Arséne Wenger úgy gondolja, hogy a Manchester United továbbra is fontos viszonyítási pont lehet az Arsenal számára, annak ellenére, hogy a Vörös Ördögök nyolc pontos lemaradással követik az Ágyúsokat a tabellán.

A nyáron edzőváltáson átesett manchesteri csapat pocsékul kezdte az idényt, s 10 fordulón belül 3 vereséget is elszenvedett. Emiatt sokan úgy gondolják ,hogy az Arsenalnak nem lesz nehéz falat lepipálni David Moyes együttesét, de Wenger szerint még mindig a United a viszonyítási pont.

"Ez a meccs még mindig egy jó viszonyítási pont, segít megítélni azt, hogy mennyire vagyunk erősek." - mondta Wenger.

"Az emberek mindent kielemeznek, s szeretnek következtetéseket levonni egy ilyen rangadó után. Természetesen ez a meccs még mindig rangadónak számít."

"A csapat viselkedéséért és teljesítményéért sok önbizalmat és dicséretet lehet kapni."

"Az elmúlt években nem igazán jeleskedtünk az Old Traffordon, szóval a vasárnapi egy jó lehetőségünk lesz megmutatni, hogy mennyit fejlődtünk. A célunk ezúttal is a győzelem lesz majd."

Wenger azt is hozzátette, hogy furcsa lesz az első Ferguson nélküli derbi.

"Új élmény lesz. 17 évig versengtünk egymással, szóval egy kissé furcsa lesz. A meccs után biztosan meglátogatom őt. Úgy gondolom, hogy ezek után nem lesz olyan vérengzős a kapcsolatunk."

"De David Moyes is remek szakember, megmutatta a képességeit az Evertonnál. Nagyon nehéz és veszélyes tud lenni, ha valaki egy olyan menedzsert kell, hogy pótoljon, aki 26 évet töltött a csapatnál. Azt gondolom, lehet látni az eredményeiken, hogy lassacskán elkapják a fonalat Moyesszal is."

"Nem tudom, mi a különbség Moyes és Ferguson között. Láttam már Moyes csapatát is játszani a tévében, de élőben minden más lesz."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá