Wojciech Szczesny az angol London Evening Standard napilapnak úgy nyilatkozott, készen áll akár karrierje végéig szerződést hosszabbítani az Arsenallal.

A lengyel kapus összességében megbízhatóan teljesít az Arsenalban, mind az idei 29 bajnoki meccsen ő védte az Ágyúsok kapuját. A helyzet azonban koránt sem volt mindig ilyen sima. Szczesny karrierje az első számú csapatnál ugyanis nehezen indult be, az előző szezonban pedig formahanyatlás miatt elveszítette az állandó kezdőbeli státuszát, amit csak Fabianski sérülése miatt kapott vissza.

"Ha az Arsenal olyan szerződést kínálna nekem, amivel a karrierem végéig maradhatnék, mindenféle hezitálás nélkül aláírnám." - mondta Szczesny.

"Kötődöm a klubhoz, és ahhoz az edzőhöz, aki esélyt adott nekem. Nem sok olyan ember van, aki így tett volna, szóval biztosan jól csináltam a dolgomat. Itt képzelem el a jövőmet is."

Szczesny tavaly novemberben hosszabbította meg a szerződését a csapattal, de a tárgyalások már hónapokkal a hivatalos bejelentést megelőzően elkezdődtek - igaz, elég érzékeny időszakban.

"A hosszabbítási szándékot éppen egy nappal azután vetették fel a klubnál, miután közölték, hogy nem játszok a Bayern ellen."

Az Arsenalt az elmúlt időszakban több kapussal, mint például a Real Madridnál mellőzött Iker Casillasszal vagy a Barcelonától távozni készülő Victor Valdesszel is összefüggésbe hozták, ám Szczesny nem fél a kihívóktól.

"Addig maradok az Arsenalnál, amíg úgy érzem, szükség van rám. Nem félek attól, hogy versengjek a helyemért, mindegy, hogy Fabianskival vagy Casillasszal. Remélem, nem fogok egyszer sem csalódást okozni a menedzsernek.  Minden a kezemben van. Jelenleg életem formájában vagyok." - szögezte le a lengyel védő.

"2010-ben valóban távozni akartam. Nagyon távol álltam a felnőtt csapattól és a szerződésem utolsó hónapjaiban jártunk. De ez volt az egyetlen olyan időszak, amikor távozni akartam. Készen álltam arra, hogy az első számú csapatban védhessek, de még csak csere sem voltam a ligakupában."

Szczesny azt is elárulta, hogy nem érez féltékenységet azért, mert az FA-Kupában, amely sorozatban jelenleg az Arsenal a favorit, honfitársa véd.

"Ha megnyerjük, mindenki fellélegzik majd. A szurkolók trófeákat várnak. Az nem számít, hogy nem én játszok, mert Lukasz is remekül teljesít."

A jövő pedig fényes lehet - véli Szczesny - aki leginkább Özil leigazolásával példázta, miért tartozik még mindig az Arsenal az európai elitklubok közé.

"Özil leigazolása egy jel volt egész Európának: most már bárkit le tudunk igazolni."

"A klub új kereskedelmi szerződéseket írt alá, minden évben a Bajnokok Ligájában játszunk és nincs adósságunk. Amúgy pedig nem a pénz miatt hosszabbítottam a csapattal. Az Arsenal amúgy sem szeret túlkölteni egy játékosra, szóval találtunk egy ideális középutat. Úgy gondolom, nincs jobb hely számomra az Arsenalnál. Néhány éve még olyanok voltunk, mint a Dortmund: a legjobb játékosainkat elvitték a gazdagabb klubok. De mára már mi is megengedhetjük, hogy leigazoljunk egy Özilt." - zárta szavait Szczesny.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

10 éve
Törölt felhasználó
hunzol! Nyáron lejár a szerződése, és nem akar hosszabbítani, így Wengerék nem sok mindent tehetnek az ügy érdekében.
10 éve
Törölt felhasználó
a világ legjobb kapus de a jó öreg Lehman után :p ;)
10 éve
Törölt felhasználó
Igazad van eriCesc! De a lehet még egy kicsit álmodozni, akkor végre egy új CSATÁRT (nagybetűvel) szeretnék a csapatban, mint egy új kapust.
A kapusaink kiválóak, én Fabit biztosan nem engedném el... (Istenem, ha olyan jó csatáraink lennének, mint kapusaink....)
10 éve
Törölt felhasználó
Írjon alá, aztán hozzon mellé az öreg nyáron egy rutinos portást, aki megszorongatja a tökeit, és még jobb teljesítményre készteti!

Szólj hozzá