Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal stabilitása egy kiemelkedő fegyvertény lehet a hamarosan induló szezonban.

Az Arsenal menedzsere egyelőre csak Petr Cech-t igazolta le a keretébe az átigazolási időszakban, ám a tavaly FA-Kupát nyerő keret minden fontos játékosa maradt a csapatnál.

Ez azért lehet fontos, mert az elmúlt években számos kulcsjátékos távozott a csapattól. Wenger úgy gondolja, hogy a klub üzleti életében bekövetkezett változás megtette a jótékony hatását.

Ha az ember elveszíti a legjobb játékosait, lehetetlen a megnyerni a bajnokságot. Különösen akkor, amikor néhány ellenfél még meg is erősítette a maga keretét és már a kezdésnél erősebb, mint te. -mondta Wenger.

Korábban éppen, hogy befértünk a legjobb négy közé ráadásul úgy, hogy minden egyes pontért meg kellett küzdenünk. Eközben a többi csapat folyamatosan erősítette a keretét, mi pedig elveszítettük a legjobbjainkat. Így nehéz meggyőznie magát az embernek, hogy képes lesz megnyerni a bajnokságot.

Most viszont megvan az a stabilitás, amire már évek óta hiányzott a keretből. Ez előtt folyamatosan olyan kérdéseket kellett megválaszolnom, hogy kivel pótoljam a küszöbön lévő játékosokat.
Mindez pedig azt jelenti, hogy megváltozott a potenciálunk a piacon.

Szeretnénk összehangolni ezt az anyagi stabilitást azzal a játékpolitikával, amit már korábban elkezdtünk. Ez azt jelenti, hogy továbbra is lehetőséget akarunk adni a fiatal játékosoknak, akik illenek a mi játékkultúránkba. Viszont ha találunk egy kivételes képességű játékost a piacon, most már versenyre tudunk kelni a többi klubbal. De ez nem lesz az alapja a mi politikánknak. 

A példának ott van a Barcelona és a Manchester United, akiknek volt egy-egy sikeres játékosgenerációjuk. Ezen csapatok azoknak a játékosoknak köszönhetik a sikerüket, akiket ők neveltek ki. Mi is ezt akarjuk tenni. A saját értekeinkre a saját DNS-ünkre akarunk hagyatkozni. Fontos, hogy ezeket megtartsuk.

Vajon megnyerjük-e idén a bajnokságot? Mindent bele fogunk adni, de ez hülye kérdés. Nem tudjuk garantálni, de ott akarunk lenni a harcban. Öt vagy hat kihívó van.

 

A csapatunkban most megvan a stabilitás, ami erősséget ad, de nehéz kitalálni, hogy a többi klub milyen erős lesz.

Miközben Wenger nem zárja ki a későbbi átigazolások lehetőségeit sem, a francia szerint legalább ugyanerre fontos a keret összetartása is.

A stabilitást alulértékelik, de erre most fel szeretnénk majd hívni a figyelmet. A Chelsea-ben megvolt ez a fegyver, főleg a védekezésben, és ebből előnyt is sikerült kovácsolniuk a szezon első felében.

 

Annyit el kell mondanunk, hogy különböző okok miatt mi elszúrtuk a szezonrajtot tavaly. Néhány játékosunk egyszerűen nem volt kész mentálisan a világbajnokságot követően. Ráadásul ott volt a BL-selejtezőnk a Besiktas ellen, ez rengeteg energiánkat emésztette fel.

 

De most is trükkös a sorsolásunk. Úgy tűnik, a West Ham jól erősített, és a Crystal Palace is erős csapat. Készen kell állnunk már a kezdéstől, de már az első meccsek is trükkösek lesznek" - zárta szavait a francia.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (14)

9 éve
Törölt felhasználó
"Welbeck sem fog szerepelni, mert még mindig nem tudott visszatérni a teljes körű edzésekre"

Ilyen szerencsétlenekre alapozunk egy bajnoki menetelést?
Kell csatár! Könyörgöm!

Lewa nekem is tetszik, a Dortmund-os időszaka engem meggyőzött anno.
9 éve
Jó gyászos hírt közöltetek a facebook-on.. :-S
9 éve
Törölt felhasználó
Elvileg 50 millánk van (azért ez több, mint gyanús) egy csatárra. Abból akár mindkettőt (Benzema, Lewa) megvehetnénk. :D Vagy egy Lacazette-t.
9 éve
Törölt felhasználó
Mániának nem nevezném...., de a Világ egyik legjobb középcsatárát gond nélkül el tudom képzelni a kedvenc csapatomban ;-P ....Má' Dortmundból hoztam volna :P
Gyors, magas, hosszúlábú, ügyes, jól lő, motivált, rutinos...
Nem véletlen vette át Welbstől az EB-selejtező góllövőlistájának top1-ét ;-)
(...Igaz, most Rúnyival kellett gólt lövetni.) .....A kőkemény lengyel válogatottal
:red: 8-/
Meg hát...., ha már Madrid:
https://www.youtube.com/watch?v=HdTHz3HrkJQ
9 éve
Törölt felhasználó
ronin, mi ez a nagy Lewa-mánia nálad? :D Amúgy inkább Benzema... :)

Szólj hozzá