Wojciech Szcezsny elégedetten nyugtázta, hogy az Arsenal védelme remekül kiállta az eddigi Premier Liga-szezon legkomolyabb próbáját, s sikerült kapott gól nélkül lehozni a Liverpool elleni rangadót.

Az ellenfél támadókettőse, a Suarez-Sturridge kettős jelenleg a bajnokság legjobb formában lévő csatárduója, az angol 8, az uruguay-i 6 találatnál tart már ebben az idényben.

Ennek ellenére a Koscielny-Mertesacker védőkettős remekül állta a sarat, s a Liverpool csatárpárosa alig jutott lehetőséghez az Emirates stadionban a szombati rangadón. Ehhez persze a két szélső hátvéd és Szczesny is hozzátette a maga részét, aminek köszönhetően az Arsenal 2-0-ra nyert a második helyezett csapat ellen.

"Suarez és Sturridge fantasztikus játékosok, mindketten a Premier Liga legjobbjai közé tartoznak. Nagyon kemény volt ellenük játszani, de sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccsünket. Ezért kijár az érdem és a dicséret a védelmünknek. Nagyszerű védelmi teljesítményt láthattak tőlünk szombaton." - mondta Szczesny, aki a pletykák szerint közel áll a szerződéshosszabbításhoz az Arsenallal.

"Tudtuk, hogy a szombati meccsünk rendkívüli fontossággal bír, s azt is tudtuk, hogy egy esetleges győzelem sokat jelenthetne, s egy kicsit elhúzhatnánk a többiektől a tabellán. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel, s azzal, ahogyan játszottunk. El kell ismerni, megérdemeltük a győzelmünket és ezzel nagyon boldog vagyok."

Az Arsenal végül Cazorla és Ramsey góljainak köszönhetően megnyerte a találkozót, Szczesny szerint pedig a csapat készen áll a bajnoki címért küzdeni.

"Ha rápillantunk a táblázatra és ha tudjuk, hogy milyen egyenletesen szereplünk már egy ideje, akkor jól látható, hogy igenis a bajnoki címért akarunk küzdeni ebben az évben."

"A teljesítményünk van annyira jó, hogy készen állunk a harcra."

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

10 éve
Törölt felhasználó
Azért a cselezgetéssel a frászt hozza az emberre 🐍
10 éve
Törölt felhasználó
a 38. után is legyen ott !
10 éve
Törölt felhasználó
Everton - Tottenham 0-0. A lehető legjobb eredmény, így már biztos, hogy egy újabb hétig 5 ponttal (!) vezeti az Arsenal a bajnokságot. Immáron sorozatban 6 forduló óta van a csapat az élen.
10 éve
OFF: http://www.youtube.com/watch?v=AlWZdBsUYJA Almunia nem szarozik.:D
10 éve
Törölt felhasználó
Nagyszerű győzelem volt. Csak a sérültek kezdhetnének már visszatérni, mert lassan már szó szerint elfog fogyni a keret :( Most is sérült Jack meg valószínűleg Gibbs is és még senki nem tért vissza :/ United ellen már jó lenne ha a Jack és Gibbo jó lenne valamint a szélsők közül is valaki vissza jönne, ja és Flamini is kéne nagyon. A dortmund ellen meg csak defenzív játékos lesz a padon... Most is nagyon gyér volt a pad. Azonban ha visszatérne mindenki vagy legalább a sérültek 3/4 e akkor az hatalmas fegyver tényt jelentene. Csak tartanánk már ott...
COYG

Szólj hozzá