Az Arsenal csütörtök kora este hivatalosan is bejelentette Mathieu Debuchy érkezését a Newcastle csapatától.

A 28 éves francia hátvéd még múlt hétfőn járt az Arsenal londoni edzőközpontjában, ahol sikeresen teljesítette a kötelező orvosi vizsgálatokat és aláírta a négy évre szóló szerződését a csapattal. Bár az Arsenal nem hozta nyilvánosságra a pontos összeget, megbízható sajtóértesülések szerint Arséne Wenger 12 millió fontot fizetett Debuchyért a Newcastle-nek.

A 28 éves francia hátvéd 2013 januárjában érkezett Angliába. A Newcastle-nél eltöltött másfél éve alatt összesen 46-szor szerepelt a Szarkák színeiben. Névjegyét azonban szülőhazájában tette le az asztalra, méghozzá a Lille játékosaként, a 2010/11-es szezonban Debuchy a francia csapattal duplázni tudott.

A francia felnőtt válogatottban 2011 októrében mutatkozott be, azóta pedig 25-ször léphetett pályára a nemzeti csapatban, legutóbb a brazíliai világbajnokságon, ahol valamennyi mérkőzésen játszhatott.

Nagyon büszke vagyok, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhattam, mint az Arsenal, s hogy ennek a klubnak a mezét viselhetem. Nagyon várom már a közös munkát Arséne Wengerrel. Bízom abban, hogy építhetünk a csapat májusi FA-Kupa sikerére. Nagy izgatottsággal tölt el, hogy ismét a Bajnokok Ligájában játszhatok majd. Mindent megteszek annak érdekében, hogy újabb trófeákhoz segítsem a csapatot. - mondta Debuchy.

Arséne Wenger így vélekedik az Arsenal idei nyári második igazolásáról.

Nagyon örülünk, hogy Mathieu Debuchy-t az Arsenalnál köszönthetjük. A korábbiakban már bebizonyította, hogy mind klub, mind válogatott szinten képes a legmagasabb szinten a jó szereplésre. Egy minőségi védőt igazoltunk, aki tapasztalt a Premier Ligában is. Magabiztos vagyok, hogy bele fog illeni a játékstílusunkba.

A játékos a 2-es mezszámot kapta az Arsenalnál. Debuchy a világbajnokságon való szereplése miatt hosszított nyári szüntetet kapott, így a felkészülésbe csak később csatlakozik be, első meccsére várhatóan az augusztus elejei Emirates Kupán kerül sor.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (92)

10 éve
Törölt felhasználó
BBC: Arsenal no longer pursuing Khedira but still in market for DMF, will sign GK & probably DF depending on Jenkinson/Vermaelen situations.
10 éve
Törölt felhasználó
Azért a csk-nál elvárt hogy a meccsek többségén kezdő legyen. Arteta ha ad idén még sok lehetőséget is kapna, jövőre már nem igen, ha még itt lesz. Bár nálunk ugye évente amúgy is változik, szóval ez nem zárja ki. De így valóban Merte, vagy az új DM a leginkább esélyes, de én közel se zárnám ki Koscielnyt, és jelenleg Ramsey is tökéletes jelölt.
Balotellit valaki ismeretlen benyögi, a többi csak rögtön azt isméltli, és bár van rá esély, de nagyon remélem hogy Wenger eszénél lesz. Ahogy Khedirával kapcsolatban is.
Tegnap már sokkal inkább jobb igazolást dobtak be, sajnos a hitelessége még az előző kettőnél is kisebb, főleg hogy a Real kétlem hogy elengedné, bár náluk sose lehet tudni, főleg ha inkább a mészáros Pepet preferálják. És persze a két rivális kérő MU, Chelsea jóval több fizetést ajánlana neki, még tán a MU-ban egyből alap kezdő is lehetne, de azért nagyon jó lenne, ha Varane itt kötne ki.
10 éve
Törölt felhasználó
csak úgy röpködnek a nevek, most épp William Carvalho van terítéken :D
10 éve
James: Koscielny és Giroud biztosan nem fogja kapni. Szerintem Ramsey se. Mertesacker lenne talán a legkézenfekvőbb, de lehet Arteta lesz, csak azzal az a baj, hogy az azt jelentené, hogy Wenger továbbra is alapemberként számolna a spanyollal.
Balotelli meg nem kell! Inkább játszon Campbell.

Szólj hozzá