Továbbra is élvezi az Arsenal felsővezetésének bizalmát Unai Emery, akinek nem forog veszélyben az állása legalább a szezon végéig, írja David Ornstein, a The Athletic újságírója.

A szurkolók már egy ideje követelik a baszk tréner elküldését, de legutoljára október végén írtunk arról, hogy Emery állása továbbra is stabil az Arsenal kispadján. Az angol csapat a hétvégén a Leicester ellen kapott ki a bajnokságban, így már nyolc pont a klub hátránya a Bajnokok Ligája indulást érő negyedik helyezett csapat mögött, pedig a legrangosabb európai kupasorozatba való visszatérés a minimum elvárás a vezetőség részéről Emery felé.

Ennek ellenére Ornstein úgy tudja, a klub felsővezetése - a tulajdonossal egyetértésben - teljes mértékben Emery mellett áll, és leghamarabb csak a szezon végén döntenek arról, hogy ő vezesse-e továbbra is a csapatot a 2020/21-es szezonban is. Ornstein hozzáteszi, ez a helyzet még változhat, de jelenleg minden vezető döntéshozó Emery oldalán van, így nagy valószínűséggel továbbra is ő lesz a vezetőedző a következő bajnokin, a Southampton ellen, a válogatott szünetet követően.

Az Arsenal minden sorozatot egybevéve immáron öt meccse nyeretlen, a legutóbbi bajnoki győzelem pedig szeptember 22-én történt, amikor emberhátrányból kínkeservesen legyőzték az Aston Villát 3-2-re az Emirates stadionban. A klubnál a Leicester elleni, legutóbbi bajnoki vereség kapcsán pedig az a vélekedés, hogy kezdtek fölénybe kerülni a Rókákkal szemben, és lendületben voltak, amikor a semmiből érkezett Jamie Vardy vezető találata. 

Az Arsenalnál úgy gondolják, hogy a Leicester kimondottan erős csapat, különösen otthon, mindezek tükrében az Arsenal jó teljesítményt mutatott, fejlődött a teljesítmény az elmúlt hetekhez képest. Továbbá úgy vélik, a szombaton látottak megmutatták, hogy a csapat igenis a jó úton halad, és megvan a játékosokban és a stábtagokban a kellő minőség a várt célok eléréséhez. Kitartanak amellett, hogy a vállalt cél, a Bajnokok Ligája-indulás nem forog veszélyben, feltéve ha a külső hangulat ezt nem rombolja le. A soron következő kéthetes válogatott szünet jót tehet majd a játékosoknak a környezetváltás miatt, viszont több spekuláció is megjelenhetett volna Emery-vel kapcsolatban, aminek a klub igyekezett elejét venni.

Az Arsenal mindenesetre a 1982/83-as idény óta nem kezdett ilyen pocsékul még egy szezont sem.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (130)

4 éve
https://pbs.twimg.com/media/EKVPbnbXUAA9j7C?format=jpg&name=large
Ne lepődjetek meg, ha ez hamarosan megvalósul. Én annyira nem örülnék neki...
4 éve
Hagyjuk már ezt, ez akkora kacsa. Benitez féléknek én sem örülnék. Látva azt, hogy korábbi játékosok milyen jó csapatokat raknak össze (Zidane, Lampard), azt hiszem, én a Vieira, Ljunber, Henry, Arteta, Mertesacker vonal felé hajlanék.
4 éve
Én is Vieira, Ljungberg, Henry trióra szavaznék. Henry már elkelt, ha jól tudom, Ljungbergre, Vieirara több esély van...remélem..
4 éve
Arsenal856, szerintem most valami stabilitás kellene a csapatnak, hátulról kellene építkezni, ezért támogatnám Allegrit, a Wenger féle "naív" előre játék már nem elég, agresszív labdaszerzés is kell, de az meg nem megy, ahogy Emery próbálja, csak csapatként, amiben az olasz jobb lehet.
4 éve
Igen-igen, csak ugye lehetne vegyíteni az előre játékot pressinggel is, nem feltétlen kell hozzá egy ilyen óvatos felfogással rendelkező edző, mint Allegri. De ahogy már mondtam, ha nem nagyon van más, akkor az olaszt is elfogadnám. Pláne "gudibining" helyett. Azért azt ne feledjük, hogy benne volt a Juvénál nagyon a tutiban Max. Szinte mindig nekik volt a legjobb keretük, pláne legjobb védelmük. Na itt nem Chiellini féle bekkekkel kellene majd dolgoznia, és a PL is más felkészülést igényel, mint a Serie A. Lehet, hogy ott begyötörsz 1 vagy 2 gól szar focival, és simán lehozza a rutinos védelmed különösebb erőfeszítés nélkül. Azért itt ennél több kellene majd. Szóval vannak vele kapcsolatban fenntartásaim, de meg lehetne próbálni, ha már nem próbálunk egy "Arsenalosabb" edzőt keresni.
4 éve
Hát én Allegri ellen voltam, és most is vannak akiknek sokkal jobban örülnék, de 100x inkább ő, mint Emery. Meg még mindig inkább az olasz, mint pl. Benítez. Nuno is inkább a stabil védekezésre épít, de kizártnak tartom, hogy év közben otthagyná a Wolvest. A szóban forgó nevek közül Arteta a favoritom.
4 éve
Artetaval az a baj, h ha nem jönnek az eredmények, akkor edzőként nincs még meg a kellő tekintélye, h továbblépjen, ahogy Emerynél is ez a baj, de nála szerintem ez már nem is lesz meg, neki egy kis francia/spanyol középcsapat kell, ahol alkothat.
4 éve
Pinokkio: Csak idő és türelem kérdése az egész. Ha kirajzolódik egy igéretes koncepció, vannak fejlődésre utaló jelek, akkor néhány rosszabb eredmény nem befolyásolhatja a munkafolyamatot. A Chelsea a tökéletes példa. Minimális edzői tapasztalattal érkezett Lampard (bár még ez is több, mint ami Mikelnek van, ez igaz), az elején csúnya pofonokba is beleszaladtak, de szinte egyből lehetett látni, hogy idővel beindulhat a szekér. És láss csodát, a dinamó jó focival, sok fiatal tehetséggel ott van a 4. helyen.
4 éve
Na jó, de mikor? Most ezzel az infóval nem lettünk beljebb. Ha nem jönnek az eredmények, azért valamilyen szinten várható, hogy kibasszák. Itt volt a válogatott szünet, nem is értem mi a faszra vártak. Ha lépni akarnak, akkor meg most azonnal rúgják ki. 2 nyerhető meccs jön a bajnokságba, ki kell rúgni! Nem értem miért pont a Karácsonyi hajtásban akarják meneszteni, ráadásul nem gyenge meccseink lesznek decemberben.
4 éve
Sajnos ezt mondtuk a Soton ellen is és láss csodát, full leégés lett belőle. Egy Norwich idegenben szerintem keményebb ellenfél lesz, nem hogy majd a WestHam. Valószínüleg a Soton elleni gyenge mérkőzés miatt döntöttek úgy, hogy nem mehet ez így tovább. Nyilván folynak az egyezkedések a háttérben, és nem akarják valakire rálőcsölni a dolgot. Fix vezetőedzőt szeretnének, aki nem feltétlenűl csak év végéig lenne, hanem tovább is. Ezért is halványult el Ljunberg neve, és jönnek elő Benitez, Nuno nevek is már.
4 éve
Benítez, menj már a... Nuno? Az meg ki?
4 éve
Ornstein szerint nem az kérdés h elmegy Emery hanem,hogy mikor,de a tervbe még az van hogy csütörtökön ő fogja vezetni az Arsenalt,remélem X elünk megint de jóó lenne vagy kikapunk a gecibe,aztán jöhet Areta vagy Allegri sztem e kettő között jön majd valaki

Szólj hozzá