Arséne Wenger természetesen elégedetten állt az újságírók rendelkezésére a Southampton ellen megnyert bajnoki után.

Az Arsenal fontos találkozón van túl, hiszen a csapat a Manchester United elleni vereséget követően értelemszerűen a győzelmet célozta meg a Southampton ellen. Ez persze nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a Szentek 11 forduló mindössze csak öt gólt kaptak.

Ezzel szemben az Arsenal, ha nem is sziporkázó játékkal, de meggyőzően, kontrolláltan 2-0-ra győztek Olivier Giroud duplájának köszönhetően. A francia előbb Boruc kapust kényszerítette hibára, majd a meccs vége felé büntetőből talált be.

"Mindenféle probléma nélkül nyertünk, szóval akár haza is mehetünk!" - viccelődött Wenger az első kérdése válaszolván, majd komolyra fordította a szót.

"Hosszú út áll még előttünk. Azt gondolom, hogy a csapat céltudatos, s kellőképpen koncentrál. Egy nagyon jó Southampton ellen játszottunk, akik mindent megtettek, hogy kikapcsoljanak bennünket a játékból. Jól játszottak. Nem sikerült minden helyzetünket kihasználnunk, de sikerült előnyt kovácsolnunk két hibájukból."

"Jól látható volt, miért tudtak döntetlent elérni a Manchester United ellen, vagy miért nyertek a Liverpool otthonában. Világossá vált, miért kaptak mindössze öt gólt eddig a meccsig. Nagyon jól szervezett csapat a Southampton, s csak a technikai szintünk segített abban, hogy ma megnyerjük ezt a mérkőzést."

"Fizikailag egy nagyon erős meccs volt. Türelmesnek kellett maradnunk, el kellett kerülnünk, hogy hibázzunk. Nagyon nehéz meccs lett volna, ha mi kapjuk az első gólt. A védekezést illetően nagyon sokat javultunk az előző szezon óta, teljes stabilitással hozzuk le a meccseket akkor is, ha nehéz munka nehezedik ránk."

"A védekezési stabilitásunk sokat javult. Egy válogatott-szünetet követően két nehéz feladat nehezedik a csapat vállára: az egyik, hogy ismét kellőképpen koncentráljunk, hiszen ezek az eredmények az egész világban elterjednek. Nagyon kevés időnk volt, hogy kellőképpen felkészüljünk és hogy koncentráljunk erre a meccsre. A második, hogy fizikailag a kellő szinten álljunk. Néhány játékos éppen, hogy visszaért a válogatott meccseket követően, s alig tudott edzeni a klubbal."

"Az első szempontot illetően álltuk a sarat, fizikailag azonban kissé szenvedtünk. Összességében azonban a koncentráció a helyén volt. Úgy gondolom, hogy egy válogatott szünet után komoly erőpróba előtt áll egy csapat. Sok forgott kockán, de végül képesek voltunk egy győzelemmel visszavágni a Manchester United elleni vereséget követően."

A francia menedzser végül kitért a mérkőzsen duplázó Giroudra is.

"Nem tudom, hogy Boruc-ot meglepte-e Giroud, vagy pusztán hibázott a lengyel. Olivier nagyszerűen kezelte a helyzetet. Összességében Giroud egy pozitív jellem, aki mindig készen áll a küzdelemre. Ő egy kicsit másabb, mint a többi játékosunk. Sokkal inkább lehet számítani a fizikai jelenlétére, s rendkívül sokat javult a többiekkel való összjátéka is. Remek mentális képességei vannak, s pozitív a hozzáállása."

"Mindenképpen megnyugvást jelentett neki is, hogy gólokat szerzett. Ha egy csatár nem ezzel foglalkozik, akkor az a játékos beteg! Összességében úgy gondolom, hogy ő sem számított arra, hogy ennyi gólt fog szerezni 12 fordulót követően, de ez csak pozitívan hat az önbizalmára." - tette hozzá a menedzser.

"Mindenesetre Boruc hibáját követően Szczesny-t arra kértem, hogy a kirúgásoknál engem célozzon!" - mondta Wenger.

Az Arsenal így négy pontos előnyt épített ki a második helyezett csapat előtt, a folyatatásban a Bajnokok Ligája programja folytatódik a Marseille ellen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

10 éve
Törölt felhasználó
athlon én nem szoktam veled egyet érteni de most +1 :D
10 éve
Én azt nem értem, hogy egyesek mit várnak a csapattól. Hogy egykapuzunk? Azért a Soton bebizonyította, hogy nem véletlen vannak a felsőházban. Azt gondolom, hogy csak annyit adtunk ki magunkból, amennyi kellett a győzelemhez. Az első félidőben két aranyhelyzetünk volt, de most balszerencsések voltunk. Lehet, nem volt lehengerlő játék, de azért nem is volt annyira szar.
10 éve
Törölt felhasználó
Jaj istenem, majd a full fölösleges kritikák jöjjenek akkor, amikor már nem vezetjük a bajnokságot. Most legyen csak minden drukker fülig szerelmes a csapatba.
10 éve
Törölt felhasználó
Ezt nem lehet tudni, de ettől függetlenül nagyon nem vagyok elégedett az utóbbi pár meccsel.:)
10 éve
Törölt felhasználó
Laca ha a félidőig 0:0 marad akkor a 2. félidőre egy sokkal éhesebb arsenal jött volna ki, szóval nem maradt volna ez 0:0 ebben biztos vagyok :D

Szólj hozzá