Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Lukas Podolski játéka a szélen bizonyul a leghatékonyabbnak a csapat számára, amely vélemény teljesen ellentétes a német csatáréval, aki jobb szeretne középen játszani.

Sajtóhírek szerint Podolski elégedetlen a csapatnál kialakult helyzet miatt, már csak azért is, mert nincs kedvére besegíteni a mögötte játszó játékosnak a védekezésben. 

A számok mindenesetre Wengert igazolják: Podolski a 2012-es érkezését követően 19 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott a bajnokságban, ezzel ő a harmadik leghatékonyabb játékos a Premier Ligában a percenkénti gólok mennyiségét tekintve.

"Ha ránézünk a statisztikájára, akkor láthatjuk, hogy Podolski milyen hatékony játékos a csapat számára. Árnyékékként is jól játszik, ugyanakkor úgy gondolom, hogy ő nem az a csatár, aki jól viselné az állandó ütközeteket ékként." - mondta Wenger.

"Szeret mélyről beindulni és nagyszerűen használja ki, ha a lábához kerül a labda. A tizenhatoson belül mindig benne van a veszély. Ha az ember tudna választani, őt szeretné, hogy lőjje el a helyzetet. Nagyon pontos, gyors és fantasztikus befejező. Pontosan ezért állítják róla az emberek, hogy ő az ideális csatár."

"Ugyanakkor az embernek az az érzése, hogy nem igazán élvezi, ha egyedüli ékként játszik, teljesen más játékstílusa van."

"Úgy gondolom, hogy boldog, mindegy, hogy hol kap helyet. Az viszont érdekes adalék, hogy a 100 válogatott szerepléséből valamennyin a bal szélen játszott és egyszer sem középen. Nem lehet azt mondani, hogy távol áll ez a poszt tőle, nagyszerű válogatott karriert futott be ezen a poszton."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

10 éve
Törölt felhasználó
Ha már sokszor Koscielny-t hozzuk fel példaként hogy milyen jó igazolás volt szerintem most csatár poszton van 1 jó játékosa a Lorient-nak ,aki Koscielny-hez hasonlóan befuthatna nálunk VINCENT ABOUBAKAR.
Itt 1 rövid összefoglaló róla: http://www.youtube.com/watch?v=ViSnia3Af4s&list=PLmVlJUz3gKEr32YFYGJ8R9AI-uzv2mSjz
10 éve
Wenger Cup ...pipa
FA Cup...........behúzzuk mert ezt az Arsenal drukkerek kiszurkolják, túl fontos ahhoz, hogy rábízzuk a focistáinkra:D
10 éve
Törölt felhasználó
Na csak megvan az a 4. hely. :)
Sokkal jobb ilyen nyugodt szellemmel nekivágni az utolsó 2 fordulónak. Nem úgy, mint az elmúlt években, hogy olykor-olykor szívrohamot lehetett kapni.
Mostmár csak egyetlen cél lebeghet a szemünk előtt. Ami nem más, mint az FA-kupa megnyerése!
10 éve
Törölt felhasználó
Néha eltűnik a pályán, de bírom benne, hogy ő mer lőni egyedül, ha meglátja a folyosót a kapuig. Sokszor hasznos szerintem mikor a fiúk csak buzulják a labdát elöl, ő 1-2 lövéssel feléleszti őket, hogy "lőjük már ha lehet, héé"
10 éve
Törölt felhasználó
Poldi védekezése és a jobb lába használhatatlansága miatt nem vált jobbá évek óta. Egyszerűen nem tud és nem is akar visszamenni védekezni. A bal lába hihetetlen jó, de semmit nem ér, ha jobbal nem tud többet mint én. a mai fociban kötelező visszajönni a szélsőnek besegiteni a védekezésbe, pont úgy mint a szélső hátvédnek kötelessége előre besegiteni.

Szólj hozzá