Arséne Wenger nem érti, miért mondott valótlanságokat Mathieu Debuchy az egyik francia TV-csatornának adott nyilatkozatában, véleménye szerint csak egy frusztrált játékos adott hangot a véleményének a minap.

A jelenleg is sérüléssel bajlódó Debuchy-nek nem igazán jött össze az áttörés az Arsenalnál. Azt követően, hogy 2014-ben a Newcastle Unitedtől az Ágyúsokhoz igazolt, ő lett a távozó Bacary Sagna utóda a jobb hátvéd poszton, ám rögtön az első szezonjában két súlyos sérülés is hátráltatta, ami Hector Bellerín villámgyors berobbanásához vezetett.

Bellerín viszont azóta kulcsemberré nőtte ki magát a csapat kezdőjében, Debuchy-nek pedig azóta ideiglenesen el is kellett hagynia az Arsenalt - az elmúlt szezon második felét például a Bordeaux-nál töltötte kölcsönben. Idén mindössze egyetlen pályáralépése van a franciának, ám azon a bajnokin is lesérült.

Az elmúlt napokban Debuchy az egyik francia tévécsatornának azt nyilatkozta, már nem is beszélnek Wengerrel, maximum csak köszönnek egymásnak, és dühös a menedzserre, amiért csak a Bordeaux-ba engedte el őt és elutasította a Manchester United érte tett ajánlatát.

"Szoktunk beszélni Debuchy-vel. Az összes játékossal van kommunikáció. Ez egy kicsit frusztrált nyilatkozat egy jelenleg sérült játékostól." - mondta el Wenger.

 

"Egy kicsit el kell határolódni ettől a nyilatkozattól. Jelenleg Mathieu sérült, így nem játszhat. Lehetőséget adtam neki, hogy a Bordeaux-hoz menjen, de a nyár folyamán senki nem tett érte ajánlatot, még a Fiorentina vagy az Espanyol sem, hiába állítja ezt az ominózus cikk."

 

"A Manchester United sem tett érte semmilyen ajánlatot. Ez nem igaz. Nagyon meglepő ilyeneket hallani."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

7 éve
Jenkinsonnal együtt mehetnek ahova akrnak ;-)
Bellerin mögé meg kell hozni egy értelmes játékost vagy Gabrielt ott játszatni
7 éve
Én alapvetően nem haragszom senkire, aki eligazol, kivéve akkor, ha riválishoz megy. Ebben az esetben nem érdekelnek a sportszakmai indokok, ezért utálom most is RvP-t, Nasri, Adebayort, de most már Fabregast is.
Tourét, Sagnát és Clichyt én sem gyűlölöm, ami furcsa, mert végülis ők is riválishoz mentek, de valahogy őket nem tudom utálni. :lol: De érdekes, hogy őket nem is nagyon szokták kifütyülni.
7 éve
Én van Persie-t nagyon megutáltam. Az első teljes, sérülés mentes szezonja után itt hagyott minket. Nemrég pedig az Aston Villa ellen MU mezben szerzett gólját választotta karrierje legszebb góljának. Itt 8 évet húzott le, ott hármat, mindannyian tudjuk, hogy itt rengetek gyönyörű gólt szerzett. Ezzel is szerintem nekünk akart odaszúrni. Ja, és Manchester-t nevezte az 'otthonának'. :down:
7 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25!
Én nem szoktam játékosokra haragudni az eligazolásuk miatt, ha az sportszakmai szempont indokolják, illetve igazolják. Természetesen fontos az is, hogy az illető az eligazolása után, hogyan viselkedik.
Ezért is nem gyűlöltem soha RvP-t, mert ismerjük el ő feljebb lépett akkor, amit a bajnoki cím bizonyít is. Emberileg is ha emlékeztek, az első gólját amit ellenünk szerzett nem ünnepelte meg. Majd miután kapta az ívet rendesen, után ő is beleállt ebbe a dologba és visszaadta.

Ashley Cole, Adebayor és Nasri eligazolása volt ami nagyon antipatikus volt számomra. Colenál és Nasrinál talán mondhatjuk, hogy voltak sportszakmai szempontok, na de Adebayornál? Elment egy olyan Cityhez, akik 10. helyen végeztek az előző szezonban és szinte mindenhonnan kizúgtak már hamar.
Touré is ugyanabban az igazolási ablakban igazolt Manchester kék felére, de ő előtte itt letette a névjegyét és nem 1,5 jó év után arcoskodott, az igazolása után nem köpködött a klubra, illetve Gallasszal sem jött ki, ami a védelemben azért fontos lett volna.
Gallast egyébként szintén nagyon utáltam, már akkor is amikor itt játszott.
7 éve
Sagna az egyik kedvencem volt, nagyon sajnáltam amikor elengedtük. Ő az egyetlen olyan játékos, akire nem haragszok amiért riválishoz igazolt. Talán még Clichy meg Touré.

Szólj hozzá