Az idei átigazolási ablak merőben másként alakul az Arsenal háza táján, mint az elmúlt években, a klub már júliusban négy új játékos szerződtetését jelentette be.

Ugyan távozók is akadnak, Bacary Sagna és Lukasz Fabianski lejárt szerződésük okán, míg Carl Jenkinson a folyamatos játéklehetőség érdekében, kölcsönben hagyta el a klubot.

A Puma, illetve az Emirates által kötött szponzori szerződések értelmében sokkal előnyösebb helyzetben van a csapat, már ami a financiális oldalát jelenti a megállapodásnak.

Arsene Wengert az Emirates kupa előtti sajtótájékoztatóján természetesen a lehetséges átigazolásokról is kérdezték, a francia további aktivitást ígér a piacon.

Nagyon elégedett vagyok, hisz sikerült kiviteleznem azon megállapodásokat, amit elterveztem. Ugyanakkor továbbra is nyitott vagyok az átigazolásokat illetően.

- kezdte a francia

Nem szabad elfelejteni, hogy még augusztus elsejét írunk és az ablak 31-én zár. Évekkel ezelőtt ekkor egy sajtótájékoztatóra úgy érkeztem, hogy nem volt új játékos a csapatomban, vagy legfeljebb egy-kettő.

Aktívabbak vagyunk, mint általában, de a piacon való elérhetőség is nagyobb, mint volt ezelőtt.

-  magyarázta

A nagyobb klubok korábban leszerződtetik a játékosokat, akiket a csapatukban szeretnének tudni. Az igazság az, ha egy elkezdi, a többi követi, és ez az oka, hogy most gyorsabb volt a mozgás. Valamennyi klub elhatározta, hogy a kijelölt célpontokat még a világbajnokság alatt megszerzi, és ha megnézzük, a torna befejezte óta nem sok minden történt. Jóllehet, véleményem szerint a hónap második felében, 15-től 30-ig ismét megindul a mozgás.

Jelenleg azért is állhat a piac, mert a csapatok inkább a felkészülésre koncentrálnak, arra, hogy minél jobb kondícióban kerüljenek A nagyobb átigazolások ilyenkor már végbe mennek, a felkészülés után viszont látható, mi hiányzik még, s ez alapján történnek átigazolások.

- folytatta Wenger

Thomas Vermaelen jövője már jó ideje a levegőben lóg, a belga hátvéd iránt a Manchester United és Barcelona is érdeklődik, Wenger pedig megerősítette, csapatkapitánya könnyen elhagyhatja Londont.

Jelen pillanatban Thomas még velünk, de sérült. A sérülése nem komoly, ugyanakkor megerősíthetem, hogy távozhat. Amennyiben viszont távozik, természetesen pótolnunk kell, hisz egy nagyon fontos játékosa a csapatunknak.

Én arra számítok, hogy marad, de az igazsághoz tartozik, hogy keveset játszott az elmúlt szezonban, nem tudtam garantálni azt a játékpercet neki, amit szeretett volna megkapni.

Az elmúlt napok pletykáit szintén cáfolta a gall menedzser, miszerint a Porto 20 éves irányítója, Juan Quintero az Emiratesbe tart.

Nem igazak a hírek. Néhány héttel ezelőtt, az egyik napról a másikra Mario Balotellit igazoltuk le, s mint látják, még sincs itt. Nem reagálunk külön-külön minden egyes pletykára.

Nem szeretnék neveket mondani a sajtónak, de jelenleg nem érdeklődünk senki iránt komolyabban. Hogy közel vagyunk bárki leigazolásához is? Attól függ, önök mit hívnak közelnek. Nálam azt jelenteni, ha egy átigazolás már a küszöbön áll. Ha ezen szemszögből nézzük, nem állunk közel senkihez.

- zárta szavait a francia menedzser

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (29)

10 éve
Kobe24: a megjegyzésed totális ellentmondás.
Az Arbeloas sztori pedig akkora baromság, h nem is érdemes róla beszélni. Eleve a büdös életben nem játszott középhátvédet, öreg és béna, sose szerettem nézni a játékát.
10 éve
Törölt felhasználó
Fú, hát nekem nem nagyon tetszik ez az Arbeloás sztori.
10 éve
Törölt felhasználó
Arsenal856, Pontosítok, csak te vagy elégedetlen Mertesackerrel. Egyetértek Aron-nal, én se bontanám meg a párosunkat, bár örülnék ha Hummels hozzánk jönne és nem az MU-ba, mert klasszis védő.
10 éve
Spanyol sajtóban Arbeloa nevét dobták be. 31 éves, ismeri a PL-t, negyedik sz. hátvédnek pontosan jó lenne Kos, Merte és Chambers mögött. Négy védővel kellene belevágni a szezonba. De Nastasic vagy Schär sem lenne rossz.
10 éve
Törölt felhasználó
Ne reménykedj, Wenger tökéletes megbízik a Per-Kos párosban és semmiképpen nem fogja megbontani ezt a duót.

Szólj hozzá