Az Arsenal kedd hajnalban hivatalosan is megerősítette Danny Welbeck érkezését a Manchester Unitedtől.

Bár a klub nem hozta nyilvánosságra a játékos szerződésének időtartamát és a csatárért kiadott átigazolási összeget, megbízható sajtóértesülések szerint Welbeck öt évre írt alá az Arsenalhoz mintegy 16 millió fontért.

A 23 éves csatár a Manchester United saját nevelése volt, a felnőtt keretben 2008-ban mutatkozhatott be. Welbeck a Vörös Ördögöknél összesen 90-szer léphetett pályára és 20-szor szerzett gólt.

Welbeck 2011-ben mutatkozhatott be az angol felnőtt válogatottban, a játékost 25-ször válogatották be, s mind a 2012-es Európa-bajnokságon, mind a 2014-es brazíliai világbajnokságon kerettag volt a Háromoroszlánosoknál.

Welbeck leigazolására Olivier Giroud hosszú távú sérülése miatt volt a leginkább szükség. Az angol játékos távozására azok után kerülhetett sor, hogy a Manchester United kölcsönbe leigazolta Falcaót a Monacótól. Sokáig úgy tűnt, hogy Welbeck csak kölcsönbe érkezik az Arsenalhoz, ám mind a londoni klub, mind a játékos végleges átigazolást akart.

Welbeck jelenleg az angol válogatott edzőtáborában készül a soron következő barátságos, illetve selejtező meccsekre, majd eztán automatikusan bekerül az Arsenal Manchester City elleni keretébe.

KORÁBBAN ÍRTUK:

A BBC Sports értesülései szerint megszületett a megállapodás az Arsenal és a Manchester United között Danny Welbeck ügyében - David Ornstein beszámolója alapján a londoni csapat 16 millió fontot fizet az angol játékos végleges játékjogáért. 

A csatár a következő órákban átesik az orvosi vizsgálatokon és tárgyalhat az Arsenal képviselőivel a személyes feltételekről - ám mindez már csak formalitás lehet. Az átigazolás jó eséllyel végbe megy a ma éjféli határidő előtt.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Egybehangzó angol lapértesülések szerint az Arsenal előrehaladott tárgyalásokat folytat a Manchester Uniteddel Danny Welbeck átigazolásáról. 

Az Arsenal érdeklődéséről hétfő kora délután lehetett először hírt olvasni, amikor a Standard Sport újságírója, James Olley azt állította, Welbeck mindent elkövet annak érdekében, hogy a Manchester United ne a Tottenhamhez, hanem az Arsenalhoz kölcsönözze ki őt a szezon hátralevő részében.

A pletykák szerint Welbeck egyáltalán nem szerepel a Manchester United új menedzserének, Louis van Gaal tervei között, ráadásul Falcao érkezésével az angol támadó még hátrébb kerülne a csatárok sorában a Vörös Ördögöknél. Eddig a pillanatig azonban úgy tűnt, hogy a Tottenham nyeri meg a versenyt a 23 éves támadóért, mostanra azonban az Arsenal vált favorittá.

A Sky Sports ugyancsak megerősítette a híreket, sőt, szerintük a két klub már megállapodott egymással, a játékos már a kötelező orvosi vizsgálatokat teljesíti az Arsenal London colney-i edzőközpontjában. A Daily Mail úgy tudja, az Arsenal hat milliót fizet Welbeck kölcsönbevételéért.

David Ornstein, a BBC Sports megbízható újságírója némileg visszafogottabban tudósított Welbeck-ügyben: állítása szerint még nincs megegyezés a klubok között, és a játékos sem teljesítette még az orvosit. Ornstein szerint az sem tiszta még, hogy a játékos kölcsönben vagy végleg érkezne-e az Arsenalhoz.

Az átigazolási időszak magyar idő szerint éjfélkor zárul.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (229)

10 éve
Törölt felhasználó
Szerintem Wenger nagyon elszámolta magát az igazolásaival, nincs még egy PL csapat ahol 6 védővel neki mernének vágni a szezonnak, úgy hogy még olyan vkp sincs aki igazán jó lenne hátvédként, Igen Flamini nem volt rossz szélső hátvédként, de az már 8 éve volt. És lehet hogy Arteta tud KH-t is játszani, de inkább ne kísérletezzünk . A 7 védő is botrányosan kevés volt tavaly, de hogy 6? vicc! főleg úgy hogy Gibbs fél szezont stabilan sérült! Nagyon kíváncsi leszek. Volt olyan szezonunk hogy 5 KH-ünk volt és mégis Songnak kellett játszani. Mi lesz ha Merte, vag Kosi lesérül, és Gibbs hozza szokásos sérülését és eltiltanak valakit, Bellerin megoldja? Nagyon félek ettől a szezontól!
10 éve
Attól függetlenűl hogy mennyi nagy nevet vártunk nagyon is jól igazoltunk....Wenger okosan csinálja és nem is panaszkodthatunk igaz még egy kvk elfért volna de télen úgyis erősítünk ebben biztos vagyok ;-) Alexis leigazolsáa volt számomra a legnagyobb meglepetés de egy csupaszív robotoló teli bizonyítási vággyal rendelkező játékos amilyenre tényleg szüksége volt a csapatnak. Welbeck is hasonlóan meg akarja majd most mutatni hogy mire képes szóval idén szerintem Giroud-ot ki nyomja majd a kezdőből remélem ! Egyedűl még Chambers-el vagyok úgy hogy jónak jó játékos de túl sokat várunk tőle jelenleg ami érthető de majd meglátjuk a bajnokság közepe fele hogy fog majd szerepelni...Remélem rámcáfól és jó lesz.
10 éve
Törölt felhasználó
Özil tényleg kihagyja a City elleni meccset ?
10 éve
Törölt felhasználó
Arsenal856: Csak kölcsönbe ment a West Ham-hez, de én így sem hoztam volna vissza, szerintem nála sokkal fegyelmezettebb játékosra van/lesz szükségünk.

Szólj hozzá