A német bild.de csütörtök este kész tényként közölte a hivatalos weboldalán, hogy Lukas Podolski mindenben megállapodott a török Galatasaray együttesével, s a támadó már a szerződését is aláírta az új klubjával.

A weboldal beszámolója szerint Podolski 2018-ig egyezett meg a Galatasaray-jal, a török klub pedig 4 millió eurót fizet majd az Arsenalnak átigazolási költségként.

A Bild megszólaltatta Podolski menedzserét, Nassim Touihri-t, aki elmondta, hogy az eredeti tervek szerint a csatár Londonban maradt volna, ám végül mégis a váltás mellett döntöttek a felek.

Volt egy remek megbeszélésünk Arséne Wengerrel, aki mindenképpen meg akarta volna tartani Lukast, ám nem tudott állandó kezdőbeli helyet garantálni neki. Emiatt döntöttünk az átigazolás mellett - mondta Touihri.

A Bild szerint Podolskinak kiváltképpen vonzó volt a Bajnokok Ligájában szereplő Galatasaray, ráadásul új állomáshelyén hétről-hétre bizonyíthat majd a német válogatott szövetségi kapitányának, Joachim Löwnek is, hogy számolni kell vele a 2016-os Európa-bajnokságra készülő keret kiválasztásakor.

Podolski jelenleg Törökországban nyaral a családjával, a felek ezt követően fogják az átigazolást formálisan is végrehajtani. 

KORÁBBAN ÍRTUK:

Török és angol sajtóértesülések egyaránt úgy tudják, hogy Lukas Podolski nagyon közel áll ahhoz, hogy még ezen a héten a Galatasaray játékosa legyen.

A német támadó az elmúlt idény második felét kölcsönben töltötte az Internél, habár sokkal több játéklehetőséghez Olaszországban sem jutott.

A Sky Sports ma délután megerősítette, hogy Podolski tárgyalásban áll a török klubbal, amely kész rendszeres játéklehetőséget biztosítani a csatár számára.

A 30 esztendős játékos szerződése 2016-ig szól Londonban, így az átigazolási összeg megközelítőleg 2-3 millió font környéken mozog majd.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (30)

9 éve
Törölt felhasználó
welbz93, az meg hogy Sagna levágatta a haját, pont egy ilyen év után... Hát a pszihológusok elcsámcsognának ezen. Jól rábaszott ezzel a fölösleges átigazolással.
9 éve
Törölt felhasználó
Hát szerintem mondjuk egy Wilshere-Ramsey-Özil-Walcott-Giroud-Sanchez hatosban meg vannak azok az emberek, akik helyzetet tudnak teremteni és azok is, akik befejezik. Ettől függetlenül ez egy olyan téma, ahol teljesen megértem az ellenkező álláspontot is, csak akkor kezdek el gúnyolódni, amikor irtózatos túlzásokba esünk. (lásd Giroud a világ ellen, pár hónapja) :D
9 éve
Törölt felhasználó
Oké, hogy Walcott csatárként fog játszani, de ettől Ő még nem lesz igazi vérbeli csatár. Giroud-t is és Welbeck-t is kedvelem és jó játékosnak tartom mindkettőt, de topcsatárnak nem nevezném őket. Alexis meg szélen játsszon már ne csatárposzton.
Szerintem ha komolyan gondoljuk, hogy bajnokok akarunk lenni, akkor kell egy olyan csatár előre, aki képes magának megteremteni a helyzeteit és be is rúgja azokat. Ilyenünk márpedig jelenleg nincs.
9 éve
Törölt felhasználó
Csatárposztra ott van Giroud, Welbeck, Walcott és Alexis, vkp-re pedig Coquelin, Wilshere és Arteta. Lehet vitatkozni ezzel, de az biztos, hogy vészhelyzet nincsen.
9 éve
Nem kell csatár, Theo marad és középcsatárként fog játszani.

Szólj hozzá