Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Wojciech Szczesny elmúlt hetekbeli teljesítményét nem lehet eléggé kiemelni.

Az Arsenal az egész novemberi hónap folyamán mindössze egy gólt kapott. Ezügyben a védők korábban már többször is megkapták a maguk dicséretét, ám Wenger szerint a védelemben Szczesny is megérdemel egy pár jó szót.

"Szombaton Szczesny újabb remek védést mutatott be egy kulcsfontosságú pillanatban." - mondta Wenger.

"Ilyen a futball a legmagasabb szinten: amikor szükséges, a kapusnak kell benntartania a csapatát a meccsben."

"Sűrűn a minőségi mezőnyjátékosok jelentik a különbséget, főleg, ha van belőlük elég. De ilyenkor is szükség van egy kapusra, aki teszi a dolgát."

Szczesny, aki néhány hete hosszabbította meg a szerződését az Arsenallal, elmondta, hogy leginkább a védelemnek köszönhető az a tény, hogy az Arsenal mindössze egy gólt kapott az elmúlt hónapban.

"Ledöbbennék, ha nem lenne Laurent és Per a hónap játékosa díjra esélyes. Összesen egy gólt kaptunk novemberben. Igazi élmény a mostani védőnégyes mögött játszani. Minden nagyszerűen megy." - mondta Szczesny.

"Én magam is keményen dolgozok, de a védők nagyon sokat segítenek nekem. Ebbe az ember bele se tud gondolni, hogy ez milyen fontos tényező."

"Jó érzés kapott gólok nélkül lehozni a meccset, de igazság szerint alig van dolgom a meccsek alatt." - árulta el Szczesny.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá