Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenalnak nem származik hátránya abból, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA idénre változtatott a Bajnokok Ligája csoportkörének kiemelési szisztémáján.

Az eddigi években a klubcsapatokat az elmúlt öv évben bemutatott teljesítményük alapján, az ún. UEFA-együtthatók alapján osztották négy kalapba. Ez idénre annyiban módosult, hogy a legjobb nyolc együtthatóval rendelkező liga bajnokcsapatai kerültek az első kalapba, s majd eztán következnek az együtthatók alapján sorrendben a többi klub a második kalaptól.

Így történhet meg, hogy az első egységben olyan csapatok kaptak helyet, mint a Zenit, vagy a PSV Eindhoven, a második kalapban pedig olyan együttesek, mint a Real Madrid, vagy éppen az Arsenal. Wenger ugyanakkor nem gondolja, hogy ez az új kiemelési struktúra megváltoztatná az erőviszonyokat.

Nem hiszem, hogy ez bármit is megváltoztat majd. Éppen csak gyengébb csapatok fognak az első kalapba kerülni.

 

A csoportok szerkezetét tekintve viszont nem feltétlenül lesz hátrány a második kalapban lenni. Az elmúlt években is volt néhány erős csapat ebben az egységben.Ideális esetben egy olyan csoportot szeretne kapni mindenki, amelyet megnyerhet, függetlenül attól, hogy végül meddig ér el a sorozatban. 

 

10-12 évvel ezelőtt sokkal több hangsúly volt minden egyes BL-meccs előtt, ilyenkor még tudtunk is egy-két játékost pihentetni a bajnokin. Most azonban nem igazán tudjuk eldönteni, melyik sorozat a fontosabb, mindig csak a következő meccset akarjuk megnyerni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá