A Bajnokok Ligája harmadik játéknapján az Arsenal az Anderlecht együttesének otthonába látogatott, ahol drámai véghajrával végül mind a három pontot begyűjtötték a londoniak.

Gyenge, ötlettelen játék jellemezte az ágyúsokat az egész mérkőzés során, noha minden bizonnyal tudatában voltak azzal, hogy egy vereség végzetes lehet a csoport elsőség esélyeit illetően.

Arsene Wenger a mérkőzés lefújását követően nem volt maradéktalanul elégedett a mutatott játékkal, a francia szerint a győzelem a cserék minőségének és csapata tapasztalatának volt köszönhető.

Egy remek csapat ellen játszottunk, akik kiválóan teljesítettek ma este. Jól szervezettek voltak, és nagyon koncentráltak. Gyorsan váltottak támadásból-védekezésbe és bátran felvállalták a párharcokat. Az első félidőben mi irányítottuk a játékot, anélkül, hogy sikerült volna helyzeteket kialakítani. A második félidőben egy kicsit jobban kinyíltunk, ezáltal pedig sebezhetőbbek voltunk a kontratámadások során.

- kezdte

Úgy gondolom, a mérkőzés fordulópontja az volt, hogy 1-0 után nem tudták eldönteni a találkozót. Jó esélyük volt erre, de nem tudtak élni a lehetőségeikkel. A cserék képviselte minőség és a tapasztalatunk jelentette ezt követően a különbséget, habár két gól talán nem volt benne a mérkőzésben a részünkről. Ugyanakkor egészen addig, amíg egy gól volt a hátrányunk tudtam, hogy legalább egy pontot képesek lehetünk szerezni.

Az utolsó öt perc a Bajnokok Ligájában mindig az idegek játékáról szól. Nyilvánvaló volt, hogy ezt az öt percet nem kezdhettük kettő gólos hátránnyal, mert az mérkőzés végét jelentette volna. Nem úgy tűnt, hogy képesek leszünk betalálni, de reménykedtem. Kockáztattunk és a legvégén ez kifizetődött. Az ilyesfajta mérkőzéseken a szerencse is szerepet képezhet, ma nekünk szerencsénk volt. 

Az újságírók azon kérdésére, hogy büszke volt-e csapata szellemére vagy inkább az eredmény állása miatti aggodalom dominált, a következőt felelte;

Mindkettő. Jó szellemben játszottunk, mennünk kellett az eredmény után. Ugyanakkor elkeserítő volt, hogy nem igazán tudtunk helyzetet kialakítani, noha ez részben betudható annak, hogy az Anderlecht kiválóan védekezett.

- mondta

Természetesen Wenger-t a győztes gólt szerző Lukas Podolski-ról és a Bajnokok Ligája debütáns Emi Martinezről is kérdezték. A francia mindkettejük játékával elégedett volt. 

Jól teljesítettek. Nem aggódtam a kapus kérdés miatt, mert tudtam, hogy Martinez képes lesz megbirkózni a nyomással. Podolski-ban mindig benne van a gól. Frusztrált a jelenlegi helyzete miatt, amit maximálisan megértek, de továbbra is egy fontos játékosa a csapatunknak, amit ma bebizonyított. A következő hónapokban szintén nagy hasznunkra lehet. Időbe telt, mire fizikálisan felépítettük a VB után, de most már majdnem megfelelő állapotban van. 

Soha nem állt közel a távozáshoz. 115-szörös német válogatott labdarúgó, amely adat méltán mutatja, milyen minőségi játékos is ő valójában. Lukas az a támadó, aki nem sűrűn hibázik a kapu előtt. Remek lövőtechnikával rendelkezik, egy precíz játékos. Már ezelőtt is benne volt a veszély, ma ismét úgy éreztem, hogy betalálhat. 

A kvartett kisorsolása után Arsene Wenger még úgy nyilatkozott, nem igazán ismeri az Anderlechtet, a mérkőzést után a belga futballról is kérdezték a franciát. 

Nagyon tisztelem a belga futballt, ugyanis sikerült megszenvednem az itteni csapatok ellen. Ma este újra bebizonyosodott, hogy évről-évre top-kvalitású játékosokat nevelnek ki, az már egy másik kérdés, hogy ezek a játékosok egy idő után távoznak. De mindenképpen figyelemre méltó a belga akadémiák munkája. 

- magyarázta

Végül a csoport hátralévő mérkőzéseiről interjúvolták Wenger-t, a szerdai találkozó napján a 65. életévét töltő menedzser viszont nem szeretne előreszaladni, szerinte a legfontosabb, hogy a soron következő, Anderlecht elleni hazai ütközetet megnyerje csapata.

A legfontosabb, hogy megnyerjük a következő mérkőzésünket az Anderlecht ellenében. Sok mindent tanultunk ma este a játékukból, s amennyiben sikerül őket megverni hazai pályán, úgy jó eséllyel kvalifikáljuk magunkat a legjobb 16 közé. Utána jön a Dortmund, meglátjuk mire leszünk képesek.

- zárta szavait Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Gibbs gólja nagyon tetszett, Chambers gólpasza első osztályú volt. Igazából érthetetlen mi történik, a Sziszi,Chambers,merte,kos,gibbs-Ramsey,Wilshere-Walcott,Özil,Alexis-Welbeck kezdővel( ha valaha így fel tudunk állni a sérülések miatt) és 4-2-3-1 es felállással(+ a cserék:Ox,Santi,Giroud... menni kéne ennek a csapatnak mint egy gyors vonat szét futni az ellenfeleket 4-5 golokat rugva a kicsik ellen, a nagyok ellen elismerem 1-2 világklaszis vkp nélkül sajnos csoda a pontszerzés is. De attól még a sérülések ellenére is mutatnia kéne valami fajta elképzelést hogy mit akarunk játszani egyátalán. Halálom lett volna ha nyáron elhozzuk arbeloát ás egy esteleges arbeloa monreal belsö kettős.... 🧀
Az öreg is nem rég a legyözhetetleneknél példálozik Poldival hogy hiába szeretne de hát nem csatár a srác...erre most meg Poldi világbajnok elöl minden helyzetet belő...taktikai huzásának tulajdonítja poldi gyöztes golját??? Ha van egy-2 csatárom már berakom vesztett állásnál hátha összehoznak valamit... nem kell hozzá nagy...nah mind1 Go go Gunners!!! Manonnét ki kell tömni a hétvégén nincs messe
10 éve
Törölt felhasználó
Hát majdnem besz@rtam, mikor elolvastam a címet.
Tapasztalat? Igen gyengén játszunk ahoz képest... Wenger tapasztalataiból sem kamatoztunk még idén. (Sz@r taktika, sz@r cserék, nincs hiányposztra megfelelő pótlás, stb.)

Cserék? Hát mint ne mondjak, tényleg hatalmas tudás kell egy cseréhez.
Mintha a cserén múlott volna, hogy a védő gólpasszt adott a frissen beállt Podolski-nak.
Na mind1, de hogy az öreg fejében valami nem stimmel, az tuti sajnos.
10 éve
Inkább a makk jelentette a különbséget...!Ritka szar focit játszunk mostanában, talán a Wenger éra egyik leggyengébb játékát produkáljuk, amibe már nagyon is benne van Wenger keze.Talán érik is a váltás edzőposzton, mert azt ne mondja nekem senki,hogy csak a szerencsétlenség az oka annak,hogy 4-5 éve állandóan szopunk a nagycsapatoktól...Sokkal inkább a taktika és a játékosok felkészítetlenségében rejlik a hiba!

Szólj hozzá