Az elmúlt két szezonban folyamatosan a beszéd tárgya volt Arsene Wenger jövője jelenlegi csapatánál, rengeteg ember megkérdőjelezte a francia kvalitásait, míg mások szerint csupán eljárt az idő a 64 éves szakember feje felett.

Maga Wenger minden egyes alkalommal megerősítette elkötelezettségét a klub iránt, míg a vezetőség szintén nyíltan elismerte, hogy a gall menedzser addig marad a csapat vezetőedzője, ameddig csak akar.

Ivan Gazidas hónapokkal ezelőtt egy interjúban elmondta, maximális a támogatás Wenger mögött, a cél pedig egyértelműen a szerződésének meghosszabbítása, amit minél előbb szeretnének nyélbe ütni.

A Mirror újságírója, John Cross tegnapi cikkében arról ír, hogy francia az Arsenal menedzsere marad, hamarosan aláírja új kontraktusát a csapattal, s ami kiváltképpen fontos, hogy 70 millió fontot költhet a nyár folyamán új játékosok megszerzésére.

A 'professzor' terveiben négy játékos szerepel; egy klasszis, nagy nevű támadó, egy új kapus, egy sokoldalú középpályás, valamint Bacary Sagna távozása esetén egy jobb oldali védő, jóllehet a legfrissebb hírek szerint a francia és a klub álláspontjai egyre inkább közelednek egymáshoz.

Cross értesülései szerint a csatár Mario Mandzukic lehet, a horvát játékos Robert Lewandowski nyári érkezésével válhat elérhetővé más klubok számára, noha Wenger-t Edin Dzeko, Josip Drmic, Karim Benzema és Diego Costa is érdekli.

Jobbhátvéd posztra is repkednek a nevek, a londoniak Calum Chamberst, Serge Auriert, Lukasz Piszczeket és Sebastian Jungot is figyelik, de a prioritás Sagna szerződésének meghosszabbítása.

A középpálya megerősítésére Julian Draxler, Antoine Griezmann, Lars Bender és újabban Tom Cleverly neve is felmerült, a szóbeszédek szerint nem kizárt utóbbi érkezésének lehetősége, habár ez nagyban függ majd a United új menedzserének elképzeléseitől.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (77)

10 éve
Törölt felhasználó
gunnersaurus:
Az a baj hogy hiába fejlődünk ha közben a többiek sem malmoznak! Eredményben semmi előrelépés nincs évek óta! Most lehet jönni mindenféle kifogással, de engem ezek nem érdekelnek!
Az idei évben lehetett volna sanszunk. Az összes ellenfélnél történt egy-két változás, szinte adta magát hogy idén lesz esélyünk, volt is aztán meg tudjuk mi lett a vége. A Liverpool bezzeg gyengébb kerettel is még akár megnyerheti, nekünk kellett volna lenni a mostani Liverpool!!
10 éve
Törölt felhasználó
előre nem léptünk? ez meglepő számomra, hogy ezt írod, mert ez nem igaz. nézz meg egy tavalyi vagy egy tavalyelőtti vagy azelőtti meccset hogyan játszottunk! milyen hátvédsorunk volt sokszor(squillaci, santos). nyilván egy rvp kaliberű csatár nagyon hiányzik, de jövőre ez remélhetőleg változik. ez a csapat főleg védekezésben és mentálisan(sajnos rangadókon nem) nagyon sokat fejlődött, mert most már csak ízig-vérig arsenal játékosok játszanak itt. ha jövőre hatékonyságban is tudunk annyit fejlődni, mint idén védekezésben, akkor bizony retteghetnek az ellenfelek BL-ben is. a keret mély, kivéve csatár poszton, de ezt csak 1 játékossal kell pótolni. és amit még nagyon fontos!!! Meccsrutin, ami az utóbbi évek fiatal csapatjaihoz képest nagyon sok pluszt jelenthet!!!
10 éve
Törölt felhasználó
Nasri0220: Nem kukacoskodom, én igy gondolom. Megbántani meg nem akartalak, ha esetleg igy érzed.
10 éve
Törölt felhasználó
inkább nem is reflektálok a kukacoskodásodra... csak annyit hogy az a különbség játékos és játékos között hogy valakinek nem mind1 hogy hova igazol teszem azt egy újgazdag csapatba ahol csak pénz van és még semmit nem mutattak fel vagy egy történelemmel rendelkező csapatba + vannak néhányan akiket nem izgat a pénz ( igaz talán ők még az előző generáció játékosai amikor még létezett a klubhűség)
10 éve
Törölt felhasználó
nasri0220: Hagyjuk Mourino-t, csak egy példa volt.
Különbözöek vagyunk. Nekem nem elég ha egy csapat szép focit játszik, ill persze tetszik, de egy idö után már nem elég! A serleget meg semmi nem potolja!!! Szerintem eleget vártunk! Sajnos a tulajok szerint nem! Várunk még pár évet, remélem megérem még hogy az Arsenal bajnok legyen vagy/és megnyerje a BL-t!
Mondjuk nem értem ezt: a nem tenne boldoggá ha futballkurvák alkotnák a csapatot cimü mondatot. A mai világban 99%-a a focistáknak oda megy ahol több pénzt kap!!! Magyarán mindeki futball kurva. Mit gondolsz Özil kevesebbet keres mint a Real-ban csak hogy itt focizhasson? Na nee! És folytathatnánk!
A másik: Szerinted érdekli a ManCity szurkolokat hogy ki a tulaj? Gondold el, vártak x évtizedet arra hogy a csapatuk tényező legyen!! Mit kaphattak az évek folyamán a MU szurkoloktol te jo isten! Szerintem megérdemlik hogy ha már igy hozta a sors(és kitartottak csapatuk mellett) hogy számukra is szerezzen örömöt szeretett csapatuk! Nincs elöirva sehol hogy csak azok a csapatok nyerhetnek akik az elmult pár évtizedben ott voltak a tüz közelében!
Azt hiszem Wengernek ugyanaz lehet a problémája mint neked. Elég neki a szép foci, szép golok! A tulajoknak elég a 4.hely(BL) és kész, a többi nem számit. Mint emlitettem a stadion igy is tele van, akkor minek váltani, minek kockáztatni, minek harcba szállni a bajnoki cimért?
Szerintem nem lehet elöre lépésnek mondani azt hogy tavaly nyáron nem ment el meghatározo játékos(amugy maradt még nekünk ilyenünk?) és jött Özil. Ez eredmény? Ennek köszönhetö hogy meglesz a 4.hely, de elöre nem léptünk, évek ota egy helyben toporgunk, nem tudunk átlépni egy bizonyos határt és félek töle Wengerrel már nem is fogunk. Egy darabig én is kiálltam mellette de nálam már eljött a váltás ideje. Azt meglátjuk hogy a döntéshozoknál mikor jön el(attol félek addig mig Wenger azt nem mondja)!

Szólj hozzá