg a felkészülését az új szezonra, és kisebb meglepetésre Unai Emery vezetőedző Szingapúrba is kivitte a tehetséget.

Smith-Rowe az Arsenal ázsiai túráján is bizonyított, Az Atletico Madrid ellen pazar gólt lőtt, a PSG ellen pedig gólpasszt adott Alaexandre Lacazette-nek. Hazaérve Angliába pedig az Arsenal nem is késlekedett, hanem megállapodtak a folytatásról a játékossal.

"Nagyon elégedett vagyok Emile teljesítményével az előszezonban. Nagyon keményen dolgozik és óriási potenciál rejlik benne. Örülök annak, hogy a jövőben is együtt fogunk dolgozni, a többi fiatal játékost is ideértve, és segíteni fogjuk őket, hogy szép karriert fussanak be nálunk." - mondta Emery.

"Őszintén szólva nagyon jól érzem magam a hosszabbítás kapcsán. Már gyerekkoromban is erről álmodoztam, szóval minden nagyszerű. Nagyon inspiráló az új vezetőedző, és remélhetőleg kapok majd lehetőséget a felnőtt csapatban, hogy megmutassam, mennyire vagyok jó." - mondta Smith-Rowe.

"Őrület, hogy egykor csak álmodozhattam arról, hogy ezekkel a játékosokkal edzhessek és játszhassak, mint most. Hihetetlen volt velük lenni a szingapúri túrán. Az összes játékos barátságos, senki nem hagy ki semmiből. Családias a hangulat, ez sokat segített a pályán és azon túl is."

"Ami az új szezont illeti: az U23-as csapatban fogok játszani, de remélem, hogy minél többet szerepelhetek majd a felnőtt keretben is. Szeretnék fejlődni és jól játszani, így remélem, egy napon eljöhet a debütálás a PL-ben is!"

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (58)

6 éve
Törölt felhasználó
gunarrr még is hogy kéne hozzáállni a következő szezonhoz? Ha már a szurkolók sem hisznek benne, akkor már rég rossz. Én őszintén hiszem, hogy idén bajnokok tudunk lenni, ahogy az elmúlt 18 évben is mindig hittem, az már más kérdés, hogy rengetegszer nem jött össze, és reálisan idén sem mi vagyunk a legesélyesebbek, de szerintem nem lenne akkora nagy meglepetés, ha betudnánk húzni.
Mondjuk eddig Emery letámadásai semmivel sem sikeresebbek, mint Wenger időszakában volt Sanchez próbálkozásai. Sok mindenben kell még fejlődnie ennek a csapatnak, de képesek rá a fiúk és meg van a kellő minőség ahhoz, hogy évvégén mi emeljük fel a PL trófeát.
Kost meg megértem, ha visszavonul, mert állítólag fájdalomcsillapítókkal kell játszania, mint anno Ljungbergnek.
6 éve
Most láttam a fészbukon, hogy Koscielny kijelentette, hogy ez lesz az utolsó szezonja, hogy magára ölti az Arsenal-mezt. Lejár a szerződése és visszavonul? Vagy mi? Azért ebbe kemény így belegondolni. Sajnos az előző 1-2 szezonját már befolyásolták a sérülések, de pont ma volt eszembe, hogy ha nem dől ki, lehet még Emery alatt benne lett volna vagy 2 jó szezon. Sajnos a sérülések miatt nem bírja úgy tűnik...
6 éve
Törölt felhasználó
Bajnoki cím, na jóvanmá.. Ez így mire van alapozva? Szerintem örüljünk, ha a top4 összejön végre.
Nelsonban én se láttam eddig semmi rendkívülit - igaz, ebből az előszezonból egy percet se láttam -, de nála túl nagy hypeot érzek a valós, eddig bárki által látható teljesítményéhez képest.
Maitland-Niles, na ő tényleg nagy játékos lehet, fejben is nagyon erősnek tűnik a technikai képzettsége mellett.
6 éve
Törölt felhasználó
Én Nelsonban a mostani előszezonban kezdtem el valamit látni, nagyon látszik, hogy Emery már konkrét utasításokkal küldi őt pályára Wengerrel ellentétben. A kedvenc fiatalom még mindig torony magasan Maitland-Niles, akkora potenciál van abban az emberben, mint a ház.
6 éve
Ú gyerekek, Iwobi kezdő? Nanemár! Iwobival kapcsolatban leginkább az frusztrál, hogy maga a nyersanyag egész jó és tehetséges lenne, de Wenger alatt kurvára nem fejlődött semerre. Sajnos már régen elmúltak azok az idők, amikor működött az a taktika, hogy a fiatalokat csak beállítjuk a tapasztaltak közé a csapatba és majd maguktól megtanulják a szakmát és fejlődnek, most mrá kicsit coachingolni kell őket.
Én ilyen téren Nelsonban még nagyobb potenciált látok, de mivel Iwobi HG, megbarátkozok azzal, hogy maradjon , de jócskán kell fejlődnie, hogy a kezdőbe kerüljön.

Szólj hozzá