Arséne Wenger a Crystal Palace elleni meccset követően választ adott a Kim Källström leigazolásával kapcsolatos kérdésekre.

Mint ismert, a svéd játékos eleve sérülten érkezett az Arsenalhoz, így nem tudja teljesíteni azt a szolgálatot, amit eredetileg vártak tőle a szurkolók: azaz nem tudja pótolni a már eleve sérült játékosokat.

Källström egészségügyi állapotáról rengeteg pletyka terjedt a világsajtóban, Wenger azonban most tisztázta a játékos helyzetét.

"Källström sérült, a legjobb esetben is február végén térhet vissza. Egy hajszálrepedés van a csigolyájában, amit nagyon nehéz kiszűrni, mert egy alapviszgálat ki sem mutatja ezt. Két nappal az Arsenalhoz való igazolása előtt sérült meg. Elméletileg felépülhet február vége előtt, de arra is van sansz, hogy jóval az időpont után lesz bevethető." - mondta Wenger.

"Természetesen megfordult a fejemben, hogy kiszállunk az üzletből. Nem igazoltuk volna le őt, ha lett volna még két-három napunk, de pénteken öt órakor azzal a kérdéssel találtuk szembe magunkat, hogy vagy őt leigazoljuk, vagy nem fog senki sem érkezni. Azért döntöttünk úgy, hogy leigazoljuk őt, mert a februrári menetrendünket követően jól jöhet majd ő is a márciusi és áprilisi meccsekre. Megvan annak is a lehetősége, hogy egyszer sem fog pályára lépni, de arra is lehet példa, hogy ő fog meccset eldöntő gólokat szerezni."

"A munkánk során mindig hozni kell valamilyen döntést. Az majd csak később válik el, hogy ez jó-e, vagy rossz. Jelen esetben ez csak a szezon végén dől majd el. Azért döntöttem így, mert a szezon kezdete óta mindig voltak olyan időszakok, amikor valamelyik középpályásunk sérült volt. Vagy Flamini, vagy Chamberlain, vagy Wilshere, vagy Ramsey. Az is megtörténhet, hogy egyszerre esnek ki. Az viszont igaz, hogy amíg Källström sérült, addig nem működik a tervünk vészhelyzet esetén." - tette hozzá Wenger.

"A középpályás leigazolása akkor futott át az agyamon, amikor Ramsey visszasérült, és Wilshere sem volt bevethető a Southampton ellen. Ramsey esetében mindenki azt mondja, hogy hat hét múlva visszatérhet, de amikor egy játékosnak már két visszasérülése is volt, akkor az ember nem lehet biztos abban, hogy nem húzódik-e el újból a visszatérése."

"Källström leigazolására nem volt 200%-os szükségünk, megbirkózhattunk volna a feladattal nélküle is. De először is találnunk kellett egy játékost, aki minőségileg is befér a keretünkbe. Másodszor pedig fontos szempont volt az, hogy ne kelljen három-négy évre lekötnünk valakit, nehogy a semmiért fizessünk egy játékost. Källström kapóra jött, mert ingyen le tudtuk őt igazolni, de nem volt egyszerű őt megtalálni szerda és péntek között."

"Nem vagyunk ellenére a komolyabb költekezésnek, de most inkább a szezon második felére koncentrálunk. A szezon végén majd eldől, mi lesz. Rengeteg pletyka volt az újságokban, amiből nem lett semmi. Sok esetben ez nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik. Még a megfelelő pénz összeg ellenében sem biztos, hogy a helyes játékost le tudja az ember igazolni januárban."

"Källströmöt személyesen is ismerem, valamit több mint 100-szoros svéd válogatott. A francia ligában is sok évet húzott le. Ráadásul, amíg nem tér vissza, addig a fizetését is a Szpartak Moszkva állja."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

10 éve
Törölt felhasználó
Köszi, erről nem hallottam. Kicsit furcsa, hogy eddig húzzák az ő hosszabbítását.
10 éve
Törölt felhasználó
Kobe24! Matuidi állítólag szerződéshosszabbítás előtt áll, és marad a Páriszban.
10 éve
Törölt felhasználó
kicsipest, Van benne valami amit írsz, számomra azaz érthetetlen, ha már mindenáron középpályást akart a Mester, hogy miért nem Matuidire mentünk rá. Nyáron lejár a szerződése és bagóért elhozhattuk volna ha meg előszerződést kötünk vele akkor nyáron ingyen jött volna (tipikus Arsenal igazolás lenne ebből a szempontból), erre hozunk egy sérült leáldozóban levő játékost kölcsönbe. A csatár kérdésről meg ne is beszéljünk, persze ha nyerünk kupákat akkor egy szavunk se lehet.
10 éve
Elég égő, hogy egy ilyen nagy multú, stabil pénzügyi háttérrel rendelkező egyesület igazolásainál az a legfontosabb, hogy ingyen jöjjön a játékos és a fizetését is a kölcsönző csapat állja! Amúgy, az átigazolási szezon nem január 29-31-ig tartott, talán korábban körbe kellett volna nézni a piacon!
10 éve
Törölt felhasználó
arsenal1220! Elég illusztris társaság gyűlt itt össze :D

Szólj hozzá