Leginkább belföldi klubok, a Liverpool és a Manchester United érdeklődik Aaron Ramsey iránt, akinek a szerződését nem kívánja meghosszabbítani az Arsenal - írja exkluziv cikkjében James Olley, a Standard Sports megbízható újságírója.

Mint néhány hete megírtuk, Ramsey-vel már effektíve megvolt a megállapodása az Arsenalnak, a klub az új kontraktus véglegesítése előtt viszont mégis visszavonta az ajánlatot.

Ramsey, akinek a jelenlegi szerződése a szezon végéig tart, így már akár január 1-től leülhet tárgyalni a folytatásról, igaz, a belföldi kluboknak egészen a szezon végéig várniuk kell, hogy ajánlatot tegyenek a walesi középpályásnak.

Az Arsenal azonban minden bizonnyal úgy dönt, hogy még a januári átigazolási időszakban pénzzé teszi Ramsey játékjogát, erre a télen lesz az utolsó alkalmuk. Olley a cikkjében úgy fogalmaz, az Arsenal vezető döntéshozói is arra számítanak, hogy a Liverpool és a Manchester United is megpróbálja majd kihasználni a Ramsey-nél kialakult szerződési mizériát, és jócskán a játékos piaci értéke alatt elvinnék a középpályást.

A Liverpoolnál Jürgen Klopp köztudottan nagy rajongója Ramsey-nek, és állítólag már idén nyáron is szerette volna leigazolni a walesit. A Liverpoolnak a nyáron nem sikerült megszereznie a Lyontól Nabil Fekirt, most Ramsey a francia játékos árának a töredékéért is megszerezhető lenne. Kérdés persze, hogy a Liverpool túlzsúfolt középpályáján mennyi szerep jutna Ramsey-nek, ám a jelenlegi 110 ezer fontos heti fizetésén jócskán tudna emelni Klopp gárdája, ami meggyőző lehet a játékos számára.

A másik érdeklődő a Manchester United, amely csapat már 2008-ban is közel állt Ramsey megszerzéséhez, ám a játékos akkor az Arsenalt választotta. A manchesteriek idén nyáron Freddel erősítettek, ám nem sikerült egy kreatív középpályást igazolniuk - ezt az űrt pótolná Ramsey. Nagy kérdés addig persze, hogy mi történik a Manchester United háza táján, marad-e José Mourinho edző, hiszen a jelenlegi légkör a klubnál nem feltétlenül teszi őket vonzó célponttá, ám az is tény, hogy a manchesteri klub tudná a legütősebb anyagi csomagot összetenni Ramsey számára. 

Az Arsenal a Ramsey eladásából befolyó csekély pénzösszeget felhasználhatná kereterősítésre: Olley is elismerte a csapat érdeklődését az Atlantában játszó Miguel Almironért, illetve a Portóban játszó Hector Herreiráért.  

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (26)

5 éve
Fabregas0490 +1 pont
5 éve
bocs a regényért 🧀 :red:
5 éve
Henry eligazolása óta Fabregas , Ramsey , Wilshere volt a nagy kedvencem
na most ebből egyedűl a Wales-i maradt
Én sokkal többre tartom őt mint Özilt és nem csak azért mert a kedvencem hanem mert sokkal hasznosabb a csapatnak mint Özil
Azonkívűl hogy sok poszton bevethető tényleg hajt megy a pályán és akar
Sérülékeny ? ezt a témát hagyjuk mert itt volt elég olyan ember akik egész évben szinte sérültek voltak de mégis megkapták a fizetésüket vagy mellette padoztak és alig játszottak
az meg hogy nem nagyon megy neki azért a posztján kéne lennie aztán mindjárt jobb lenne az egész ahol hasznosabb
Amugy nem tudom itt milyen elvárások vannak Özillel kapcsolatban de őt meg szinte istenként kezelik sokan amit meg egyáltalán nem értek megint
Oké hogy a válogatottban jól ment neki illetve a Real-nál kb 60 perces játékos volt de ha megnézzük hogy milyen játékosokkal játszott együtt mind Madridban és mind a Német válogatottban azért csodát nem kell tőle várni még
Amikor idejött jól ment és örültem is hogy ilyen név idejött de annyira beleszürkült az egészbe hogy az elmult pár évben nem látom azt hogy annyira nélkülözhetetlen lenne e vagy olyan teljesítményt nyújtana amiért nekem annyira csodálnom kéne( nekem ő nem meghatározó játékos jelenleg ) és ennyire magas fizetést adni neki ! Cazorla vagy akár annak idején Fabregas is sokkal jobb volt is mint Özil ;-) Attól hogy jó passzokat ad meg néha rúg gólt nekem nem lesz jobb mint Ramsey ! és ezáltal nem adnék neki több fizetést mint másnak !
Vitázhatnánk itt napokat órákat de akkor is úgy gondolom hogy nagyon elbaszták azzal hogy Özilnek túl magas fizetést adtak ! Biztos vagyok benne hogy Ramsey nem kellene hogy elmenjen vagy nincs ilyen gond ha Özilnek nem ekkora a keresete ! Sőt kíváncsi lettem volna ha Alexis is megkapja a pénzt amit akart és hosszabbít mégis akkor kiket adtak volna el innen azért hogy ne legyen gond pénzügyileg ! Elég sokminden lehet itt a háttérben de azt nem gondolom hogy itt Ramsey lenne a fasz ! Meg kell oldani a pénzügyeket és ez is egy megoldás ! Az meg hogy nem férne be a Real-Barcaba szerintem pont feküdne neki a játék mindkét csapatban...illetve ha el is megy akkor remélem valamelyik komolyabb csapatba igazol ahol majd bebizonyítja hogy kár volt elengedni !
5 éve
Törölt felhasználó
En mindig is Ramsey fan voltam, epp ezert engem viszont az dobbentett meg, hogy ennyien, ilyen konnyen megvalnanak tole.
5 éve
Engem egyébként az zavar, hogy hirtelen mindenki elkezdte fújni, hogy Ramseynek szerződést kell adni, Özil meg kb. le van hordva a sárga föld alá. Ezt nem egészen értem. Eddig is tudva levő volt, hogy hogyan is áll a szitu, miért pont a 20 perc után kell elkezdeni hőbörögni? Alapvetően Ramseyt egy jó képességű játékosnak gondolom, de nem érzem elég konstansnak ahhoz, hogy ő most megérne nekünk egy valag pénzt. Tömören ez a helyzet, és nem is annyira az zavar, hogy más korábban is erőltette volna a szerződéshosszabbítást, ha úgy ítéli meg valaki, úgy ítéli meg, nekem az böki a csőrömet, hogy hirtelen a hétvégi szereplése után mintha megtízszereződött volna a Ramsey-fanok száma...

Szólj hozzá