Arséne Wenger a pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette a véleményét a sportok világát időről időre beárnyékoló bundaügyekről.

Mint ismert, a brit nyomozóiroda a héten két ázsiai személyt tartóztatott le, akik a gyanú szerint illegálisan befolyásolták egyes angol meccsek eredményeit és egyéb eseményeit.

Az Arsenal menedzsere a hírre refklektálván elmondta, továbbra is hisz az angol futball tisztaságában, de egyben figyelmeztetett is: nem szabad könnyelműen venni a bundaügyeket.

"Nem gondolom azt, hogy Angliában az emberek manipulálják a meccsek alakulását, csak hát egy globalizált világban élünk, határok nélkül. Ez egy új probléma, amivel szembe kell néznünk." - mondta Wenger.

"Még mindig úgy gondolom, 99,9%-ban, hogy az angol futball tiszta. Bízom abban, hogy a héten kirobbant esemény csak egy elszigetelt incidens volt."

"Ha az ember látja a játékosok örömét a gólok után, még az alcsonyabb osztályokban is - vagy a szurkolók lelkesedését akár egy Barnet-meccsen -, nem merül fel benne, hogy Angliában léteznek fogadási csalások."

"Abban azonban nem vagyok biztos, hogy ezeket a manipulációkat teljes egészében ki lehet irtani a sportból. Ez pedig mindenki számára gondot jelent, aki imádja a futballt. Az katasztrófa, hogy az ember már lassan nem tudja eldönteni, hogy az adott esemény valódi volt-e, vagy manipulált. Azt gondolom, hogy ez ellen minden lehetséges eszközünkkel harcolnunk kell." - tette hozzá Wenger.

"Talán az alacsonyabb osztályban játszó csapatok jobban érintve lehetnek ebben, mert őket és az ő játékosaikat kevésbé ismerik világszerte, ráadásul kevesebb pénzbe is kerül megbundázni az adott meccseket. Én úgy gondolom, hogy a Premier Ligában egyáltalán nem léteznek fogadási csalások."

Wenger közvetve maga is áldozata volt a fogadási csalásoknak, hiszen korábban a Marseille csak csalással tudta legyőzni a francia menedzser egykori klubját, az AS Monacót. A vizsgálat eredménye azonban sikeres volt, amely után a Marseille-t végül kizárták az élvonalból. Ám az eset nyomot hagyott Wengerben.

"Az az incidens sokkal komolyabb volt. Voltak olyan időszakok, amikor az európai futball nem volt tiszta, ennek különböző okai vannak. Remélem, hogy ezt az időszakot már magunk mögött hagytuk. Az a peridóus életem egyik legnehezebb időszaka volt. Mára azonban úgy gondolom, hogy a francia liga is tiszta."

"Mindenki pontosan tudja, milyen nehéz az én szakmám. Az összes részletre oda kell figyelni: a felkészülésre, a kezdőcsapatra. Tragikus, amikor úgy megy ki a pályára az ember, hogy mindez nem ért semmit."

"Arra azonban nem gondoltam, hogy hátat fordítok a sportnak. Mindig is tudtam, hogy a futball egyszer újra meg fog tisztulni, s a játék szeretete mindenkit át fog lendíteni." - zárta szavait a francia menedzser.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá