Menedzsere szerint Mikel Arteta boldog az Arsenalnál, s nem készül csapatot váltani a Fiorentina állítólagos érdeklődése ellenére.

A 32 éves középpályás 2011-ben érkezett Arséne Wenger csapatához, azóta állandó tagja a kezdőcsapatnak, raádásul időközben ő vált az Arsenal kapitány-helyettesévé is. A szerződéséből viszont már csak egy év van hátra, s Wenger játékospolitikáját tekintve Arteta a kora miatt már nem számíthat újabb hosszú távú szerződésre.

Miután Wenger állítólagosan középső középpályást is szeretne a nyáron igazolni - Lars Bender, Morgan Schneiderlin vagy Sami Khedira nevei szerepelnek a francia menedzser listáján -, felmerültek olyan találgatások, miszerint Arteta távozhat a csapattól.

A spanyol játékos menedzsere, Inaki Ibanez a Sky Sportsnak viszont elárulta: Arteta elégedett és boldog az Arsenalnál és nem tervez váltani, noha a Fiorentina állítólag 3 millió fontot ajánlana ügyfeléért.

Nem tárgyaltam senkivel a Fiorentinától. Mikelnek még van egy éve a jelenlegi szerződéséből, s jól érzi magát az Arsenalnál, nincs terveiben a váltás. - mondta Ibanez.

Hogy szeretne-e Mikel a Fiorentinához menni? Nagyon tiszteli az olasz csapatot, de az Arsenal kapitányaként nem szándékozik elhagyni az angol klubot.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

10 éve
Törölt felhasználó
Remélem nem válunk meg Arteta-tól, még ha a pályán egyre kevésbé is tud érvényesülni. Ő az egyik legprofibb játékos aki eddig a csapatban játszott, mentor a fiataljainknak, vocal leader és még sorolhatnám. Ugyanezt gondolom Flaminiről, nem hiába hozta vissza Wenger, egy sikeres csapatban elengedhetetlen, hogy ilyen játékosaid legyenek.
10 éve
hunzol: Korábban én is szerettem volna Songot újra a csapatban látni, de szerintem nagyon visszaesett a teljesítménye. Állítólag már az ittléte alatt is voltak vele problémák. Nem hinném, hogy jót tenne a csapatszellemnek az ő visszahozatala.
10 éve
Törölt felhasználó
Nem vitát akartam generálni, csak annyit, hogy attól, hogy valaki 30 év feletti, még nem szükségszerűen felejtett el focizni... sőt!
Visszaemlékezve az utóbbi 6-8 évre volt jónéhány igen rossz - egyáltalán nem beváló - igazolásunk. Arteta nem volt közöttük... Attól, hogy már nem a csúcson van, még mindig többet mutat, mint némely fiatalabb játékosunk.
Ezzel nem azt mondom, hogy nem kellene a pozícióba egy jobb kondicióban lévő játékos.
Tavaly azt írtam, örülnék Flamininek. Most mondjuk szívesen visszahoznám Songot...
10 éve
hunzol: Rosicky teljesen más, nem sok játékos van aki ennyire fitt lenne 33 évesen.Nem tudnám,hogy ennyi idős, akkor kb 26-27 évesnek tippelném.Arteta viszont kezd belassulni véleményem szerint, rajta sokkal jobban látszik az idő.Nem kell elküldeni, de ha tényleg elakarunk valami komolyabbat érni, akkor nem rá kell alapozni.A hazai kupákban, kissebb csapatok ellen a PL-ben még mindig kiválóan helytáll, de a BL-ben illetve a nagyobb csapatok ellen csak ritkán mutat jó teljesítményt.Cserének viszont tökéletes, ahogy Flamini is.
10 éve
Törölt felhasználó
Gondolom a hozzászólók életkora nem lehet túl magas. Miért gondoljátok, hogy valaki 30 év felett már nem lehet jó játékos? Gondoljatok néha pl. Rosiczky egy-egy mérkőzésére, amikor egyedül döntötte el a meccset...
Arteta egy jó játékos, a mutatói sem okoznak csalódást. Biztosan van jobb nála, de én nem írnám le... kell egy ilyen játékos is a csapatba!

Szólj hozzá