Arséne Wenger szerint csapata tanult az előző hónap elején megtörtént Manchester United elleni vereségből, s a másik manchesteri rivális ellen már az első perctől keményen akarnak kezdeni.

Az Arsenal az egész novemberi hónap folyamán egyszer bukott meccset, miután Ramseyék az első félidőben álmos és lassú játékot mutattak, s ezt sikerült kihasználnia Robin van Persie-nek.

Wenger szerint azonban az Arsenal tanult a hibájából, s igyekezni fognak már az első perctől a klub stílusára jellemző játékot produkálni.

"Egy félidőre volt szükségünk az Old Traffordon, hogy belejöjjünk a meccsbe. Ez volt a lecke, amit azóta megtanultunk. Úgy gondolom, hogy a Manchester City ellen teljes gőzzel fogunk bekezdeni." - mondta Wenger.

"Úgy vélem, hogy mindenekelőtt egy erős védekezési teljesítményre lesz szükségünk. A legjobb mód a győzelemre az lesz, ha mi támadunk, s nem hagyjuk, hogy megtalálják a játékukhoz szükséges ritmust."

"Jó esélyünk van, hogy előnyt kovácsoljunk abból, hogy miénk a forduló első meccse. Akár nyolc ponttal is elhúzhatunk a második helyzettől, ami fantasztikus lenne. Ez kell, hogy a szemünk előtt lebegjen."

Az Arsenal menedzsere a két csapatot övező lélektanról is beszélt, szerinte a City-n sokkal több nyomás van, hogy nyerjenek, mint a saját csapatán.

"Természetesen egy győzelem tovább erősítené az önbizalmunkat, de úgy gondolom, hogy bármi is történjen, mi hinni fogunk magunkban."

"Viszont a City szemszögéből egy esetleges vereséggel már kilenc pont lenne a hátrány velünk szemben, szóval úgy gondolom, hogy rajtuk több a negatív nyomás, mint rajtunk."

"Rajtunk pozitívabb a nyomás, hogy tovább emelhetjük az előnyünket előttük. Így kell tekintenünk a szombati meccsre is."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

10 éve
Törölt felhasználó
Ez a beszéd, Papa!

Szólj hozzá