Arséne Wenger elégedetten nyilatkozott csapata újabb idegenbeli győzelmét követően.

Két hete a Dortmund az Emiratesben megverte a valamivel jobban játszó Arsenalt, az angol csapat azonban Németországban visszavágott a tavalyi szezonban döntős csapatnak, s Aaron Ramsey góljának köszönhetően nyerni tudtak.

Az Arsenal ezzel hatalmas lépést tett a továbbjutás felé, mivel 9 ponttal vezetik a csoportot a Napoli és hatpontos Dortmund előtt.

"Főleg a védekezést illetően játszottunk egy egységes, fókuszált játékot. Azt kell mondanom, hogy a Dortmund nagy nyomás alá helyezett bennünket. A labdabirtoklásunk megvolt, igaz, elég sterilnek volt ez nevezhető, hiszen az első félidőben lehetőséget sem tudtunk kidolgozni. Az egész meccs azon állt, hogy intelligensek és koncentráltak maradjunk, ne kövessünk el hibát, és várjunk az első gólszerzési lehetőségre." - mondta Wenger.

"Végül így is sikerült tennünk. A második félidőben nehézkesen kezdtünk, de sikerült megszereznünk az első gólt és közel kerültünk a másodikhoz is. Onnantól kezdve nem játszottunk olyan nagy nyomás alatt, mint addig."

"Remek eredmény született számunkra. Nem sok csapat tud ilyen eredményt felmutatni a Dortmund pályáján. Összetartóan játszottunk a meccs legnehezebb szakaszaiban is."

"Összességében nem tudom megmondani, melyik győzelmünk volt fontosabb: ez, vagy a Bayern elleni. Talán itt több minden forgott kockán. A Bayern pedig elképzelhető, hogy fejben már elkönyvelte akkor a továbbjutást. Én akkor azt mondtam, hogy ez nem így van, de lehet, hogy a bayernesek fejben akkor már a következő körre koncentráltak, miután 3-1-re megvertek bennünket otthon."

"Ma mindkét csapatnak nyernie kellett, nekünk pedig kiváltképpen, hiszen már az előző vereségünket követően is tudtuk, hogy még vár ránk egy dortmundi és egy nápolyi rangadó. Nekünk mindenképpen a győzelem kellett, még a döntetlen sem lett volna elég."

A francia menedzser kitért Aaron Ramsey-re is, akinek a szezonbeli 11. találata jutotta vezetéshez és győzelemhez is az Arsenalt. 

"Aaron példája jól mutatja, milyen nehéz is megítélni egy játékos tudását. Egy évvel ezelőtt mindenki azt mondta, hogy Ramsey valóban jól helyezkedik a tizenhatosnál, de nem képes gólokat rúgni. Ebben a szezonban sorozatban rúgja a gólokat. Mindig is optimistán álltam ő hozzá, mert a meccseket visszanézve mindig is veszélyes volt az ellenfél kapujára. Erre a szezonra önbizalmat kapott, valamint egy remek erőforrás hajtja őt az egyik tizenhatostól a másikig. Megvan mind az önbizalma, mind a képessége ahhoz, hogy veszélyes játékos legyen."

Wenger végül azt is elárulta, hogy az Arsenal milyen 'zenei stílusban' játszott a Dortmund ellen, illetve, hogy ez a győzelem milyen üzenetet jelenthet a többiek számára.

"Könnyed metált játszottunk ma. Védekezésben stabilak voltunk, mert a középpályán nem veszítettünk labdát buta szituációkban. A Dortmund különösen jó akkor, amikor vissza kell szerezniük a labdát, majd egy kontrából életveszélyes támadásokat tudnak vezetni. Egy fiatal csapat akár nagy különbségű vereségbe is bele tudott volna szaladni itt, de mi szilárdak voltunk a védekezés terén."

"Egy nagyszerű csapat ellen sikerült nyernünk. Tisztelem a Dortmundot, mert egy remek együttesről van szó. Sajnos egy nehéz csoportban játszunk, s az egyik nagyobb csapatnak búcsúsznia kell a tornától. Remélem, hogy nem mi leszünk azok. Szerencsére ez a remek eredmény jól jött most."

"Csak remélni tudom, hogy ez a győzelem erősíti a csapat hitét. Vasárnap újabb kemény meccsre számíthatunk, s egy újabb hasonló teljesítménnyel kell kiállnunk a pályára."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

10 éve
Törölt felhasználó
Azért a Dortmund nem radírozza le ezt a csoportot... Lehet, hogy harmadik lesz ;-P
10 éve
Törölt felhasználó
Aron21! Ami a Dortmundnak a 3. kalapot eredményezi, az nekünk az elsőt! Ez a rendszer évek óta így működik.
10 éve
Törölt felhasználó
De az biztos, hogy akárki is esik ki, a BL egy nagyon izgalmas csapatot veszít el. De hát így járunk, ha valami baromarcú úgy dönt, hogy a tavalyi BL döntőst a harmadik kalapba teszi... Vicc...
10 éve
Törölt felhasználó
Benítez akármennyire összerakja ezt a Napolit, nem lesznek veszélyesebbek, mint a Dortmund. Full mindegy nekem, hogy ki jut tovább, annak ellenére, hogy én is odavagyok Klopp csapatáért. A lényeg, hogy mi jussunk tovább.
10 éve
Törölt felhasználó
Én most szurkolóként kérdezem tőletek (annak ellenére, hogy a Dortmund az egyik kedvenc csapatom, ha Európában kellene még egy csapatot mondani az Arsenal után egyértelműen a Dortmund/Atletico Madrid lenne) tehát, hogy nekünk mi a jobb, ha csak a mi helyzetünket vesszük, az ,hogy kiesik egy Dortmund, vagy búcsúzunk egy Naplitól ? (Bután hangzik, de Benitez ha valamihez ,akkor a kupa meccsekhez ért, és összerakja Ő ezt a Nápolyt tavaszra egy nagyon komoly gépezetté ebben biztos vagyok)

Szólj hozzá