Arséne Wenger a Norwich utáni sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: mind Jack Wilshere-nek, mind Alex Oxlade-Chamberlainnek megvan az esélye, hogy ott legyen az angol válogatott keretében a nyári világbajnokságon.

Wilshere mintegy nyolchetes kihagyást követően tért vissza a csapatba, és bő félórát játszhatott is a Kanárik ellen. Oxlade-Chamberlain visszatérésére még várni kell, de Wenger közleménye szerint a szélső szerdán csatlakozik az Arsenal edzéséhez.

"Wilshere nyolc hétig volt sérült, szóval jó alkalom volt a számára, hogy ismét játszhasson. Az edzés teljesen más, mint maga a meccs, szóval fontos volt számára a mai pályáralépés." - mondta Wenger.

"A világbajnokságig még egy hónap van hátra. Jack pedig már most is a pályán volt, szóval minden gond nélkül ott kellene lennie az angol keretben."

"Oxlade-Chamberlainről is jó hírek vannak: szerdán már visszatérhet az edzésekre, szóval minden akadály elhárul Roy Hodgson elől. Nem lennék meglepve, ha ő is kerettag lenne."

Az Arsenal számára azonban nem feltétlenül jön jól, hogy két fontos játékos is hetekig lesz távol egy világversenyen a következő szezon előtt, Wenger azonban nem aggódik.

"Semmi gondot nem látok abban, hogy Wilshere és Oxlade-Chamberlain úgy menjenek ki a világbajnokságra, hogy nem játszottak sokat a klubszezonban, egészen addig, amíg nem sérültek. Egyikük sem volt túljátszatva az elmúlt hónapokban, szóval egy kisebb pihenőt követően probléma nélkül vissza fognak tudni térni a következő szezon előtt."

"Az egyetlen veszély ezzel kapcsolatban csak az, hogy a játékos ne legyen sérült. De bízom az angol válogatott orvosaiban, ha arra kerül a sor, hogy utazni fognak. Úgy tudom, hogy az első edzőtáborunk Portugáliában lesz, ott dől majd el minden."

Roy Hodgson hétfőn jelenti be az előzetes keretét a nyári világbajnokságra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá