Az Arsenal sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg úgy, hogy gólt sem kapott. Mindez azt is jelenti, hogy mára a legkevesebb kapott góllal rendelkeznek az ágyúsok a bajnokságban, emellett kijelenthető, hogy az elmúlt évekhez képest a csapat ezen része most a legerősebb, így a jelenlegi siker nagyban köszönhető a védelem feljavulásának.

Az Arsenal négy ponttal vezeti a tabellát a Chelsea együttese előtt, s jelenleg úgy tűnik, hogy a rotáció sem okoz problémát a csapat egyensúlyának, ergo nincs különösebb oka félni a londoniaknak a decemberi hónaptól, amikor is nagyon sűrű a menetrend a Premier Leagueben.

A tegnapi Hull ellen mutatott teljesítmény sem hagyott kivetni valót maga után, Arsene Wenger csapata könnyedén verte meg a hétvégén a Liverpool ellen diadalmaskodó újoncot. A francia szerint csapata meggyőzően teljesített, majd kitért a vezető gólt megszerző Nicklas Bendtnerre is.

A teljesítményről...

"Egy jó estén vagyunk túl. Jól játszottunk, végig az irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. Technikailag remekül teljesítettünk és ismételten lehoztuk kapott gól nélkül a találkozót. Néhány helyen rotáltam a csapaton belül, több helyzetet is sikerült kialakítanunk, ugyan nem rúgtuk be mindet, de ennek ellenére összességében egy igazán meggyőző teljesítményt mutattunk a mai napon."


Kockázatos volt-e Nicklas Bendtnerrel a kezdőben kiállni...

"Nyilvánvalóan rejtegetett némi kockázatot a játéka, lévén hosszú ideje nem játszott. A Chelsea ellen szerepelt utoljára kezdőben, akkor nem teljesített jól, de a ez edzéseken kemény dolgozott, úgy gondoltam megérdemel egy esélyt."


Az emberek megítélése Bendtnerrel kapcsolatban nem éppen pozitív...

"Ha fejben a csapatra koncentrál, akkor képes a jó teljesítményre, hisz a kvalitásai megvannak ehhez. Ma egy jó mérkőzést tudhat maga mögött."


Bendtner jövőjéről...

"Jelenleg nem tartunk még ott, hogy erről beszéljünk. Mindazonáltal, technikailag, fizikailag, és gyorsaságilag is megfelel az elvárásoknak. 15 éves kora óta a csapatnál van, ezen időszak alatt kétszer írattam alá vele hosszú távú szerződést, ami azt jelenti, hogy mindig is hittem a képességeiben."


Walcott kihagyásáról...

"Walcott nem edzett a Cardiff elleni meccsünket megelőzően, mert beteg volt. Hétfőn amikor visszatérünk ismét lebetegedett, így alig-alig edzett valamit. Az elmúlt héten egyáltalán nem tudott részt venni a tréningeken, így meg sem fordult a fejemben, hogy kezdetem. Hét hete már nem játszott, illetve miután visszatért nem tudott sokat edzeni sem. Nincs még teljesen kész a játékra."


A Manchester United 12 pontos hátrányáról...

"Nem zárnám ki őket az esélyek közül. Meglepő, hogy kikaptak az Evertontól, de még korai lenne leírni őket. Jelenleg 12 pontos előny van kezünkben, s annyi a dolgunk, hogy megnyerjük a meccseinket, nem kell foglalkozunk az ellenféllel."


Nagy hét előtt áll a csapat...

"Nagyon kemény a menterendünk. Többek között ezért is rotáltam ma. Vasárnap jön az Everton, majd szerdán megyünk Nápolyba, míg vasárnap a Man. City lesz az ellenfél. Nagyon-nagyon kemény három mérkőzés következik."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

10 éve
Törölt felhasználó
safika: Én bízom benne, hogy az elkövetkezendő 4 meccsből mindet behúzzuk. Egyedül a dinamótól tartok, de arra a meccsre rá tudnak pihenni a srácok. Jó lenne ha Wengert végre ki tudna találni valamit Mou ellen.....
10 éve
Törölt felhasználó
Ramsey zsinórban 5x a hónap játékosa a csapatnál!! Grat, csak így tovább ;)
10 éve
Törölt felhasználó
A legutóbbi négy meccsünket úgy nyertük meg,hogy még csak gólt sem kaptunk,vasárnap még le kel győzni az Evertont,azután 2 meccsen bőven elég lesz a döntetlen is.Én 5 pontot várok a csapattól a következő 3 mérkőzésen.

Szólj hozzá