Hétfő délelőtt megtartotta az utolsó edzését az Arsenal, mielőtt útnak indultak volna az Egyesült Államokba a nyári első edzőtábor helyszínére. 

A csapat előbb San Josében, majd Los Angelesben száll majd meg, a tengerentúlon pedig két felkészülési mérkőzést fognak lebonyolítani, előbb az MLS legjobbjaival (július 28-án, magyar idő szerint hajnal 2:00-kor), majd a Chivas de Guadalajara együttesével (augusztus 1-én, magyar idő szerint hajnal 3 órási kezdéssel.)

Az Arsenal a Twitterén ismertette az utazó keretet. E szerint Cech, Martínez, Ospina, Gibbs, Monreal, Debuchy, Chambers, Bellerin, Coquelin, Bielik, Elneny, Wilshere, Iwobi, Cazorla, Zelalem, Rene-Adelaide, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Willock, Campbell és Akpom utazott Amerikába. A három új igazolásból ketten, Granit Xhaka és Rob Holding szintén utaztak.

Az utazó keretből Mertesacker és Gabriel hiánya lehet feltűnő, hiszen ők már július közepén elkezdték a felkészülést az új szezonra. Arséne Wenger az ő állapotukkal kapcsolatban annyit mondott el, hogy a német egy apró térdsérülés, míg a brazil egy vírusos megbetegedés miatt nem tudott elutazni Amerikába.

Alexis Sanchez-nek szintén el kellett volna már kezdeni az edzésprogramot, de a chilei játékos egy bokasérülés miatt hosszabb nyári szünetet kapott. Sanchez bokája azonban - Wenger elmondása szerint - szépen javul, és várhatóan már ő is ott lesz a csapat második, norvégiai edzőtáborában, ahol az Arsenal az egyik helyi klubbal, a Vikinggel, és a Manchester City-vel csap majd össze.

Az Európa-bajnokságon az elődöntőt, illetve döntőt elérő játékosok, tehát Ramsey, Özil, Giroud és Koscielny csak augusztus elején csatlakoznak a csapathoz, így várhatóan nem lesznek elég meccs fittek a Liverpool elleni bajnoki nyitófordulóra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

8 éve
Egy 'kisebb sérülés'-ből 5 hónapos kihagyás...just Arsenal things
8 éve
Törölt felhasználó
BREAKING: Sky Sources: Leicester City Football Club make £5.25m bid for Poland winger Bartosz Kapustka
Akkor lehet hogy Mahrez eligazol??
8 éve
Mertesacker meg segésedző lesz mint Arteta már látom előre csak őt itt marasztaljuk :lol:
8 éve
Én is pont azért írtam hogy mindegy hány játékos van egy poszton csak legyen egy normális csapat akit kitudunk kűldeni a pályára ! ezért akartam nagyon Kantét is de volt ezen kívűl több is akik jöhettek volna bár megvagyunk elegen de az állandó sérülések miatt akkor is mindíg szopi van ! ha úgyvesszük tényleg csak 3 játékost kell hozni egyet a védelembe kettőt a támadó szekcióba aztán télen lehet pótolni a többi hiányosságot.. amúgy ha meg többen vannak egy poszton kölcsönbe lehet adni bárkit szóval nem hiszem hogy para lenne...
8 éve
"Apró térdsérülés..." :lol: :lol: :lol: Továbbra is nevetséges, ami ilyen téren itt folyik. De talán ennek tükrében hozunk egy védőt. :-/

Szólj hozzá