Az idei évben Arsene Wenger taktikai változtatásokat eszközölt csapata felállásában, az eddig használt 4-2-3-1-es rendszert 4-1-4-1-re cserélte, ami látszólag eddig nem igazán fekszik az ágyúsoknak.

A francia úgy véli, nem sok a változtatás taktika szempontból az elmúlt évhez képest, döntése mögött leginkább a rangadókon elszenvedett nagyarányú vereségek állnak. Wenger szerint az egyensúlyt kell megtalálni, ami viszont nem lesz egyszerű feladat.

Nehéz lenne elmagyaráznom a taktikai változtatásainkat, ugyanakkor nem sok minden változott. A tavalyi szezonban néhány rangadón csődöt mondtunk, s tudjuk, hogy ezeken a mérkőzéseken hatékonyabbnak kell lennünk. Túl sok gólt kaptunk a nagy mérkőzéseken.

- kezdte Wenger

Meg kell találnunk az egyensúlyt. Két csatárt is hoztam a nyár folyamán, Welbeck és Sanchez személyében. Emellett több támadószellemű játékosunk is van, mint Özil, Ramsey vagy Wilshere, de ide sorolnám Artetát is. Találnunk kell egy egyensúlyt, ami a védekezésünket illeti, aztán pedig kialakítani az egyensúlyt a támadás és a védekezés között. Persze, ezt nem egyszerű abszolválni.

Wenger-t az új igazolási egyikéről, Calum Chambers-ről is kérdezték az újságírók. A fiatal bekk a hétközi Dortmund elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen mandulagyulladás miatt nem játszhatott, de a hétvégén már bevehető lesz csapata számára.

Tetszik a hozzáállása, kedvelem a játékintelligenciáját, s afelett sem szabad elsiklani, hogy fiatal kora ellenére remekül kezeli a ránehezedő nyomást. Remek teljesítményt nyújt, lenyűgözött az ittléte óta.

- zárta szavait

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá