2-1-es vereséget szenvedett az Arsenal a Dortmundtól a Bajnokok Ligája harmadik csoportmeccsén. Bár Olivier Giroud az első félidő végén még egyenlíteni tudott, az Ágyúsok az utolsó tíz percben kapituláltak a tavalyi döntős csapat ellen.

Wenger a mérkőzést követően úgy nyilatkozott, hogy csapata nem a legjobb teljesítményt nyújtotta a pályán.

"Nagy intenzitású mérkőzés volt, viszont kevés helyzettel. A Dortmund nagyszerűen kapcsolt ki bennünket, s azt kell mondjam, hogy támadásban elmaradtuk a várt szinttől. Néhány játékosunk nem volt olyan friss, mint amilyen lenni szokott. Az első gólt egy eladott labda jelentette, a másodiknál pedig naívak voltunk. Ezen kívül Szczesny-nek alig akadt védenivalója. Egész egyszerűen nem voltunk elég érettek. Ha már nem tudtuk megnyerni a meccset, nem kellett volna elveszítenünk. A saját dolgunkat tettünk nehézzé a második gólunkkal." - mondta Wenger.

"Sokkal inkább volt hezitáló a játékunk, mint a Napoli ellen. Mi tettük magabiztossá őket. A folyékony labdajáratásunk nem volt elég gyors, de általában ez megtörténhet, hiszen sűrűn játszunk mostanság."

"Azt le kell szögezni, hogy a Dortmund fizikálisan is legerősebb csapat volt, akik ellen játszottunk ebben az évben. Találkoztunk néhány technikásabb csapattal, de fizikálisan a Dortmund volt a legkomolyabb ellenfelünk a szezon folyamán."

Az Arsenal a vereség miatt jelenleg a második helyre csúszott vissza az F-csoportban, amelyben a Napoli is hat pontos. Wenger ezzel együtt nem aggódik a továbbjutás kapcsán.

"Egy vereséget követő csalódás is hozzá tud tenni a csapat fejlődéséhez. Azt gondolom, hogy néhány játékosunk fizikálisan egy kissé fásult volt, fel kell épülniük még ilyen téren."

"A csoport ezzel újra szorossá vált, de továbbra is lehetséges a továbbjutás. Két hazai meccsen és egy idegenbelin vagyunk túl, tehát egyszer idegenben is bizonyítanunk kell még. De ezt meg tudjuk csinálni." - árulta el Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

11 éve
Törölt felhasználó
Jimcer! Semelyikre, mert rá azon a poszton van jelenleg szükség, ahol tegnap is játszott! Lehetséges, hogy tegnap a tavalyi BL döntős ellen nem tudta maximálisan elvégezni a rá kiszabott feladatát, de ez csak azt bizonyítja, hogy a Dortmund szintű csapatok(amiből kevés van jelenleg) ellen Ő már kevésnek bizonyulhat egyedül(az itt megemlített Khedira is tudna erről mesélni egyet s mást tavalyról), és nem azt, hogy rossz, vagy rosszabb játékos lett volna az elmúlt évekhez képest.
Ha az elmúlt két évben mutatott teljesítménye sem győzött meg a képességeiről, vagy a leigazolása miértjéről, akkor ez esetben lehet nem Artetaval van a baj.
11 éve
Törölt felhasználó
Ez igaz,de a támadó kp melyik részére raknád? ott meg mindenki jobb nála jelenleg,tehát nem lehet állandó kezdő,jó játékos nem mondom,de mikor leigazoltuk sem értettem mi a francnak ő ide,főleg,hogy már nem vmi fiatal gyerek.
11 éve
Törölt felhasználó
Jimcer! Nyilván megfeledkezik az ember ezekről a dolgokról, úgy könnyű is, hogy Arteta hétről hétre kiemelkedőt nyújtott ebben a szerepkörben, de Ő nem védekező középpályás, a játékát pedig továbbra is kéretik ennek megfelelően kezelni.
11 éve
Tibolddaróc, ha egy játékos fut, mint a mérgezett egér, de nem ér oda a labdákra, egy-két ütemet lemarad, az a fáradtság jele, nem taktikázás 🐛
11 éve
Törölt felhasználó
Hát szerintem meg lehet fogni arra,hogy nem játszott Flamó,mert ahogy Özilnél is emondtuk Flamininek is döntő szerepe van abban,hogy ilyen stabilan és meggyőzően játszunk,mert Flamini nagyon magabiztossá és stabillá tette a kp-t és a támadó kp-k minden aggodalom nélkül mehettek előre. Illetve én Artetával baromira nem voltam elégedett igen szerzett pár labdát,de a 2. gólnál pl ott középen szédelgett,eszébe sem jutott megakadályozni Lewát,hogy gólt rúgjon,és ő volt a csk? még ha úgy is gólt szerez,legalább az akarás látszott volna rajta,én már nem számítanék artetára számottevően mert az első csapatban nincs helye,rosi meg ... imádom mert csupa szív,de irtó szar volt ő is,Cazi kellett volna,mert amikor beállt máris jobb lett a csapat,kissé eltaktikázta a papa is,de érthető,hogy 1 hónap kihagyás után féltette,de nincs veszve semmi,képesek vagyunk megverni a németeket és az olaszokat is idegenben. Előtte kell egy palace elleni önbizalom növelő edzőmeccs,a liga kupát én személy szerint leszarnám,és a poolt megverni aztán jöhet a dortmund!

Szólj hozzá