Spanyol lapértesülések szerint nem várt fordulat következett be Arséne Wenger utódjának kinevezése ügyében az Arsenalnál, a Marca szerint a francia szakember helyét mégsem Mikel Arteta, hanem egy tapasztaltabb edző veszi majd át.

A múlt hét végén szinte biztos befutónak tűnt a 36 éves Arteta Wenger helyére, és már csak a baszk tréner asszisztenseinek kijelölése számított az utolsó megoldandó gócpontnak - ami formalitás volt vagy lett volna.

Hétfőn a Marca azt írta az internetes portálján, hogy noha "Arteta közel került az Arsenal edzői székéhez, végül mégsem ő lesz Wenger utódja", mert a londoni csapat tulajdonosa, Stan Kroenke és vezérigazgatója, Ivan Gazidis "egy tapasztalabb trénernek akarják felkínálni a munkát." A Marca hírének ellentmond, hogy éppen Gazidis volna az, aki a leginkább favorizálná Arteta kinevezését.

Ide kapcsolódik, hogy angol és spanyol lapok úgy tudják, hétfőn Londonba utazott Unai Emery, a PSG korábbi edzője - a Sky Sports spanyolországi tudósítója, Guillem Balague szerint azért, hogy az Arsenallal tárgyaljon.

Balague szerint Artetával azért akadtak meg a tárgyalások, mert vétójogot követelt volna az átigazolási döntések tekintetében, azaz az ő beleegyezése nélkül nem adhatott volna el senkit sem a csapat felsővezetése.

A csapat korábbi menedzsere, Arséne Wenger egyébként hétfőn pakolt ki az edzőközpontbeli irodájából, és köszönt el végleg a munkatársaitól.

További friss hír, hogy Wenger utolsó csapatértekezletén Steve Bould bejelentette, hogy asszisztens menedzserként semmiképpen nem kívánja folytatni a munkát az Arsenalnál, bár valamilyen más szerepkörben maradna a klubnál.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

6 éve
Ezt nem hiszem el, elhoztuk a legroszabb edzöt mind közül fasza ujabb 6 hely, wengernél se jobb örültem hogy megszabadultunk az öregtöl erre hozunk helyette egy luzert fasza.
6 éve
Ezt nem hiszem el, elhoztuk a legroszabb edzöt mind közül fasza ujabb 6 hely, wengernél se jobb örültem hogy megszabadultunk az öregtöl erre hozunk helyette egy luzert fasza.
6 éve
Azért választották szerintem mert ott a Psg-nél sem hisztizik meg beáll a sorba azt teszi amit mondanak neki
Főként a neymaros dologban...elég nagy kivételezés van vele és mind látjuk olvassuk vannak gondok a csapattársakkal emiatt
Emery meg csak azt mondja minden oké (ez a dolga ) Majdnem úgy mint Wenger is
Azért egy edzőnek bele lehetne szólni kit akar meg kikkel számol a csapatban !
Artetaval szemben meg ez szerintem egy nagy szemétség ! Ennyi erővel miért nem mentünk Jardimért
6 éve
Kicsit Emeryben is érzem ezt a lúzerséget viszont, ami egy ideje ráragadt a csapatra. Az a bizonyos szegény ember, akit az ág is húz. Ezzel együtt, ha meg tudja nyerni a játékosokat - talán itt nincs annyi egofighter, mint a PSG-nél - akkor meglehet az előrelépés.
6 éve
Kellett szerintem ez a "biztonsagi megoldas" most.Azert a TOP4-ert tuti versenyben leszunk Emery-vel.Idot adnak neki akkor nem csodalkoznek ha ugy befutna mint Klopp a Poolnal.A béka segge alatt vagyunk,nem tudom hibaztatni azert a vezetoseget,mert most egy biztonsági megoldast valasztottak egy zsákbamacska helyett.Persze lehet bevált volna Arteta ,de ha nem akkor kozepcsapatta valunk megjobban.Emery remelem visszavezet minket a TOP4-be.Nem volt ez buta döntés,azert eleg komoly eredményeket ért el pályafutása soran ,esely jar neki is.Igy mar az is lehet,hogy jön Henry melle masodedzonek.(Arteta gondolom nem fog) Kibaszottul felesleges itt bajnoki cimben gondolkozni,ameddig a City-MU paros 200 milliokat kolt atigazolasi szezononkent.Most pont annyi kell,hogy jovore meglegyen a harmadik negyedik hely es ezt Emery a taktikai felkeszultsegevel siman hozhatja.Semmi biztositek nem volt ra,hogy Arteta nullkilometeresen bevalik,igaz en mar bele nyugodtam es szurkoltam volna neki.Emery-vel a MU-Chelsea parost szerintem fogjuk es a Spurs ellen is lehet esely,ha elviszik valamelyik nagyágyút (Kane,Eriksen).Annyi biztos,hogy nem nem fogunk olyan teli gatyaval palyara lepni rangadokon,ahogy Wengerrel tettük es lesz is valami taktika ,nem csak fel lesznek kuldve a játékosok a palyara hogy improvizaljanak.Abban is remenykedek,hogy az 50 millional azert valami komolyabb összeg áll majd a rendelkezésére abbol kifolyólag hogy a vezetés elismeri.

Szólj hozzá