Unai Emery az Arsenal Vitoría elleni Európa Liga-meccs előtti sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy Granit Xhaka kikerült azon öt játékos köréből, akik a kapitányi rangot töltik be a csapatnál.

A svájci középpályás a többi játékos választotta meg elsődleges kapitányként a nyár folyamán, ám Emery többkapitányos koncepciója révén további vezérei is voltak a csapatnak: Pierre-Emerick Aubameyang, Alex Lacazette, Hector Bellerín és Mesut Özil személyeiben.

A Crystal Palace elleni bajnokin történő lecserélésekor azonban Xhaka tiszteletlenül viselkedett az őt kifütyülő szurkolókkal szemben, amely magatartás sokak szerint minősíthetetlen és elfogadhatatlan egy profi játékostól, főleg, ha éppen ő a klub kapitánya is. Azóta Xhaka csak edz a felnőtt kerettel, de meccsen nem lépett pályára, és ezt nem fogja megtenni szerdán sem, hiszen kimaradt a csapat utazó keretéből.

"Lépésről lépésre kell vele haladni. Még midnig az a legfontosabb, hogy megóvjuk őt. Ugyanakkor beszéltem vele kedd délelőtt, és elmodntam neki, hogy kikerült a kapitányi címet viselő játékosok sorából." - mondta Emery.

"Elfogadta a döntésemet. Most mindenkinek a következő meccseinkre kell koncentrálnia. Négy játékos tölti be jelenleg a kapitányi címet: Aubameyang, Lacazette, Bellerín és Özil, és ezekből a gaboni az első számú."

Sokan úgy gondolják, hogy Xhaka nem csak a kapitányi címet veszítette el, de az is kérdéses, hogy pályára lép-e a jövőben az Arsenalnál, vagy az angol csapat megpróbálhat túladni rajta a januári átigazolási időszakban. Erre Emery nem adott egyértelmű választ.

"A jövő most az Arsenal jövője, az itt lévő játékosokkal és edzőkkel. Most van egy fontos EL-meccsünk, és a fennálló körülmények között kell majd a legjobb döntéseket hozni a szombati bajnokinkat illetően is. A soron következő hetek, hónapok majd megválaszolják, hogyan folytatjuk a játékosokkal, beleértve őt is. Vannak viszont más játékosok is, akikre oda kell figyelnünk, miközben nem becsülhetjük le a szerdai ellenfeleinket, az Európa Liga nagyon fontos sorozat a számunkra."

"Kedd délelőtt beszéltem Xhaka-val és a többi kapitánnyal is, számomra ez a téma inenntől kezdve le van zárva."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (52)

4 éve
Szánalmas ez a videóbíró...miliméterek miatt elvenni egy gólt. Ráadásul ez kurvára egyvonal volt szerintem. Nevetséges, hogy ezek a nyomorékok mindig jól jönnek ki a videóbírózásból. Az ilyen döntések kezdik megutáltatni velem a focit
4 éve
Szívemből szoltál.
4 éve
Azt hittem ezt is elveszik...már majdnem borult a tv.
4 éve
Nekem az se tiszta, hogy hogyan engedhették el Son eltiltását. Nevetséges basszus, hiába nem volt szándékos, konkrétan kitörte a gyerek lábát. Shawcross se csinálta direkt Ramseyvel szemben, de ilyen esetben a 3 meccs a minimum. Bezzeg ha a mi játékosunk csinálna ilyet, tuti nem törlik el, de a csirkéknek mindent szabad kb.
4 éve
Abszolút egyet kell értenem. Eddig nem úgy volt, hogy ha nem egyértelmű, vagy pár milin múlik, akkor a támadó csapatot részesítik előnyben? Múltkor Firmino elvett gólja is vicc volt, erre ez...Még szerencse, hogy aztán sikerült az egyenlítés, mert a Sheffield volt a jobb csapat szinte az egész meccs folyamán.
4 éve
Geci spurs... Szerintem Dier válla belógott.
4 éve
A Bournemouth milyen szögletkombinációt tolt...mi miért nem tudunk ilyet (se)?
4 éve
Chelsea nagyon megy, a Palace semmit nem támad. Bezzeg ellenünk egy ilyen felfogású csapat is simán dominál. Ez a Pulisic is nagyon beindult, nem gondoltam volna róla, hogy ennyire meghatározó lehet majd.
4 éve
Ès ez 90százalékban az edzőn múlik.
4 éve
nem fogják kivágni ha kikapunk akkor se,év végéig itt lesz tuti,Don Raul azt mondta ha év végén nem lesz Bl hely akkor fog koccani Emery addig nem europa liga döntő lehet lesz ott lehet bemákolja Emery és maradni fog

Szólj hozzá