Az Arsenal pár perccel ezelőtt hivatalosan is megerősítette, hogy fél évre, kölcsönben leigazolta Spartak Moszkva svéd középpályását, Kim Källströmöt.

A 31 esztendős játékos szerződtetése azután vált szükségessé, miután kiderült, hogy Aaron Ramseyre további hat hetes kihagyás vár, illetve, hogy Flamini három meccses eltiltásban részesült a keddi bajnokit követően.

Källström személyében egy rendkívül tapasztalt játékossal bővült az Arsenal kerete, lévén 400 bajnokin és 108 válogatott mérkőzésen van már túl az egykori Lyon játékos.

A svéd válogatott középpályás szerződése aláírása után nyilatkozott a klub hivatalos oldalának, elmondta, nem gondolkodott sokat ezen a lehetőségen, s minden erejével azon lesz, hogy a klub elérje céljait ebben a szezonban.

Szia, Kim. Üdvözlünk az Arsenalnál. Milyen érzés csatlakozni a klubhoz?

Remek érzés. Az Arsenal egy csodálatos klub, remek játékosok alkotják a keretet és a menedzser is fantasztikus, aki már hosszú ideje nyújtja legjobbját a csapat számára. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, megpróbálok annyit tanulni itt, amennyit csak lehet. Azért vagyok itt, hogy a legjobbamat nyújtsam az Arsenal számára, segítsek a csapatnak abban, hogy jó eredményeket érjünk el a szezon második felében.

Tudnál pár szót mondani az átigazolásodról? Hogyan jött létre a megállapodás?

Tegnap még Abu Dhabiban voltam a Spartak Moszkvával, majd egyszer csak jött egy telefonhívás, amikor is megkérdezték, hogy szeretnék-e pár hónapig az Arsenal játékosa lenni. Nem gondolkodtam sokat az ajánlaton, gyorsan visszamentem a szállodába, összepakoltam a ruháimat, s a reptérre siettem. Ma érkeztem meg Londonba. Most már csak arra koncentrálok, hogy felkészüljek a soron következő mérkőzésre, s hogy letelepedjek.

Játszottál már valaha az Arsenal ellen? Mi a véleményed a klubról?

Még soha nem játszottam az Arsenal ellen, ugyanakkor jó néhány angol klub ellen már igen. Ahogy mindenki, úgy én is tisztában vagyok azzal, hogy az Arsenal egy óriási klub és nagyon szerethető futballt játszik, olyat, melyet öröm nézni. A csapat több technikás játékossal rendelkezik, akik képesek a gólszerzésre. A szezon felénél járunk, s az Arsenal olyan pozícióban van, amelyről képes lehet trófeákhoz jutni. Úgy gondolom, a csapat nyerhet valamit a szezon végén, én is pont ezért vagyok itt, hogy ebben segítsek a többieknek.

Ahogy mondtad egy bajnokesélyes csapathoz csatlakoztál, amely képes lehet több trófea megszerzésére. Ez a vonzerő befolyásolta a döntésed?

Nem, nem igazán. Az Arsenal egyébként is egy remek csapat, ahol rendkívül izgalmas lehet játszani. Az, hogy trófeákért fogunk harcolni, még inkább élvezetessé teszi!

Több, mint 100 alkalommal léptél pályára Svédország színeiben. Gondolod, hogy a fiatalok segítségére is lehetsz a klubnál?

Sok olyan játékos van, aki ebben segíthet nekik. De nyilvánvalóan nem hátrány, hogy ennyi mérkőzés van a hátam mögött válogatott szinten. A tapasztalatomat mindenképpen át akarom adni a csapatnak, bízom benne, hogy segíthetek, de ez majd kiderül a későbbiekben.

Ezelőtt még nem játszottál Angliában. Gondolod, hogy gyorsan fel tudod venni a ritmust?

Igen, bízom benne, hogy gyorsan fogok tudni alkalmazkodni. Mindenkinek megvan a maga stílusa, s azt próbálja érvényesíteni. De, persze sokat segít, ha egy sokoldalú csapatnál próbálsz kibontakozni.

Az Arsenal több svéd játékost is alkalmazott a múltban, ilyen volt például Freddie Ljungberg, Seb Larsson és Rami Shaaban. A válogatott találkozók során meséltek az Arsenalról?

Természetesen. A korábbi svéd játékosok, akik megfordultak itt, csak jó dolgokat mondtak az klubról. Mindannyiuknak szép emlékeik vannak az itt eltöltött időszakról. Svédországon belül - ahogy az egész világon - jó véleménnyel vannak az Arsenalról.

Évekkel ezelőtt már játszottál az Emirates Stadionban, mesélj nekünk erről.

Az Emirates egy csodálatos stadion, ahol remek a hangulat a mérkőzések során. Svédországgal Brazília ellen, míg a Lyonnal az Emirates kupán szerepeltem itt. Így nem teljesen idegen nekem ez a stadion, szeretném a legjobb tudásom megmutatni az Arsenal szurkolóinak!

Végezetül, mennyire vagy motivált a debütálásoddal kapcsolatban?

Természetesen, mint minden új játékos, így én is úgy érzek. Izgulok, de már nagyon várom, hogy megismerjem a csapatársaimat, és pályára lépjek a csapat színeiben.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

10 éve
Törölt felhasználó
Nem hiszem el!!!!!Már évek óta azt vallom hogy nincs minden rendben az orvosi stábban.Pedig állitólag nem olyan sérülékeny,erre tessék ide jön és csaaatttt.Fasza!
10 éve
Törölt felhasználó
Alapból minek ő ide, így meg aztán főleg, 2M a kukába.
10 éve
háát az akkor kínos de csak pályára lép egyszer azé...már meccsre értem.
10 éve
Törölt felhasználó
le is sérült a gringó :D
10 éve
Törölt felhasználó
nem rá számítottam. de legalább igazoltunk.kölcsönbe tökéletes. de azért egy csatár elfért volna ;-P

Szólj hozzá