Arséne Wenger úgy gondolja, Olivier Giroud rengeteget fejlődött azóta, hogy 2012-ben az Arsenalhoz igazolt a Montpellier együttesétől.

A francia csatár a Middlesbrough ellen szerzett duplájával már 10 gólnál jár a szezonban, ami figyelemreméltó eredmény, ha szem előtt tartjuk, hogy egy súlyos lábsérülés miatt több mint három hónapot kellett kihagynia az idény elején.

Ráadásul Giroud nemcsak a befejezéseknél, de az előkészítésben is jeleskedik, így nem csoda, ha Wenger dicsérte a a játékosát.

Giroud Middlesbrough elleni első gólja egy olyan találat volt, amit minden támadáskor igyekszünk megcsinálni - utalt Wenger arra a tényre, hogy Giroud első találatát megelőzően valamennyi Arsenal-játékos labdához ért a támadás során.

 

A második gól pedig mutatja, hogy mennyire a játékosokra tartozik a meccs, mert az egész lényegében arról szólt, hogy két játékosunk gyorsan felismerte és felmérte a helyzetet és jól kivitelezték a tervüket. A játékintelligenciáról és a technikáról szólt a második találatunk.

 

Úgy gondolom, hogy Giroud két okból is rengeteget fejlődött azóta, hogy hozzánk igazolt. Egyfelől megértette, mit követel meg a legmagasabb szintű játék, ahol játszik, másfelől pedig odateszi magát az edzéseken, rengeteget fejlesztett a mozgékonyságán, a helyezkedésén, és a technikai képességén. A teste eddig is erős volt és ezt jól használja ki.

A francia menedzser Giroud egyik csapatbéli vetélytársát, Danny Welbecket is méltatta, aki kollégája jó teljesítménye miatt a bal szélre szorult ki, de Wenger elmondása szerint ott is hozzá tud tenni a játékhoz.

Az egyik legfőbb oka az volt, hogy megvettem Welbecket, hogy képes középen és szélen is játszani. Úgy gondolom, hogy rendkívül jól teljesít, és így is képes hozzátenni a játékunkhoz. Hosszú ideig bizonyította, hogy ő is képes középső csatárként játszani, de ezen a poszton a legtermészetesebbnek játszó támadónk Giroud. Rajta kívül valamennyi támadónk több poszton is bevethető, egyedül csak Giroud az, akit csakis kizárólag középen lehet játszatni. Így ha ő játszik, a többieknek kell a szélre húzódniuk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

9 éve
Törölt felhasználó
Athlon, persze, de a Sunderland elleni szituációban én a gondolkodás módot emeltem ki, nem pedig a rossz döntését, mert szerintem abban változott igazán a francia, és ebben Wengernek hatalmas szerepe volt.
9 éve
Nem elhanyagolható Wenger szerepe OG fejlődésben, de szerintem ez elsősorban a játékoson múlik, hogy beilleszkedik-e, elkapja-e egyáltalán a fonalat. Nem igazán szerencsés rögtön az első pár meccsét kiemelni, mennyire tudott akkor rossz döntéseket hozni, vagy elbaltázni egy jó szituációt. Annak idején OG egy tartalékcsatár volt, mert mindenki Podolskitól várta a megoldást, még Wenger is középcsatárként igazolta le a németet. Csak aztán fordult a kocka, de most már kezd mindenkinek leesni. Giroud-nak minden adott volt (kivéve persze a tempója), hogy beilleszkedjen ide, elsősorban fizikális tényezőkben, de mentálisan is mihamarabb be akart illeszkedni. Tehát a lényeg: Wengeren sok múlik, de most szerintem ebben az esetben Giroud-knows volt, szerintem csak idő kérdése volt, hogy mikor veszi fel a ritmust és mikor kezd el jó döntéseket hozni a pályán.
9 éve
Törölt felhasználó
Wenger-knows duma? Nem szokásom elfogultan irogatni róla, lehet, hogy most megtettem, de akkor kifejtem a véleményem.

Amikor Giroud idejött, én egy ösztönösen üresbe mozgó csatárt láttam benne, akinek jó a mezőnymunkája, mert erős és magas. Emlékszem a Stoke elleni 0-0nál a 85. percben kb 30 méterről emelte rá, ami végül kapufa lett, de sokan nekimentek, amiért a totál üresen induló Ramseynek nem gurította le a labdát. Viszont szerintem vele kapcsolatban igen is Wenger látta meg a potenciált. Ahelyett, hogy egy közepes, szezonbeli 8-10-12 gólos csatárba törődött volna bele, szerintem edzéseken ráment a technikája javítására és a már említett mandíner falat képezte ki. Kétségtelen, valószínűleg megvolt Giroudban a kellő játékintelligencia ehhez, de nem hiszem, hogy Wenger nélkül feláldozta volna a helyzetbe kerülést a csapattársak helyzetbe hozása javára.

http://player.arsenal.com/player/2367-sunderland-h-highlights

A legjobb példa a véleményemre 11:15nél történik meg. Giroud bemozog az üresbe, tökéletes passz Cazorlatól, borzalmasan mellé. Most mi lenne? Giroud háttal a kapunak lekérné lábra és visszapörgetné valaki másnak. És nem hiszem, hogy ezt Giroud határozta el egyszer magában, hogy mostantól így lesz, ez edzői utasítás. Szerintem ha Wenger nem avatkozott volna bele a játékstílusába, akkor most az olasz bajnokságban nyomná 9-10 millió euró ellenében és ahogy te is írtad, ívelgetnék a fejére a labdát.

A "..."od utáni dolgokra nem reagálok, gondolom nem is nekem szántad, mert teljesen egyetértek vele.
9 éve
Aron21, hagyjuk ezt a Wenger-knows dumát, mert ettől őszintén manapság már a falnak tudnék menni. Ebben nem volt tudatosság AW részéről, Giroud már az első meccsétől kezdve ebben a stílusban játszik, maximum a részletekben van változás - nyilván felvette a PL ritmusát, és alkalmazkodott a dolgokhoz... Nem klasszis csatár, mert nem tartják annak, még a csapat saját szurkolói sem. Egy ilyen típusú támadót más csapatnál beállítanák az ellenfél kapuja elé, aztán a fejére ívelgetik a labdát, lesz ami lesz. Giroud ezzel szemben hajt, fut (még ha nem is ez a legnagyobb erénye), kiveszi a részét a támadásokból, gólpasszokat ad és szerepel az előkészítésekben. Miért kellene ennél több? OG talán a liga legalulértékeltebb csatára, pedig - bocsánat ezért - de eddig eltakarította a csapattól Podolskit, és Welbecket se engedi vissza a kezdőbe középcsatárként.
9 éve
Törölt felhasználó
kíváncsi leszek mit alkotnak ma a tehenesek. remélem égnek eggyet a preston lehozhatja x-re .

Szólj hozzá